KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 31 maj 2014

REGNET KOM TILL SLUT!

Igår lyckades vi få en hel del gjort i den eftersatta trädgården innan det började regna. Rolle - yes, han blir duktigare och duktigare - gick ut innan mig och började rensa och klippa runt sin bilbrygga, bakom garaget och boden, kanten mot kohagen samt rabattkanten vid lyxrabatten framför rosenspaljén. Blev jättefint, men han hann inte ta bort klippet, så han har lite jobb idag!

 
  

Själv grävde jag upp och flyttade en katalpa som jag haft mitt på gräsmattan ett par år. Den har bara blivit mindre och mindre, så nu testar jag med en ny plats.  Skulle också grävt ner en stor syren, men hann inte innan regnet kom. Äntligen! Vi har fått hela 5 mm, vilket känns underbart!!

Det pilen pekar på är den öppna jord där det tidigare fanns två träd, en jättestor tall och en liten ask. När vi tog bort dom i våras så la jag på ny jord där - och nu har jag sått fröna jag fick av Marlise och Brigitte precis där. Alltså ny fräsch jord, soligt, nära och bra när man ska vattna. Nu håller jag tummarna!
Bakom pilen, precis framför enen, har jag nu satt katalpan men den är numera så liten - bara två små pinnar - att det inte syns!!Eftersom jag inte kunnat sova speciellt mycket i natt, så har jag som synes lekt med en del av fotografierna. Ovan är det min amerikanska rödbladiga kastanjbuske vid infarten som verkar trivas. Den har hela tre blommor trots att den bara är en halvmeter! Fast den blir ju inte högre totalt än runt två meter!!


Sen har vi lite växtlighet på murrabatten på baksidan!


Här i halvskuggan blommar ännu några sena tulpaner, bl.a. den här rosa skönheten!


Och på tal om tulpaner så gjorde jag i natt i ordning Entusiasternas lökbeställning från Dix i Holland. Alltså det vi ska ha i höst. Jag hade bestämt mig innan att jag enbart skulle ta Narcisser till "parken"- och det blev det. Massor av olika sorter! Men det blev också lilablommande nunneört och prydnaslök (Allium). I sista sekund strök jag också en massa hundtandsliljor som jag var på väg att beställa hem. Fick "kalla fötter".....

Men Allium - jag bara älskar dessa lila bollar som sätter färg i trädgården. Jag har massor - och dom har börjat blomma nu - men av dom kan man aldrig få för många så det blev visst 70-80 st till!

Men jag inte bara "roade" mig med lökbeställningen på morgonkvisten. Jag plockade in tvätt i skåpen, jag gick ut med Santos, jag gjorde iordning frukost, jag duschade - alltså allt det här mellan 03.30 och 05.30. Så jag tyckte att jag kunde få sitta här och blogga ett tag, men nu börjar Rolle snegla på mitt fuktiga hår och omakade ansikte. Vi ska snart iväg på ett par loppisar.....


Jag avslutar därför med några av mina älskade irisar som börjat slå ut. Först en otroligt vacker blålila som jag fick förra året av min väninna Lisa. Nyansen på den är helt underbar, men går inte riktigt fram i bild. Vet inte vad den heter, men eftersom den tagit sig - och t.o.m. spridit sig till två stora ruggar - så ska jag kolla i morgon när hon och jag ska på  "pionvandring" i våra Entusiastvänners trädgård i Burgsvik.

Och så till sist den STORA STJÄRNAN i min ganska omfattande irissamling, den blåsvarta `Midnight Majesty´ som är ännu blåsvartare i verkligheten. En underbar stor hög amerikansk hybrid!

TREVLIG HELG

6 kommentarer:

Nora sa...

Ojojoj, 'Midnight Majesty' var verkligen läcker!!!
Här fick vi också äntligen regn igår - hela 9 mm. Jätteskönt (även om jag gärna vill ha ännu mera regn) för nu var det snustorrt i trädgården.
Kram!

lavendia sa...

Så roligt kan man alltså ha när man inte kan sova. Fantastiskt fint. Det har inte blivit ngn Picmonkey än, men det ska bli.

Anonym sa...

Nunneörten var tuff. Vi har också bollarna. När de blommat färdigt blir det lite skräpigt. Fast det tar vi bort rätt fort. Vi fick inte en droppe regn. Söndagskram Bosse

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Maria sa...

Go kväll....intagit mitt kvällskaffe och kikat runt hos dig, det blev en trevlig stund...vad vacker den mörkblå blomman var. Det är mycket jobb med en stor trädgård men ack så roligt.
Önskar dig en fin dag/kram