KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 18 juni 2014

VILDA & "TAMA" VÄXTER SAMT TOKSTOLLE

Efter en ganska hektisk - men mycket rolig - tid så är vi tillbaka i vardagen igen. Och det betyder mycket jobb i trädgården, för den har blivit lite eftersatt sista tiden. Så idag har jag ägnat mig åt att vattna (mitt favoritjobb *fniss*), rensa ogräs, binda upp växter, samt byta ut penséer som förväxt sig.

Men i just den här krukan som vi har på väggen vid lilla altanen på framsidan där har vi fått husgäster, så där vågar jag knappt visa mig....ännu mindre vattna eller ta bort slokande och halvdöda penséer. Vad det är för sorts fågel vet jag inte, men troligen är det flugsnappare. Vi har massor av dom, både vanliga och halsbandsflugsnappare!! Jättemysigt!!

Det växer så det knakar, men tyvärr är det så otroligt torrt att idag har vattenspridaren stått på hela dagen till klockan halv åtta. Då stängde jag av, men i morgon MÅSTE vi vattna dom nyplanterade träden och buskarna i "parken"! Jag såg att en stor buske som jag satt i höstas hade dött och ett nyplanterat träd slokade illavarslande.....

Igår söndags satt jag - och åkte - i Miatan för första gången. Vi skulle åka och köpa ägg hos en "äggodlare" så vi passade på att köra förbi min väninna Lisa som bor i Levide och som hade trädgårdsvisning. Jag trodde jag skulle få problem att ta mig i och ur, men det gick riktigt bra. Och Santos låg snällt på golvet framför mina fötter - kopplad för säkerhets skull!

I morgon ska jag som sagt vattna på framsidan, både i pallkragarna och i långrabatten, samt försiktigt känna under potatisplantorna om jag kan "skatta" dom på några färska sparrispotatisar under midsommar.
Blasten är jättehög, men den har inte börjat blomma ännu.....

Rolle har klippt gräset i diket utmed hela tomten samt slagit ogräset mot kohagen med lie och när han idag fick sina skyddsglasögon i brevlådan så började han klippa gräset i parken. Fast han kom bara halvvägs för bensinen tog slut.
Förra veckan så körde han utan skyddsglasögon, så då blev han tvungen att åka till vårdcentralen för att ta bort skräp i ett öga. Alltså vägrade han klippa därute innan han hade fått sina glasögon - och jag förstår honom faktiskt. Eftersom gräset inte kommit upp ordentligt ännu så river man upp en massa skräp, inte kul. Men kul...det såg han ut i glasögonen i alla fall!

Speciellt när tokstollen gjorde sig extra "snygg".....så det var jag bara tvungen att visa!

 I söndags tog vi en liten prommis i skogen med Santos och det var otroligt vackert. Nävorna blommar för fullt...
...likaså dom här gula sakerna, det är alltså inte maskrosor utan något annat obekant. Här hemma har rosorna precis börjat blomma, så det blir nog många rosbilder nu. Den ovan och nedan är den lilla uppstammade rosen som jag planterade - för vintern - i långrabatten. Men den blev så söt där den står bredvid den röda röllekan så den får faktiskt vara kvar där!

Rosen som varit tidigast vid rosenspaljén är buskrosen `Rhapsody in Blue´ som jag också är väldans förtjust i trots att den inte är speciellt "blå" precis - men dock vackert lila.....

Och med en bild på poolen, efter det jag badat och alldeles själv dragit både av skyddet och på skyddet framåt kvällen, från en lite annorlunda vinkel slutar jag dagens inlägg...och återkommer i morgon med fler bilder. Jag tror jag har ett tjugotal till  från dagen!


11 kommentarer:

mammi sa...

Om jag skall vara fullkomligt ärlig, så tycker jag faktiskt att mina glasögonbågar är snyggare än "gräsklipparbågarna". Fina bilder som vanligt.
Ha en trevlig Midsommarhelg
Kramar från oss
till er

Carita och Bertel sa...

Den där blårödlila rosen gillar jag, häftig färg.Ja för närvarande saknar vi vatten också, det är så torrt, jag hoppas det regnar i morgon som dom säger men håller upp på fredag. Glad Midsommar/Carita

lavendia sa...

Ja du verkar ha riktigt mycket att vattna och har man då inte skött det på några dagar, blir det litet att ta igen.
Vilka klädsamma glasögon, hoppas de skyddar ögonen också. Men låt honom inte gå nära fågelboet, de kommer att falla ur boet. Trevlig midsommar!

Gunborg Uhno sa...

Rolle blev ju för go i de där glasögonen.Fniss.
Hoppas ni får en fin midsommar.
Kram.

Gunilla Teckenberg sa...

Här var det mycket fint att titta på idag! Det vackra vallmofältet, en stilig karl med glasögon, en läcker bil, fågelboet med honan misstänkt spanande och så alla vackra växter och poolen förstås, inte att glömma.

Ja, torrt har vi också haft men nu kom regnet i morse. Ett stilla regna som gärna får hålla på länge än! Synd för alla midsommarfirare men för mig är det som ljuv musik.

Trevlig midsommar till er båda!

Ingrid sa...

Åke brukade också använda skyddsglasögon när han gick med trimmern och han såg om möjligt ännu roligare ut än Rolle. Jag tror att han fått de här glasögonen när han jobbade på någon båt. De var oranga och små, nästan som simglasögon, men de fyllde sin funktion och det var ju det viktigaste.

Du är verkligen en flitig vattnare, det ser man på den gröna gräsmattan. Här har gräset inte alls den kulören.

Glad midsommar!
Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Hej Susie! Tusen tack för senast.
Vilka underbara människor ni är som ställer upp för 'vilt främmande folk', med både god mat och logi, även vägbeskrivningar på B&B och vackra scenerier runt ön. Ja det blir definitivt fler besök på fantastiska Gotland.
Även ni har ett vackert hem med en skön speciell trädgård. Tänk vad gott för dig att kunna ta ett dopp i poolen nu efter varje ansträngande trädgårdspass.
Ja det finns en hel del att göra, bara att vattna det tar också tid,
om man vill ha en grönskande mark.

Jag blev mkt förtjust i de fantastiska träden, minns ej namnen men det kvittar, vackra var de. Nu är det rosornas tid oxå

Önskar er trevlig midsommar.
Kram till er alla tre/ Eva o Rolf

Marlise sa...

Die Brille und das Auto passen auch gut zusammen! :-)
Glasen och bilen passar också bra ihop! :-)

Glad trevlig Midsommar!
Kram Marlise

Gunilla Teckenberg sa...

Susie, nu skäms jag...

Glad midsommar till er alla TRE!!

Gunilla Teckenberg sa...

Tack för trevliga kommentarer och positiva omdömen om trädgården men jag glömde ju Santos i midsommarhälsningen och sådant får ju inte hända!

Kram!

Hanneles bokparadis på Hisingen sa...

Att slå med lie är mysigt, vackert du har det nu!