KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 28 juni 2014

INNAN REGNET & SJU ÅR!

Ja, du läste rätt! Vi har ÄNTLIGEN fått regn!!
Men innan det, alltså i torsdags och i fredags så hann vi med att inte bara göra lite nytta, utan också ta några lyckade hundprommisar. 


På torsdagen jobbade vi lite i trädgården och efter lunch åkte vi till Klintehamn för att handla och hämta ut ett par paket vi väntade på. Dessutom besökte vi ett par bekanta; Göran och Gunilla, som nyligen flyttat från ett stort äldre hus med en fantastisk trädgård i Levide. 
Faktiskt det första stället jag var på när jag blivit medlem i Trädgårdsamatörerna och där vi träffade en massa folk på en gemensam knytkalaslunch. Deras nya ställe ligger alltså i Klintehamns utkant och är en jättesnygg nybyggd enplansvilla. Gunilla har dock klagat på att marken inte riktigt är vad hon varit van vid. Här var det sten så alla rabatter - för dom har redan massor förstås - är "upphöjda". Och det var verkligen jättesnyggt! Tyvärr hade jag kvar kameran i bilen.....

Efter en kort visit så fortsatte vi en bit ut till kusten där vi gått massor av gånger tidigare med Santos och där Rolles "favoritträd" växer. Det är det lilla vildpäronet till höger bakom nävorna.


Vädret var fint, solen sken men det var lite dragigt och inte speciellt varmt så det var skönt att gå stigen inne bland träden. Och det fanns ju en del vackra saker att titta på!


Igår så var det betydligt varmare, ingen vind alls så dagen började med att jag tog mig ett dopp i poolen. Men...jag inte bara badade jag körde också med en pump på botten med ansluten slang, så allt skräp från tallarna försvann. Vattnet jag sög upp fick vattna dom uttorkade trekantsrabatterna med clematis och den stora gräs & bamburabatten. Alltså förenade jag verkligen nytta med nöje.....
Stackars Rolle fick springa runt nedanför poolen med slangen enligt mina anvisningar och sen fick han också suga upp allt äckligt grönt och slemmigt vatten i den lilla fågeldammen också. Men vi fyllde den inte med nytt vatten. Rolle lovade skrubba ren den först. Nu är den väl snart full igen.....med regnvatten!


Efter lunch åkte vi iväg till Roma för att hämta en vävd trasmatta med fårull som ska till min f.d. granne i Stockholm. Dom är verkligen ursnygga och det är 4:e mattan Bibbi köpt. Kusinen har också köpt en, men inte jag. Vi har ju hund.....
Därifrån är det inte långt till vårt bästa färska potatisställe nära Endre och sen åkte vi vidare till Dalhem och gick en lång prommis utmed ån. En underbar rogivande plats.....


Det är så fint att gå här, man hör inget annat än fåglar och insekter, men det gäller att passa på en vardag utanför turisttider om man vill ha stråket för sig själva.


Man går väl c:a 45 minuter på ena sidan, sen kommer man till en liten övergångsbro och så är det 30 minuter tillbaka. Det finns några sittplatser utmed ån, men med tanke på att jag alltid blir "anfallen" av myror så stannade jag inte upp en sekund annat än på bron.


Vi såg både små fiskar, näckrosor och massor av blommor. Men som sagt - det som fanns mest av var myror. Jag lyckades få två myggbett på ryggen och 4 (!) myrbett på en fot! 
Jag vet faktiskt inte vad det är som gör att myror inte gillar mig, men i förrgår fick jag 2 bett av svartmyror här hemma. Har faktiskt aldrig hört talas om att någon annan blivit biten av svartmyror.....!?


Trots betten var det en underbar prommis, precis lagom varmt och alldeles vindstilla. Naturen visade sig verkligen från sin allra bästa sida. Och det hade gått massor av hundar här, så Santos tyckte det också det var jättekul. Ett verkligt kanonställe för prommisar som vi blev tipsade om av våra vänner Eva & Uffe!

Väl hemma igen vid halvsex så grillade vi och åt på altanen. Hade det bara varit ett par grader varmare (det var 18) så hade vi nog badat också. Men...nu var det lite väl kyligt, så det blev bara ett par värmande glas vin innan vi gick in. Rolle gick visserligen en "fotoprommis" med Santos i kvällssolen, men dom bilderna tänker jag visa i morgon.

"Hm, undrar om matte & husse glömt bort min födelsedag!"

Just nu ska jag ge Santos ett litet "tuggben" - det är ju hans födelsedag, han blir hela sju år - och på något sätt ska han väl firas!

"Nämen, det kan inte vara sant! Får jag en sån här god tuggis redan nu mitt på dagen. Det får jag ju bara på kvällen! Det kanske är nått lurt med det....."
På grund av regnet har vi inte kunnat göra nått kul med honom ute som vi hade planerat. Han får nöja sig med den härliga prommisen igår.

"Nä,det smakar precis som vanligt. Varför kan man inte bara få sånt här gott som mat istället för äckliga torrisar!?"

Santos gillar inte prommisar i regn, som alla våra andra hundar. Jag tror att han (och dom) smittats av oss. Fast ut måste han ju ändå, men i regn blir det inga längre sträckor. Han har väldigt bråttom in när han gjort ifrån sig..... Som tur är!
"Näe, den är redan slut! Om jag nu fyller år idag så borde man väl åtminstone fått en hel bit? Fast dom kanske är så kluriga att jag ska få den andra halvan lite senare ikväll. OK, det kan jag acceptera  - det vore inte så dumt....."

11 kommentarer:

ulla laiho sa...

Det var en riktig långpromenad och de vilda blommorna på Gotland är så vackra och annorlunda mot de på fastlandet. Du får gärna skicka regnet vidare till mig.

Vi är hundvakt åt Zorro just nu - han blev sex i år. Det är otroligt vad åren försvinner fort.

Gunilla Teckenberg sa...

Vilken vacker natur ni har där på ön, jag har ju aldrig varit på Gotland. Borde tillhöra allmänbildningen att åtminstone en gång besöka denna vackra ö.

...och så hjärtknipande bilder på Santos. Det syns hur gott det är med tuggben och så har man ju sysselsättning ett tag.

Ha det så gott, vi behöver både regn och solsken i lagom portioner. Just nu är det 9 grader här.

Nina/Stjärnkraft sa...

18 grader! Rena tropikvärmen jämfört med vad vi får nöja oss med här på "norrön" :o/ Och nu är regnovädret på väg också :o(

Sicken sommar ... *smackar missbelåtet med tungan*

Veronica sa...

Mmm, det är verkligen skillnad på sommar och sommar... I går natt hade vi 2 grader!!!
Helt galet! i slutet på juni?
Så jag önskar mig inte regn! Och bada?? Näe!
Det skulle möjligtvis vara i jacuzzin som just nu håller 35 grader.
Men snart kommer nog sommaren :)

Kramar

Veronica sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Marlise sa...

Herzlichen Glückwunsch an Santos!
7 Hundejahre = 49 Menschjahre
Wieder so schöne Fotos von Gotland.
Wir haben hier ähnliches (schlechtes) Wetter wie ihr.
Ameisen können nicht beissen,
sie pinkeln (urinieren)
und das brennt dann.
Mal gucken, wie das übersetzt wird???

Grattis till Santos!
7 hundår = 49 mänskliga år
Återigen, så vackra bilder från Gotland.
Vi har liknande (dåligt) väder som du
Myror kan inte bita
de kissa (urinera)
och sedan bränner.
Låt oss se hur detta översätts?

:-) Marlise

Rosor och ruiner sa...

Vår gamla hund Tjorven är 12 år, och det har blivit en dam som inte gillar regn, eller att bli våt om fötterna... en gammal jakthund som har sprungit i ur och skur, förutom någon koppelpromenad så ligger hon numer inne i köket "hela" dagarna (dvs hon slipper hundgården) och går bara till dörren när hon behöver ut,men ser hon att det regnar (eller om jag vattnar med vattnespridaren, det räcker) så går hon inte ens ner för trappan utan skäller direkt och vill inte, struntar alltså i att kissa...;)

Evas Kvarnaro sa...

Nämen Santos att jag glömde din dag. Men Grattis i efterskott !
Vad gullig du är på bilderna, nu har jag i varje fall pussat dig på nosen. hi hi hi . . . .

Vilken härlig promenad ni gjorde, verkligen härliga bilder' Ja de ser mycket rogivande ut.

Jag fattar att det är fullt upp hos er också.
Hos oss något varje dag, försöker få klart mina bilder av Gotlandsresan. Jag sorterar och sållar bilderna för jag har ju otroligt många vackra bilder jag vill visa. Barnen har kollat dem och säger nu att det blir Gotland till nästa år, de är 'avunda' på oss och det får de vara, hi hi ...

Må så gott, ge Santos en puss från oss, kram/ Eva

Rigmor sa...

Ja det är ju bara för vackert i er närhet!! Jag kan riktigt se hur ni vandrar där efter ån, ska försöka lägga det på minnet också, tills nästa besök på Gotland. Dalhem...memorerar...Och jo då, svartmyror hugger, känns som om de tar rediga köttstycken från ens arma kropp när de väl är på G. Fick in ett gäng i växthuset en gång, och det kändes!!
Ett försenat GRATTIS till Santos!!
Ha det så gott!!
Kram kram

lavendia sa...

Vilka fina promenader! Snygg bild med blåelden (för det är det väl?)
Myrorna biter mig också, men det är bara precis då de biter det känns, så det gör inte SÅ mycket. Mygg o bromsar är värre.
Säkert bra för växterna med badvatten.

Ölandsvindar sa...

Grattis från Chessie. Jag fyllde nio för några veckor sedan men inte en jäkel kom ihåg det.Får väl se om det blir bättre nästa år när jag fyller jämna år!!