KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 18 maj 2014

SOMMARBLOMMOR OCH ÖKNAMN

Nej, det blev inget dopp igår, trots att jag drack flera glas skumpa. Det hann inte bli tillräckligt varmt i poolen och idag är det gråväder.  Vi har ställt in värmen på 26, en kompromiss mellan min önskan av 25 och Rolles av 27. Just nu är det 18 grader så jag får se hur det är framåt eftermiddagen.

Här följer några bilder på en del av dom sommarblommor jag köpte härom dagen.


Alströmeria

Prydnasmajs 


Vinröd bägarranka  i kruka framför nyplanterade vinröda alunrot.
Ljust rosablommande dahlia vid ingången

I år har jag inte jätteverbena i stora krukan vid ingången, en sån har jag istället i den stora krukan bredvid poolen. Man måste ju förnya sig lite ibland.....

Den här hortensian som växer i en av pallkragarna var jag ute alldeles nyss och klippte ner. Den hade frusit! Alltså blir det inga blommor i år heller, men det gör inget. Den har inte blommat sen jag planterade den här, så hade jag tänkt att gräva upp den och flytta den - någon dag när jag fick lite tid över. Nu får jag vänta med det till sensommaren!


Här är annat jag inte hunnit med. Fast chili, paprika och tomater i pappkartongen är det som blev över när jag planterat det jag ville ha. Dom här ska kusinen och väninnan få när dom kommer hit!

Igår blev det sista med poolen klart. Här håller poolkillarna på att sätta igång filter och värme.


Nu när vattnet blir varmt och skönt så har min lilla badanka Rubbis fått flytta in i sitt nya hem. Igår låg det runt 9 grader, i morse 18. Alltså blev det inget bad igår trots intag av flera glas skumpa, det var alldeles för kallt. Idag är det istället alldeles för kallt på land - och så regnar det! Typiskt!!

Överdraget las över, men Rolle satt bara fast det på den bortre sidan. Idag ska spänndetaljerna monteras på sidan närmast. Men.....skylten med texten som Rolle satt upp fodrar sin förklaring!

När jag var liten kallades jag inte Susie, utan Sussan. Jag och min två år äldre kusin Monica spenderade oftast somrarna tillsammans på deras landställe i Kolartorp, Handen (numera en förort med villor till Stockholm). Min moster cyklade varje dag med oss till Rudan där vi sen badade hela dagen. Redan i 3 till 5- årsåldern var jag alltså galen i att bada, även så Monica. 
En gång när vi var på hemväg (Monica satt på pakethållaren, jag i en korg framtill) så tyckte min moster att det började lukta. Så hon stannade, frågade oss ungar om vi gjort på oss men fick nekande svar. Hon cyklade vidare en stund, men det blev bara värre så hon stannade igen och så kollade hon oss. Men det fanns inget i våra byxor inte!
Alltså cyklade hon hem, cykelturen tog väl kanske en halvtimme trekvart. Väl hemma igen så var stanken vedervärdig, det var en varm och solig dag. Så nu fick vi klä av oss helt. 
Och då visade det sig att jag - som hade långa bomullsbyxor med resår nedtill - visst hade gjort på mig. Resultatet låg nere vid resåren.....
Min kusin som tyckte det här var väldans kul, kallade mig då genast för Bajsussan. Vilket öknamn man fått höra några gånger under årens lopp!  Och alltså så tyckte Rolle att han skulle göra sig rolig igår kväll - måste ha varit skumpan!!  *fniss*

10 kommentarer:

lavendia sa...

Du har också sysslat med växter ser jag. Kul! Att badankan får bada, det får räcka med den temperaturen. Anledningen till att jag inte har pool, är att jag inte är en badanka utan en badkruka. Det hade inte räckt med mycket champagne.

Gunborg Uhno sa...

Å så härligt med Pool.Hoppas vi får en varm och skön sommar så ni kan ta många härliga bad.Och vackra blommor att se på när ni ligger där i baden.Ha en fin första badstund.
Kram

mammi sa...

Ser underbart ut. Men du är inte så modig som jag trodde!!!! I min barndom hoppade jag och min syster i en liten "pöl" i Blekinge. Vi kom upp lika fort som ner. En man kom gående och skrattade, va det inte skönt ??? Vi fick reda på att det var en underjordisk källa och att det ALDRIG var över 7 grader varmt. Numera vill jag helst ha över 22.
Kram

Gunilla Teckenberg sa...

Wow! så snyggt det blev vid poolen! Många sköna baddagar att se fram emot, härligt att slänga sig i poolen efter en svettig arbetsdag i trädgården.

Mycket smakfullt arrangerat.

Kram!

Anonym sa...

Hej Sussan! Här kommer jag bloggvandrande och räknar kallt med att se dig njuta i poolen. Okej! Jag är tacksam för din luktande story också och de fina bilderna. Söndagskram Bosse

Annika sa...

Jag har visat er snygga pool för min make, bara som ett litet tips till honom! ;)
Vackra sommarblommor!
Ha en fin vecka med förhoppningsvis många dopp i poolen!
Annika

Marit sa...

Så mange flotte planter og blomster du har, vakkert.

Ja nå kan du nyte sommeren med basseng og blomster i hagen, det kan ikke bli bedre.

Maritklem.

Högagärde sa...

Vad kul att det finns alstömeria att köpa som ettåring. Det var en nyhet för mig.
Simma lugnt.Elisabeth

Ingrid sa...

Vansinnigt fina bilder från er trädgård toppat med historien om Bajsussan - kan det bli bättre?
Kram, Ingrid

Ruben sa...

Jag trodde för ett kort ögonblick, att du hade satt poolkillarna på att leta ogräs i gräsmattan. De ser ju lagom villiga ut.
Men Susie, sådant där ska man aldrig berätta, speciellt inte för sin make! ;-)

Ha det gott, snart blir det dopp!
/Ruben