KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 2 mars 2014

GRÅVÄDER OCH BLOMMOR

Trots det gråa och trista vädret dom senaste dagarna har vi varit ute på en del skogsprommisar med Santos. Man måste ju....
I fredags så åkte vi först till Hemse för en del ärenden och sen åkte vi vidare till Klintehamn. På vägen dit finns det små skogsvägar som vi ännu inte testat, så vi tog en av dom som gick till en skyttebana. Det var ingen där så vi parkerade och gick åt andra hållet - alltså bort från eventuella nytillkomna skyttar!


 Och det var faktiskt väldans fint att gå här. Till slut tog dock hjulspåren slut, men det var så bra mark så man kunde gå rätt över hällmarken tillbaka till parkeringen. Så vi slapp gå tillbaka.....
Sen igår, på lördagen, var det åter dags att ta oss till Hemse för att handla helgens förnödenheter. Dessutom så hade Kronans apotek REA på smink. Alltså var jag där och gjorde en raid.....
Vädret var ju fortfarande väldans grått - och ganska kallt. Bara +2-3 grader. Men för att Santos skulle få lite kul så åkte vi ner till en stor grävd damm som ligger i utkanten av Hemse.


Vi parkerade en bit ifrån och så gick vi fram, men sen bestämde vi oss för att också gå runt hela dammen. Det har vi aldrig gjort förut - och Santos tyckte naturligtvis att det var jättekul!
Men sen var det väldans skönt att komma tillbaka till bilen och åka hem och sätta sig i värmen framför TV´n och glo på bilrace från Australien. Första racet för säsongen och Volvo deltog för första gången.
Teamets bilar kom överraskande 2:a med en 20-årig australisk kille, men sist med en betydligt mer erfaren svensk!? Hmmm....
På kvällen snöade det så mycket att det var helt vitt överallt, men i morse var snön helt borta - som tur var.
Så det blev en liten tur i trädgården för att se vad som hänt sista veckan. Santos kollade också mina krukor (som stått så här hela vintern) för att se om växterna överlevt - vilket det verkade som.
Benveden har blivit vackert rosa över vintern.....

...julrosorna har fått massor med knopp.....

...dom botaniska krokusarna är på gång.....


...och framförallt, dom fantastiskt söta Cyclamen coum `Jurta´ som jag fick i en kruka av Anders A. för några år sen blommade för fullt. Men mina andra cyklamen som har varit så fina i stenslänten under flera år, t.o.m. spridit sig, dom såg jag inte ett löv av. Vad har hänt med dom!?

7 kommentarer:

Maries Foto- och skrivarstuga sa...

Helt underbara bilder ! Vilken härlig promenadväg ni hittade i skogen. Verkade jättefin och Santos tyckte nog det var jättemysigt med dammen, det förstår jag.
Ha en fortsatt fin Söndag.

Kram Marie

Rost och rädisor sa...

Verkar som en skön och avkopplande upptäcktsfärd på okända vägar trots vädret. Jag tycker också det är intressant att se vart vägarna tar vägen.
Men kära nån...vilka söta cyklamen! Tanken på att de någonstans i Sverige skulle kunna övervintra utomhus har inte ens slagit mig här i zon4. Tjusigt!

Ha det fint
/Anette

Ingrid sa...

Den där vägen till skyttevärnet kan man fortsätta ändå fram till Mulde Djauvik och ut på Gannarveskär. Men det går bara på sommaren, för under vår och höst är det alldeles för surt.
Jag har ofta gått hemifrån (Stenstugu) via Strandkvior och Masshagen ut på stranden och så den där vägen fram till Klintehamn.

Så fina dina cyklamen är. Det är ju tur att snön försvann igen, för i morgon kommer jag ju hem igen och då vill jag att det ska vara vår, eller åtminsone på tisdag!

Kram, Ingrid

Marit sa...

Gråvær eller ikke en må ut og lufte seg og hunder er jo alltid klare for tur.
Dere har bar mark dere også ser jeg, fine bilder fra turen deres og av blomstene i hagen din Susie.

God søndag.

Ruben sa...

Det ser lovande ut med dina vårprimörer som tittar upp lite här och där! Julrosen har massor av knoppar, ser jag!

Ha det gott!
/Ruben

Carina sa...

Vilken mysig header du skaffat!
Jag har ju varit bortrest ett tag, så jag har inte haft möjlighet att följa alla mina go´a bloggvänner, men nu är jag hemma igen så nu är ordningen återställd....det har verkligen blivit mycket vår hos dig....här hade det i alla fall kommit en massa snödroppar medan jag varit borta, ja en del lökväxter börjar också visa upp sig, bara bladen men ändå....
Ha det gott.

Carina sa...

Susie, det du skrev på min blogg, menar du den där palmliknande bladet? Jag såg nämligen annars något blått (ej med på bild än) som såg ut som vår höstflox, nästan alltså, men blommorna var lite floxliknande....
Kram Carina