KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 4 juni 2014

PIONVANDRING

Eftersom helgen var så späckad med roliga saker så väljer jag att bara berätta om den absolut vackraste upplevelsen: "pionvandringen" i Burgsvik! Annars skulle jag bli sittandes här hela dagen - och det går ju inte an. För när det torkat upp lite efter gårdagens och nattens välgörande regn så ska jag ut och rensa ogräs.

En av trädgårdens ägare, Gustav!
Anki, Lisa och jag tog oss till Burgsvik tidigt. Lisa och jag har ju varit där tidigare så vi visste vad som väntade och Anki slog följe för att hitta. För säkerhets skull tog jag pickisen ifall (fniss) vi skulle köpa på oss några plantor. Och det gjorde vi naturligtvis.....

Det tog inte många minuter för att det bara dånade in med folk, men trädgården är enormt stor så det blev ingen trängsel precis. Här ovan syns en del av dom 300-400 trädgårdspionerna.

Anders A. och Eva G. utanför ett av uthyrningshusen. Det finns två stora fräscha fint utrustade som man kan hyra, men det gäller att vara ute i mycket god tid! 
Men det finns inte bara pioner att titta på här. Det vimlar av spännande träd och buskar, det finns en jättedamm med koi och det finns en pagod på en höjd ovanför. Ja, det finns faktiskt allt i den här trädgården!


I den här trädavdelningen där kryllar det av ovanlig träd och buskar. Jag fick höra av Gustav att jag inspirerat honom och Gunvor till att plantera lite fler brokiga och gulbladiga arter - fast det tror jag nog att dom gjort ändå. Det var nog bara en snäll kommentar. Men, det här med brokbladigt och gult är faktiskt något som jag älskar, dom lyser upp så fint. Det blir annars lätt murrigt i en skogsplantering.


Ovanför stenslänten i den nedre delen av trädgården har ägarna gjort en vackert staket och nedanför slänten har det planterats en massa träd, men också ett "konstverk" gjort av ett dött träd. Dom har faktiskt en hel del roliga saker i sin trädgård och det gillar jag. Man får gärna vara lite skämtsam så det inte blir alltför seriöst.....man blir tillräckligt imponerad ändå!


Och på tal om skämt, på andra sidan om det här "innerstaketet" (det vackra asiatiska gallret) så finns en sten att stå på för att man ska kunna kika in i ett litet titthål och där.....
Nej, det ska jag inte avslöja. Det får ni åka dit och titta själva!


Just den här kombon med svarta tulpaner framför en kryddbuske med svarta små blommor var vi många som blev imponerade av. Fick höra av Gunvor att den kallas kryddbuske för att dess grenar doftar kanel, den är alltså inte ätbar.
Men över till trädpionerna. Har tidigare hört att det är runt 300-400 exemplar, men det kändes som om det var fler i år...och vackrare...och större! Titta och njut!!När jag kom hem så kändes min trädgård helt plötsligen liten och färglös - och dessutom var den väldans torr. Men igår kom regnet så idag bara lyser den av all grönska och ALLT blommar samtidigt känns det som. Men det får jag visa lite från i nästa inlägg!

3 kommentarer:

lavendia sa...

Det var en rejäl pionvandring och inte behövde jag ta ett steg. Jag gillade också de svarta tulpanerna och kryddbusken.
Vad roligt att du inspirerat dem till växtval.
Tack för vandringen.

Maria sa...

Vilken dag ni måste ha haft, så många fina blommor. Inspirerande att besöka en sådan vacker plats och idéer å ta med hem till ens egen trädgård.
Hoppas du haft en skön dag/kram

mammi sa...

Underbart som vanligt. Minst sagt så skäms jag över vår trädgård, men den som tycker något "bör ändras" så var så god. Jodå Elvis är minst sagt i trotsåldern, men oj med glädje han ger oss.
Ha det gott