KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!måndag 19 maj 2014

VÄNTAN ÄR ÖVER OCH VACKRA BLOMMOR

Efter att ha väntat och väntat och väntaT på att poolen skulle bli hyfsat uppvärmd och att vädret skulle bli bra igen,  jag t.o.m. drömde i natt att jag badade, så stod jag inte ut längre!
I morse slog jag upp mina "gröna" och tittade genast efter hur vädret var. Inte 17 var det strålande sol som det enligt alla väderrapporter skulle vara. Nej, det var ännu sämre idag än igår. Det regnar och är bara 15 grader i luften, men som nån klok sa; Det är ju bara vatten.....
Och man blir ju ändå blöt, så det var bara att hoppa i. Ja, hoppa gjorde jag inte direkt - det blev ett försiktigt kliv. *fniss*  Så nu är premiärdoppet gjort! ÄNTLIGEN!!

Som synes tog jag bara bort en bit av överdraget, det räckte för att kunna testa poolen. Och det var faktiskt helt UNDERBART! Jag är mycket nöjd - trots vädret och att vattnet "endast" var 24,4 grader varmt!!
 Men snacka om att jag njöt....och jag grejade att både dra av och dra på överdraget och spänna fast det alldeles själv. Måste ju kunna det, kan ju inte be gubben min om hjälp så fort jag vill bada! *fniss*
Som plåster på såren för allt tjat om det här med poolen så visar jag ovanstående vackra bilder. Kan ju vara kul som omväxling!

Vårkragarna bredvid pallkragen på baksidan är aldrig planterade. Dom kom helt plötsligt och har dessutom spridit sig ut till "parken", men det är ju helt OK. Såna ogräs välkomnar man ju!

Idag skulle jag ha kantskurit nedanför murrabatten, men jag får vara inne och pyssla hela dagen istället. I morgon får vi middagsgäster så det finns en del att göra. Och nu slipper vi ju göra det vi hade tänkt börja dagen med; Vattna i parken!


Här är den lilla azalean jag planterade förra året. Den har klarat sig mycket bra och är full med små illröda knoppar. Jag hoppas den slår ut nu när vi får övernattande gäster i slutet på veckan. Kusinen Monica och väninnan Christina ska spendera några dagar med oss.


Klematisen vid ingången som på ålderns höst fått fler och fler vita blommor har precis börjat slå ut, perfekt timing!


Eftersom det är förhållandevis kyligt så hoppas jag dom här tulpanerna vid rosenspaljén håller sig några dagar till.


Färgerna är väldigt vackra, men i natt så drömde jag - alltså förutom poolbad - också om blålila och mörkt gula blommor. Så nu måste jag se om den kombinationen går att få tag på hos Dix.

Antingen i en enda tulpan, eller också får jag ta två namnsorter. Jag ser nämligen kombinationen framför mig hela tiden..... Det är inte bra att drömma så mycket, man får "vilda" idéer!

13 kommentarer:

Ingrid sa...

GRATTIS till premiärdoppet!
Nu hoppas vi på en varm och skön sommar och idag kan du njuta av regnet och slipper vattna.
Kram, Ingrid

Ruben sa...

Jag säger också GRATTIS! Det ser verkligen härligt ut!

Ha det gott!
/Ruben

lavendia sa...

Onekligen ser det rätt skönt ut.
Vilka fina blombilder och vad fint du har satt dem som liksom upphöjda. Hur gör man det?

mammi sa...

Om jag säger att jag är avundsjuk är det verkligen i underkant. Ni kan väl knappast ha det skönare ?? Jag får väl dra till med att vi inte har plats. Hela vår tomt är på nästan 10.000 kvadratmeter ????
Lyckliga ni
Kram till er 3

Rosor och ruiner sa...

Mmm så skönt- säkert skönare nere i vattnet än i luften, jag sitter o fryser här på jobbet... Men är samtidigt glad för regnet för jag hade på Stroller i lördags.
Ha det gott!
Gunilla

Gunilla Teckenberg sa...

Men grattis Susie till premiärdoppet! Det ser lite kyligt ut men 24 grader är ju rena värmekällan!

Må så gott!

Nora sa...

Grattis! Va härligt det ser ut!

Underbara blombilder du visar!

Kram!

Rost och rädisor sa...

Vilken härlig badbild, toppen! Fina tulpanbilder. Jag är svag för de riktigt mörkröda "svarta".
Vet du om att alla inte drömmer i färg. Tänk var de går miste om som bara drömmer i svartvitt...

Simma lugnt
Anette

Evas Kvarnaro sa...

YES där satt premiär ploppet !
Grattis ! Äntligen . . . . . !
Är du glad och nöjd nu Susie.
Ja det ser ut som så . . . !

Min barn säger när jag försiktigt gå i och badar, jaha där tog du
'kärringadoppet'hi hi, må så vara!

Tulpanerna blommar fint ännu !
Kram/ Eva

Carita och Bertel sa...

Lycka till med badet resten av sommaren, det ser lite kyligt ut men skönt antar jag. Fina bilder på dina blommor, tack för det. Ha det fint/Carita

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Tänk att du "äntligen" har fått premiärbada. Du ser verkligen helnöjd ut :-)
24,4 grader måste vara riktigt skönt! Avundsjuk ska man ju inte vara men måste erkänna att det är jag nog allt lite grand hihi.
Helt ok att du glömt att växterna kom från mig, man kan inte komma ihåg allt här i livet... Hoppas att du hittar fler av dem.
Ha det så skönt i din pool!
/Ingela

Ölandsvindar sa...

Tjenare besta poolare! Ja, det skulle föreställa lite stockholmska. Grattis till premiärdopp och att skapelsen är redo för sommarens fröjder. Glöm nu inte bort alla törstande och vattenlängtande blomster runt omkring dig, när du ligger där och njuter.
Kram /Kerstin

bosseliden sa...

Härligt att ÄNTLIGEN se den bilden.