KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 30 juli 2014

DESSA MAGISKA SOMMARNÄTTER

Sitter på altanen i 30-gradig värme (fast det står på min väderlänk att det bara är 25 grader i Hemse) och surfar. Håller på med finplaneringen av semestern. Jag har precis tagit ett dopp för att svalka ner mig lite, det var "bara" 28 grader i poolen! 


Igår hade vi en jätteskön eftermiddag och kväll, med både vin och bad. Och för att kunna sukta oss med det  i vinter så tog Rolle fram en tidning när klockan var halv sju och tog ett foto. Fast vi hade bara en tidning som var en dag gammal, men det spelar ju ingen roll i vinter

Vi hann också med massor av annat kul på förmiddagen. Först så körde vi lite poolvård, man måste ju t.ex. suga upp allt skräp som ramlar ner från träden. Kolla in Rolles egenhändigt konstruerade "pooldammsugare". Men kolla också in mitt tranbärssaftglas som är strategiskt placerat! *fniss


Sen målade och satte Rolle upp nätet för poolfläkten och jag vattnade krukor och klippte gräs. Medan Rolle fixade klart inne på verkstan´ där han målat om golvet så tog jag ett behövligt snabbt dopp och sen började jag med käket.


Nu är det ju så fruktansvärt varmt att man knappt orkar äta, så det blev en sallad. En mexikansk variant med guacamole och 1000 Island.


Till det blev det rosé till mig och rött för Rolle. Efter maten tog Rolle hand om all disk och sen tog han en kort prommis med Santos. Han - alltså Santos - vill inte gå så långt när det är så här varmt. Förståndigt tycker jag!


Väl tillbaka så ockuperade Santos soffan på altanen, så vi badade istället - och så drack vi lite Sangria med mycket is och mycket frukt. Passar perfekt en sån här klibbig och varm kväll. Kändes nästan som om man var i Spanien, det vara bara lite blommande bougainvilla som saknades!


Fast det finns det naturligtvis en massa annat som gör, för att inte tala om hur mycket tomater, chili och paprika det kommer att bli. Jag kunde faktiskt både ha i gula tomater, grön paprika och röd chili i salladen igår!

Nu har ju jag haft urinvägsinfektion för första gången i mitt liv, igår var faktiskt första dagen jag kände mig hyfsad. Nästan helt frisk.....Så då skulle man ju naturligtvis "utmana ödet" genom att bada igen, länge!


Men än så länge har jag inte fått något bakslag, jag kanske är helt frisk. Jippi!!


Idag kom det ett riktigt åskväder (Santos var jätterädd) och på 5 minuter fick vi 4 mm regn. Det tackar man för! Nu behöver man inte vattna  träden i "parken" på ett par dagar. Sen i lördags har vi fått; 11,5 mm, 7,5 mm, 3 mm och nu 4 mm. Helt perfekt.....men oj vad ogräset växer!

11 kommentarer:

lavendia sa...

Det låter som en underbar dag. Först hjälpas åt och sedan njuta tillsammans. Med god mat och dryck. Så ska sommaren vara.
Med de bilderna kan ni tänka tillbaka i vinter.

Evas Kvarnaro sa...

Underbart med kväll o natt bad !
Fy bubblan vad man blir avund där.
Ja ja vad är en pool mot ett badkar (mindre, fniss) men ack så skönt . . . .
Denna ljuva sommartid kommer vi leva på länge och minnas, fastän man suckat . . .
Perfekta dagar hos er ser jag och visst förstår jag Santos . . . .
Allt är även perfekt runt huset.

Vi slår rekordet här med regnmätaren, 50 mm -- 40 mm, ändå skulle jorden behöva mera.
Hej då och må så gott/ Eva

Bravo Rolle ! du kan uppfinna.

Rosor och ruiner sa...

Javisst är det magiska kvällar! Man vill inte gå in! Jag är avis på din pool, visserligen har vi ju en sån där rund stor sak men jag skulle ju vilja ha en nedgrävd stationär, som man slipper bassla med att sätta upp och ta ner varje år. Sen är den ju så ful också...:( Jag funderar och gör små ritningar i huvudet på hur det skulle se ut, tyvärr måste jag ta ner något träd då och det är ju lite tveksamt om jag vill... Men det är ju så skönt att bada! Jag avslutar varje dag med ett kvällsdopp, precis innan jag lägger mig, då är man sval och skön och kan somna utan att svettas ihjäl...
I fm fick vi 20 mm på den där stunden som det åskade! Vilket ösregn!

Kram Gunilla

Marlise sa...

Ja, das sieht toll aus: Mitternacht schwimmen!
Hier sind ganz furchtbare Gewitter
und sehr viel Hochwasser.
Wir hatten letzte Nacht Glück,
wir sind trocken geblieben.

Ja, det ser så bra: midnight swim!
Här är alla fruktansvärd storm
och en hel del översvämningar.
Vi hade tur i går kväll,
Vi stannade torr.

Kram Marlise

Ingrid sa...

Visst är det härligt med de här varma dagarna, om det bara inte var så hög luftfuktighet. Vid Medelhavet blir det aldrig så fuktigt. Här blir alla textilier dyngsura när man haft dem liggande ute på kvällarna.

Hoppas att du blivit av med din uvi så att du kan få fortsätta njuta av långa sköna bad.

Kram, Ingrid

Gunilla Teckenberg sa...

Hej Susie!

Underbara bilder och allt ser frodigt och grönt ut.

Jag blev sjuk i början på juli och genomgick en stor operation så här i trädgården ser det gräsligt ut. Torkan har slagit till igen och för andra året i rad torkar hela trädgården bort. Sorgligt är bara förnamnet, inte en droppe regn på många veckor och en temperatur som överstiger 30 grader under mer än en vecka. Jag klarar inte av att vistas ute i denna förfärliga hetta och att jobba i trädgården är uteslutet.

Kram!

Ölandsvindar sa...

EFter en riktig urladdning i natt känns det lite bättre i dag och hunden börjar vakna till efter sitt nyårspiller som vi får döpa om till åskpiller. Skönt att bara behöva vattna inne i växthuset. Flera tusen blixtar över Öland hörde jag just på nyheterna. Hoppas att det har åskat av sig nu! Såg gott ut med sangria. Jag har en flaska lingonlikör som borde gå att göra något smaskigt av. Jag får leta lite på nätet!
Kram /Kerstin

TantGlad sa...

Oj så många underbara bilder och så fint du bor. Jag blir värkligen sugen att hoppa i poolen.
Ha det gott i er idyll.
Kramar från mig!

TantGlad sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Carina sa...

Vad härligt du/ni har det! Ser så mysigt ut och dessutom gillas det skarpt av mig att du har utomlandskänsla med både sol, bad och dryck....fniss...fast Santos får väl inte dricka så mycket av den varan....Kasper är i alla fall inte så het på just det...men väl annat...haha...
Ha det fortsatt gott i sommarvärmen. Jag önskar bara att även vi kunde få lite regn, det behövs så innerligt väl.
Kram

Rost och rädisor sa...

Ni har verkligen mycket glädje av poolen och så gott i denna värmen. Du ser så härlig ut i kvällsbadet!
Kram Anette