KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 3 mars 2014

VECKANS TRÄDGÅRDSFÄRG - HAVSBLÅTT

HAVSBLÅTT - vad menas med det egentligen!? Havet kan ju ha precis vilken blå nyans som helst, allt från grått till turkos!! 

Fast namnet gör urvalet lite enklare den här veckan. Även om jag förstår vad som egentligen menas - alltså det som i färgkartor brukar kallas havsblått. Men...jag är hopplös, jag måste få vinkla till det hela lite. Det blir så mycket roligare då!

Alltså börjar jag med vad jag hittade i trädgården i morse; Och dom är visserligen väldigt ljusa just nu, men dom blir  mer turkos när dom slår ut!


Sen följer lite mer havsblåa växter; tidlösa, näva, nån typ av utplanteringsväxt samt allium.....


...och så riddarsporre och den riktigt blåa frilandshibiskusen. Konstigt nog hittade jag ingen nytagen bild på min blå bergsvallmo, men jag har dock en sån som brukar blomma varje år.  Och även om clematisen nere till höger kanske drar i mer lila än blått, så har den beteckningen BLÅ i sin beskrivning!


Sen har vi en otroligt blå primula och så kunde jag bara inte låta bli. Så här ser drömmen om den blå poolen ut och så här ser verkligheten ut just nu! 
Men...för att ingen ska bli sur på mig för mina fria tolkning av HAVSBLÅTT, så tog jag med en bild på havet - det riktiga havet - som visar att havets färg verkligen kan  kan dra sig mot lila!

8 kommentarer:

Monica sa...

Härliga bilder och go tolkning!
Hos mig är inget blått inte ens himmeln och jag orkar inte ta mig till havet,,
Pool på G ser jag spännande! Det följer jag med spänning!
Ha det gott kram Monica

lavendia sa...

Jättevackra bilder. Poolen är ju redan blå, fast kanske inte havsblå. Ska bli kul att se hur det blir när det är helt klart.

Rost och rädisor sa...

Jag har ingen aning om vad som egentligen är havsblått... är det inte himlen som speglar sig... så för mig kan det blå nog dra både åt varmt och kallt.
Tack för fina bilder!

/Anette

Gunilla sa...

Riktigt härliga bilder.
Och så mycket som tittar upp hos dig.
Här ligger snön än,men det är vår enligt metrologiska beräkningar.
Den inträffade den 22 februari detta år. Det har varit plusgrader i sju dygn.
Två månader tidigare än normalt.

Ha detgott

Charlotta sa...

Det jag tar med mig i livet från alla fina bidrag den här veckan är de blå primulorna. Blå blommor är härliga, men jag har blivit alldeles förälskad i blå primulor. Måste bara ha. :))
Jag tackar havet för det. ;)

Anonym sa...

Det är faktiskt konstigt att havsblått används så ofta. Tänk med många färgtoner och ansikten havet kan ha. Grönt också.
Jag har tänkt en del på din pool och en annan bloggvän som väntar på sin. Förstår att ni längtar. Kram Bosse

ormbunke sa...

Vilken härlig blandning av olika nyanser av blått. Kram. Ha de gott.

Ölandsvindar sa...

Ja havet skiftar ju verkligen färg. Just nu är det mycket turkosa toner på Kalmarsundssidan. Ska nog satsa ännu mera på blått i trädgården i sommar.Ser framför mig alla mina blå krukor på rad fyllda av stora lavendelplantor.Jag ser alltid så mycket framför mig, jag med mina blåa naiva ögon, men från drömmar till verklighet är det en bit!
Kram /Kerstin