KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 6 mars 2014

TRÄDGÅRDSJOBB & BADPLATS

Igår var det ett riktigt fint väder - alltså gick vi ut började röja lite i trädgården. Rolle hackade snö! Ja alltså,  han hackade sönder en stor snödriva som låg upplogad med en massa grus ovanpå. Gruset gjorde att den inte ville smälta. Sen skyfflade han in snön i kohagen och krattade ut gruset på vår infart.
Själv höll jag till nedanför sydgaveln. Där jag klippte ner dom två ruggarna med elefantgräs (4 m högt) vars hemska stora torra blad ligger utspridda över hela tomten. Man ska ju inte skära ner dom på hösten för då kan regnet sippra in och rotsystemet ruttna. Kanske lite tidigt.....men jag stod inte ut längre!
Sen räfsade jag den här sidan också, men längre kom jag inte - för jäklar vad jobbigt det var. Det känns att man inte är i trädgårdsform ännu. Är det bra väder i morgon - vilket det tydligen ska vara - så ska jag räfsa hela baksidan och försöka hinna med att klippa bort en massa torra perenner där också.
Framsidan väntar jag med, trots att det är mest att både klippa ner och räfsa där. Men...jag hoppas ju att "poolkillen" kommer vilken dag som helst nu och sätter igång på baksidan och då kan ju inte jag vara där och springa i vägen! 
Idag var vädret inte alls lika inbjudande, i alla fall inte för trädgårdsjobb, så vi åkte till en liten närbelägen badsjö för en hundprommis. Det här är ett att våra "hemliga smultronställen", så någon vägbeskrivning delas inte ut! *fniss*


Sjöln ligger väldigt vackert och det är konstigt nog otroligt få personer som känner till att det numera är anordnat en fin badplats här. Inte ens infödda gotlänningar som bor i området! 
Men det mest otroliga med det här området är att det är högt!! Alltså för att vara här på ön..... 


Nittio procent av ön är platt, alltså finns det väldigt få backar - och det är väl lika bra att erkänna. Det gillar jag som är otroligt höjdrädd! 
Men här finns det alltså en liten backe och så är det högt vid grillplatsen ovanför badplatsen. Fast OK, ungarna springer väl upp och ner för berget där som stengetter. Själv vågar jag mig knappt fram till kanten. Och sen håller jag mig till den lilla svagt sluttande vägen som man behagligt kan gå ner till badet på!!
 

7 kommentarer:

Gunilla Teckenberg sa...

Ja, det ömmar ordentligt i musklerna som legat i vila under vintern när man börjar med trädgårdsarbetet.

Jag har många Miscanthus gräs och visst, det blir skräpigt av dem under vintern. Jag har också börjat klippa ner dem tidigare för varje år, de verkar tåla klippningen bra. Kanske en skröna?

Ha det skönt i trädgården idag, kanske visar sig vårsolen?

Anette sa...

Härligt! Du har kommit lite längre än vad jag har. Men jag har grovrensat lite. Fast finrensningen får vänta ett tag ännu. Snöhögar har jag ju sluppit hacka i alla fall. Ha det så gott!

Marlise sa...

Den schönen Badeplatz hast du
bestimmt fotografiert
weil du dich auf dein Pool freust :-)
Viel Spaß und nicht zuviel Muskelkater
bei der weiteren Arbeit im Garten.
Bei uns hier soll es am Sonntag 20° werden!!!!
Schon komisch!
Aber für Öland und Gotland
ist auch Frühlingswetter angesagt.

Den vackra bad utrymme du har
bestäms fotograferade
eftersom du ser fram emot din pool :-)
Massor av roliga och inte för mycket träningsvärk
i det fortsatta arbetet i trädgården.
För oss här, bör det vara 20 grader på söndag!!!!
Det är roligt!
Men för Öland och Gotland
är också den ordning vårväder.

Kram Marlise

Evas Kvarnaro sa...

Oj är du så höjd rädd eller vad man ska kalla det för, då är det ju riktigt synd om dig. Jag är absolut inte det, det är härligt med utsikter och höga höjder.
Vågar du stiga upp för en stege ?!
Ha ha ja nu är jag fräck och elak!

Den badplatsen verkade väldigt mysig, vet du varför den egna befolkningen inte kommer till sina egna ställen, jo det är väl kanske för nära på något vis.
Då ska det vara sådana som ni 'inflyttade' som utnyttjar det vackra omkring sig.
Det finns massor av vackra platser här hos oss som jag ännu inte varit på, men håller på att upptäcka och vissa platser ska jag 'besöka' framåt året. Det blir väl ofta att man tror det är vackrare längre bort, man ser själv inte sitt egna. Men nu går jag med VIDÖPPNA ÖGON.

Idag har vi faktiskt + 8 gr men lite blåsigt och solen kikar lite.
Det kliar i gräv-armarna, *fniss*
Må gott kram/ Eva

Ingrid sa...

Det är härligt när det torkar upp så pass att det går att kratta gräsmattorna, för sen blir det så himla fint.

Den där badplatsen såg mysig ut. Ni är verkligen fena på att hitta mysiga ställen på den här ön.

Kram, Ingrid

Rost och rädisor sa...

Din gräsmatta ser så härligt grön ut!
Visst är det som att dra igång ett gammalt lokomotiv när musklerna chockade ska sättas igång så smått igen. Man får ta det i små portioner.

Ha det fint
/Anette

Marlise sa...

Ja, das ist leider nicht so schön.
Wenn es jetzt schon so warm ist,
freuen nicht nur wir uns,
sondern auch die Zecken.
Und leider nimmt die Borreliose immer mehr zu.

Ja, det är tyvärr inte så trevligt.
Om det är så varmt nu,
inte bara är vi glada
utan även de fästingar.
Och tyvärr tar borrelia ökar.