KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 27 juni 2014

HUR DUM FÅR MAN VARA!?

Jag måste berätta om några "dundertavlor" jag gjort sista tiden!

Till att börja med så vet jag nu varför jag två gånger väckts av ett sånt otroligt liv på lilla altanen. Och varför den lilla fågelns ägg - och kanske också fågeln - är uppätna, vilket gör att jag faktiskt skäms och är riktigt ledsen. Undrar hur jag tänkte!?


Eftersom ägget och fågeln var borta redan efter första kråkattacken, så undrade jag varför jag igår morse återigen väcktes av ett jäkla liv utanför fönstret. Det fanns ju inget ätbart kvar i boet!


Så lite senare gick jag ut för att undersöka det hela. Det första jag får se när jag går ut på altanen är det lilla fatet som jag hängt upp under vägglampan. Ett mycket vackert keramikfat med tjärade snören, i vilket jag brukar ha lite vatten åt fåglarna - samt tre marmorägg! Alltså små ljusa ägg som naturligtvis lockade till sig kråkorna!! 
Numera är äggen inflyttade i en skål inomhus, men jag fattar inte att jag inte tänkte mig för. Kan kanske vara att vi aldrig tidigare haft kråkor här.....


Dom två andra tabbarna är värre, fast det innefattar inte att det blev någon blodspillan precis. Det var bara ren klumpighet i det ena fallet och datorklumpighet i det andra. Det började med att jag skulle logga in på min bank med in loggningskortet. Alltså på mitt eget konto.


Det här var någon dag då vi hade gäster, så jag var väl lite stressad förmodligen. Koncentrerade mig alltså inte. Till saken hör att gubben har ett inloggningskort, jag har två - ett till banken och ett till plusgirot. Tidigare hade jag ytterligare ett: firmans. Men det är alltså jag som sköter alla våra konton.
Det bar sig inte bättre än att jag tre gånger försökte logga in på gubbens konto med mitt kort - alltså spärrades mitt kort! 


Inget att hetsa upp sig för, utan jag tog mig till banken och bad att få ett nytt kort. Jodå det skulle gå alldeles utmärkt, så dom makulerade mitt gamla kort och jag fick ett papper med mig där det stod nått om när man kunde förvänta sig det nya. Skulle ta ett par dagar bara...... 


Sen kom midsommar och jag glömde bort det hela, men två dagar efter så hade jag fortfarande inte fått något kort så jag satte mig för att läsa igenom papperet från banken. Det stod där - klart och tydligt - att man måste gå in och välja kod först innan kortet levererades. Alltså gjorde jag det direkt. 
Precis samtidigt ringde någon från mitt bankkontor upp mig för att påminna mig om att "allkortet" som varit anslutet till Visa nu skulle anslutas till Mastercard istället. Ville jag ha nytt motiv på det måste jag fixa det omgående. Men...nu var det ju så att jag hade inget inloggningskort!


Inga problem, det var bara att gå in med allkortet på en speciell sida hos banken så skulle det gå bra. Så det gjorde jag och allt gick bra tills jag kom till det allra sista - att skriva in koden. Jag utgick naturligtvis från att det var allkortets kod som gällde, någon inloggningskod hade jag ju inte eftersom det kortet var spärrat.
Men tydligen tyckte inte dataprogrammet hos banken det. Så hastigt - fast mindre lustigt - så var det kortet också spärrat!


Nu bestämde jag mig på att chansa och se om mitt nya inloggningskort skulle hinna komma innan gårdagen, för i sådant fall skulle jag ju kunna gå in med det och begära en ny bild på mitt allkort och sen vänta tills jag fått den nya som ska vara anslutet till Mastercard. Jag har ju tillgång till Rolles båda kort så det är inga större problem - men jäkla irriterande!


Inloggningskortet kom igår, jag gick in och valde nytt motiv - en bild på min Alströmeria, se ovan. Fast egentligen hade jag velat haft bilden nedan - en avbruten Irisblomma med en liten kritvit spindel - men den var i fel format. Så nu är det bara och vänta och se vad mer som kan krångla och under tiden acceptera att jag inte kan handla på kortet - fast jag har ju Rolles! *fniss*

Susie8 kommentarer:

Ingrid sa...

Ibland kan verkligen allt strula. Jag hade en jättefin bild av Grållen som motiv på mitt fö2 kort, men nu nöjer jag mig med standardkortet.
Ha en fin dag i solen.
Kram, Ingrid

Gunborg Uhno sa...

Kråkor tillhör inte mina favoritfåglar .Bara deras ljud kan reta mig till vansinne.och allt ska dom vända på och undersöka i trädgården.Grrrr.
Det där med kort och dator kan bli lite frusterande.Inte kul.
Ha det fint.

lavendia sa...

Oj, oj, oj det lät besvärligt. Min mamma (87 )ska just till att skaffa kort - hur ska det gå? Sånt besvär klarar hon aldrig.

Carita och Bertel sa...

Du milde tid så mycket besvär det kan bli så fort man gör minsta blunder.Hoppas att det fixar sig till slut. Vilka vackra bilder på Heuchera och rosor och irisen är fin. I helgen är vi med i 1000-trädgårdar så vi hoppas på bra väder men vi får se hur det blir med det. Ha en fin helg/CArita

Gitsan sa...

Inte lätt med alla dessa kort och dess koder...

Annika sa...

Herregud, ska man behöva vara expert för att klara av sin privatekonomi?! Jag kan bli väldigt trött på teknik ibland! Och på skator, för den delen... Vackra bilder visar du, alunrot är underbar!
Ha en fin helg!
Annika

Rigmor sa...

Nu vart det lite knepigt...bilderna är vackra så man blir alldeles hänförd, och samtidigt sitter jag och småler lite igenkännande...Jag har också klantat till det med mina kort, fast då i macken, försökt tanka på fel kort och spärrat det. Det är inte roligt, särskilt när man inte har någon annan att skylla på. Tillbaka till dina bilder...vilka läckra färger på Alunrot!
Angående mitt inlägg om hagel...jo då, för det mesta ligger paradiset alldeles utanför Örebro, men så ibland händer det att man tror att man befinner sig betydligt mer norrut...
Önskar dej en riktigt skön helg på den vackra ön!!
Kram kram

Rost och rädisor sa...

Oj, det var en hel del krångel för ett litet kort, men fin bild får du på det i alla fall.

Önskar dig trevlig helg
Anette