KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 30 maj 2014

BLOGGVÄNSBESÖK

Efter det att "tjejerna" åkt hem och alla våra aktiviteter var över så kändes det lite avslaget. Man hade ju liksom vant sig vid att ha en massa att göra - och hade vi inte det så gick det ju att sola och bada. Men inte nog med att det blev lite tråkigt, men det hade ju gått bra om man kunnat jobba med lite kul i trädgården, men vädret blev ju också enormt trist! 

Men så i onsdags så kom det två jättetrevliga tjejer på besök. Det enda trista var att det blev väldans kort och dessutom fick jag inte bjuda på något annat än läsk och värmande te. Det var min bloggväninna Marlise och Brigitte som tagit sig från Tyskland för att hyra ett hus några veckor på Gotland. 
Jag tror att dom är mycket nöjda med ön och tycker den är vacker och har massor att erbjuda turisterna. Synd bara att det var så ruggigt och kallt precis när dom var hos mig. Vi kunde inte ens sitta på altanen utan fick gå in för att värma oss lite!
.
Men till altanen fick jag ovanstående fina fjärilar i plåt som present. Dom passade perfekt i krukan med gult band och krukan med rött band. (Du kanske tror att det är ett rosa band med det är faktiskt ett rött som blekts förra året. Rött är en hopplös färg på det sättet. Ska byta och sätta dit ett rött igen inom kort!)
Här har nu fjärilarna suttit och fladdrat (dom är fjädrande) i vinden, för inte nog med att det är kallt och grått - det har blåst en massa också. Rena höstvädret!

Sen fick jag en påse med blandade frön som jag sådde idag precis utanför staketet mot "parken" på en bar plätt efter ett träd. Sen kom regnet.....snacka om tur. Rolle fick en flaska vin som kom ifrån deras hemort, den sparar han/vi till lite bättre väder då vi kan sitta på altanen och dricka det. Dessutom fick Santos en vattenflaska/drickautomat, en perfekt sak!

Magnolian Susan blommar fortfarande otroligt nog!

Men jag min idiot erbjöd dom inte ens en liten växt. Hur dum kan man vara!? Men jag blev så glad att träffa dom och trots språkförbistringen - det var 55 år sen jag läste tyska i tre år - så snackade jag/vi på bra.
 Ja, alltså på engelska så det var inga som helst problem. Sen tittade vi i deras fotoalbum över hur dom hade renoverat sitt gamla hus mellan 1999-2004. Före och efterbilder, mycket intressant. Dom hade lagt ner ett otroligt jobb, men oj, oj, oj vad tjusigt det blev..... Nu hoppas jag att dom svänger förbi en gång till innan dom lämnar ön, men det ser inte ut som dom hinner tyvärr.

6 kommentarer:

Marlise sa...

Danke! Für den schönen Blogbeitrag! Es war sehr schön dich und deinen Garten kennen zu lernen. Wir sitzen gerade im Museum in visby und ich habe hier WLAN. Daher leider in deutsch. Ganz liebe grüße an euch drei von Marlise und Brigitte
wieder Kontakt wenn ich wieder zu hause bin.

Annika sa...

Jag har läst ifatt lite och du har roliga dagar ser jag! Gotland är ett riktigt paradis på somrarna och det har du verkligen visat dina vänner! Så fint med poolen, det ser alldeles underbart ut att kunna ta sig ett dopp när andan faller på!
Ha det gott!
Annika

Ruben sa...

Nej men Susie då, ska du nu ge dig i kast med att så fröer också. Men kanske har du någon gång gjort det förr?

Ha det gott!
/Ruben

Rosor och ruiner sa...

Trevligt med bloggbesök, trist bara att inte Gotland visade lite bättre väder just då!

Ah, klockhyacint kan det vara som kom upp inne hos mig,tack!

Nej, maken är inte hemma ännu, han tog några dagar där uppe i Virisen, vid sina vänner, innan han kör vidare hem. Så jag får vänta några dagar innan valpen kommer, så just nu har jag bara gammelhunden Tjorven hemma, rätt lugnt det med...;)

Ölandsvindar sa...

Kul med besöket! Nu undrar jag förstås om de gillar Gotland lika mycket som Öland. Här har jag hundratals små plantor från Marlises röda tobak. Måste ge bort en del.
Kram /Kerstin

Gunilla Teckenberg sa...

Så trevligt att få träffa bloggvänner!

...och allt ser så prydligt och genomtänkt ut - som alltid hos er!

Kram!