KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 9 juni 2014

BLOMBILDER FRÅN IGÅR

Håller på att städa - inne - och det är inte precis min förtjusning. Men har man en gubbe som är pedant och som ÄLSKAR att städa, så behöver jag inte det för ofta. Men ibland, när vi får gäster t.ex plus att det varit så otroligt mycket pollen från tallarna runt om oss, så är jag tvungen. Så efter att ha börjat ute vid sju, gick in vid ett - så vilar jag nu! Alltså framför datorn!!


Jag har dock inte tagit några kort idag, så det blir dom jag inte fick plats med i gårdagens inlägg. Till att börja med några från blomningen i pallkragarna.

Ovan en av mina favoriter, den amerikanska irishybriden `Dark Aurea´ som precis har börjat blomma.


Vallmoon och döm rosaröda lupinerna är vackra ihop - NU - men snart är dom överblommade. Klumpigt av mig att sätta dom precis bredvid varandra!

Här är det ytterligare en amerikans irishybrid i en pallkrage: `Charming Billy´.


Det här är ingen Hosta - trots att man kan tro det. Det är en klockhyacint av något slag som växer i en Hosta i en av dom trekantiga piedestalerna på baksidan. Jag har även vita faktiskt.....

Här är återigen en favorit, den blåblommiga gulbladiga klinten. Den som en besökare på en visning trodde var sjuk och tyckte det var mycket konstigt att jag hade den kvar!? *fniss* Hon visste inte att jag ÄLSKAR gulbladiga växter!!

Sen har jag sparat det bästa till sist, den första av mina numera tre(!) hängsyrener: Syringa reflexa.
Jag har sett mycket när det gäller växter, men aldrig en fullvuxen hängsyren,  Faktiskt aldrig en hängsyren över huvud taget. Vilket är mycket konstigt, för det är ingen raritet precis! 

Men...jag såg en bild hos Ruben för 3-4 år sen på hans fullvuxna och föll pladask. Skaffade mig genast en - och så här fin har den blivit. Nu har den fått två kompisar, en som är pytteliten och som jag satte för två år sen, en större som jag köpte i våras på Öland. Måste försöka gå ut och kolla om dess blommor slagit ut.....
Det som jag är extra förtjust över är att den börjar med mörka vinrödlila knoppar som växer uppåt. Ju mer den sen slår ut, desto ljusare blir blommorna och till slut är dom ljust rosa och hänger. Kan verkligen rekommenderas! Dessutom är den förhållandevis billig i inköp också, det gör ju inget!!3 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Ja, hängsyren kanske man skulle ha, den var fin!
Jaså du gillar gulbladiga växter, hm, av nån anledning har jag lite svårt för dem... har just grävt upp en citronella tror jag den hette, en alunrot som var gulbladig, tyckte inte den passade nånstans...den får stå i kruka lite undangömd till hösten, då kanske den passar bättre i nån krukplantering... men smaken är som baken *fniss*

Ha det gott!

Marlise sa...

Hej Susie
Wir sind wieder zurück in Deutschland.
Heute habe ich einen kleinen Blog Beitrag
über unseren Besuch bei dir eingestellt.
Danke für deine Gastfreundschaft
und die schöne Gartenführung.

Vi är tillbaka i Tyskland.
Idag har jag en liten blogginlägg
ställa om vårt besök med dig.
Tack för din gästfrihet
och den vackra trädgården guide.

Kram Marlise

Ölandsvindar sa...

Just nu tycker jag att min trädgård är som vackrast med blommande perenner och fina hostablad. Men visst kan man önska sig mera. Liten pärlbuske står på min önskelista (som egentligen är längre än så) men svårt i min torra och soliga trädgård.Får fundera lite när allt annat är överstökat.
Kram /Kerstin