KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 13 maj 2014

SÖNDAGENS TRÄDGÅRDSVANDRING

I söndags var vi inbjudna till Anders Andersson i Kauparve för att gå runt i hans mycket innehållsrika trädgård och titta på vårväxter. Sen skulle det bli gemensam lunch i Hejde och därefter besök hos Eva Gisslander och en rundtur i hennes trädgård. 
Tyvärr hann jag inte med det sista, det var ju Formula One klockan två och det är bara ett MÅSTE för mig och gubben.

Anders till vänster.
 Anders har en fantastisk trädgård, med otroligt mycket att titta på så jag rekommenderar verkligen ett besök under Trädgårdsveckan.


Vi var i Anders trädgård nästan två timmar och då hade vi bara gått runt den, inte detaljstuderat allt. Det finns alltså hur mycket som helst att se - hela växtsäsongen.


Just nu var det alltså väldigt mycket lökväxter som blommade, men det fanns även annat som var på gång.


Anders har hållit på med trädgård i många år, men förra året var han  till Japan och blev då inspirerad till lite nytänkande. Bl.a. rensade han upp träd- och buskväxtligheten mot åkern bakom för att få en ljusare och luftigare gräns. Han lärde sig också att man ska borsta stammar fria från all påväxt, vi har mycket alger och lava här.  


Anders inte bara lät oss gå runt hans ägor utan han berättade massor av intressant hela tiden. Vi gick också bl.a. "Filosofens Vandring" som han inspirerats till i Japan. Alltså en slingrande stig bland vackra blommande ganska nyplanterade Prunus! 


Min väninna Lisa, som jag åkte dit med, hittade en otroligt gott och starkt doftande buske. Tyvärr har jag dock totalt glömt bort vad det var för något!


Det är alltså den lilla kvisten med gula blommor mellan barrväxterna!


Här är det den lilla (det finns en större) dammen där det växte massor av snygga lökväxter runt om.


Och som Gotlandsansvarig för Rosensällskapet så hade naturligtvis Anders en blommande ros redan, en honungsros. Fast den växte i hans växthus förstås! 

Vädret var tyvärr inte riktigt med oss. Det duggade lite hela tiden, men det var helt OK. Så precis innan vi skulle gå till bilarna för att åka till lunchstället, så var det som att öppna himlen. Det vräkte ner  och vi vsr längst bort i trädgården, typiskt. Så vi kom alla dyngsura till restaurangen! 
Där vi åt en god lunch i mycket trevligt sällskap!!

7 kommentarer:

Ruben sa...

En trevlig och innehållsrik trädgård. Förstår att det tog tid att gå igenom det hela. Typiskt att det skulle regna.

Ha det gott!
/Ruben

Carita och Bertel sa...

Tack för att vi fick se lite av Anders trädgård. Vi tänkte besöka honom en gång när vi var på Gotland men tyvärr hade han inte tid att ta emot oss då så det blev inget av det./Carita

Nina/Stjärnkraft sa...

Kul att se lite från Anders trädgård och jag log förnöjt när jag såg att även han har höga "stubbar" i likhet med mina :o)

Det gick ju inte att zooma in bilden på den gula, doftande saken, men jag kastar ändå ut ett förslag: kan det vara ginst ..? Den har gula blommor tidigt på våren och doftar mycket.

Rosor och ruiner sa...

Ja, han har en väldigt spännande trädgård, förstår att det tog sin lilla tid att visas runt där! Synd på vädret bara!
Kram Gunilla

Ingrid sa...

Det var verkligen trist väder, men trädgården ser riktigt spännande ut.

Idag skiner i alla fall solen.
Kram, Ingrid

Jord under naglarna sa...

Kul att göra trädgårdsbesök, det verkar vara en intressant och innehållsrik sådan. ...och en ros i växthuset! :)

Evas Kvarnaro sa...

Vilken trevlig dag ni hade, bortsett från regnet. Men på något konstigt vis behövs ju även regnet, men inte precis när man vill vara ute och titta, njuta.
Vi var i Ängelholm och visst kom det lite regn där, men inte så mkt som hemma hos oss, där det visst vräkt ner. Vi åkte runt och tittade på flera plantskolor och andra mindre försäljare av växter.
Bilen var så full att vi knappt själva fick plats. Väl hemma skulle jag då ut och plantera men då blev himmeln svart, blixt och dunder ingen plantering idag.
Kram/ Eva