KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 4 mars 2014

FRAKTPROBLEM & LOJSTASKOGEN

Ibland så jävlas saker och ting med en, men oftast brukar det reda upp sig till det bästa - och det har det gjort den här gången också!
På prommis i Lojstaskogen igår!
Det är så att vi sen länge tillbaka hade bestämt att vi i april skulle åka till Öland och B´Ströös Träd & Buskar för att inhandla en massa växter. Från början var vi väl en 8-10 pers som skulle göra resan, men efter avhopp efter avhopp så slutade det med bara två par; Våra vänner I & M samt min gubbe & undertecknad. Ja, och så Santos naturligtvis!

Vi går åt det hållet!
Tanken från början var att I & M skulle greja en liten lastbil/stor skåpbil så min väninna Lisa och jag satt oss vid datorn i vintras och gick igenom B´Ströös växtlistor väldigt noggrant. Vi valde ut en MASSA träd och buskar, riktigt stora exemplar. Jag fick ihop runt 15 träd och 5 stora buskar, Lisa ungefär hälften - och så skickade vi iväg beställningen till Boel!
Naturens konstverk!
Nu gick det så att I & M kom på att dom skulle inte ha så många plantor. Alltså får dom rum med allt i sin vanliga bil, så det sprack med att fixa en liten lastbil. När nu Rolle i helgen gick igenom min - och Lisas - beställning så sa han ifrån direkt; -"Det här kommer inte gå in i vår lilla Skoda pickup! Aldrig!!"
Matte kan ha nått gott i handen som kom upp ur fickan!
Så gårdagen spenderades med att - förutom en liten skogsprommis - åka runt till våra känningar på ön och kolla det här med fordon. På ett ställe blev vi erbjudna att låna en hästkärra, men vi har ingen dragkrok och så blir det ganska dyrt att frakta en sån på båten. Ungefär tre gånger priset mot att åka med en skåpbil. För att inte tala om hur obekvämt det är. Och jag måste ju tänka lite på det, eftersom det blir Rolle som ska köra den ÅT mig.....
Även döda träd kan vara vackra!
Men hos en annan bekant (det är bra med en gubbe som har många känningar inom bilbranschen) så hittade vi en trevlig skåpbil som vi får hyra till ett mycket facilt pris. Så allt har löst sig till det bästa!

Titta vad jag har hittat!
Jag kunde t.o.m. meddela resten av trädgårdsentusiasterna att OM dom behövde något, så kunde jag ta med det - så länge det får plats i skåpbilen! Men vi brukar ju vara duktiga på att packa växter.....
Oj vad snygg! Den skrotbiten måste vi ta med hem för att använda i vårt kommande projekt;
En stor skrotskulptur till "parken"!
Så nu kan man känna sig lugn igen, jag blev faktiskt lite orolig när Rolle påpekade att vi inte skulle få in alla våra beställda ex. Förra våren när Rolle och jag var hos Boel så lastade vi vår pickup full, men jag fick faktiskt avstå från en del mycket fina exemplar på grund av att dom inte gick in. 
Den här gången när vi ska ha så många stora plantor till den blivande "parken" så vill jag absolut inte vara med om det igen! Så nu känner jag mig mycket lättad och riktigt glad igen!!  

7 kommentarer:

Ruben sa...

Wow, jag kan redan nu ana, att er park kommer att bli väldigt fin. Skönt när allt till slut ordnar upp sig! Hälsa dina vänner att fastlandet är ingenting att vara rädd för! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Gunborg Uhno sa...

Visst är det så att allt ordnar sig bara man får tänka till.Ska bli kul att få se vilka träd och buskar ni har valt.
Kram.

Evas Kvarnaro sa...

'Jisses Amalia' (häpet uttryck) det där var inte lite växter och träd, hmm sen ska de grävas ner.
Jag antar att det inte blir det största problemet, men Rolles rygg
och din också förresten är väl inte de bästa . . . . .
En liten grävmaskin som ser ut som en 'telefonkiosk' hade varit ett bra 'handtag'.

Santos såg nöjd och glad ut med vår-promenaden, att han kunde stå still så 'länge' tills fotot blev taget.
*fniss* inte dåligt men matte hade säkert mutat med nåt gott i fickan, 'godis godis . . . .

Härliga naturbilder, ja naturen kan konsten att göra konst.
Ha de så bra/ Eva

Ingrid sa...

Var ska du placera alla de där träden i buskarna som du ska köpa? Är det utetomten som ska få nya träd, för där fällde ni ju en hel del. Det ska bli spännande att se hur det kommer att bli.
Du är verkligen full av idéer och full av energi och så gott har du har en make som också tycker att det är roligt med trädgård.
Kram, Ingrid

Yvonne Blom sa...

Skönt att det ordnade till sig efter all planering du gjort. Trist när inte folk kan komma med på det som varit planerat. Hoppas att du kommer hem med allt du vill ha! Kram

Berit sa...

ÅÅ låter som mycket spännande kommer att hamna i eran trädgård till slut:)
Ha en underbar dag!!

Carita och Bertel sa...

Oj så många nya träd och buskar det blir, hoppas vi får se hur det blir sen när dom kommer, det blir spännande. Nu börjar det snart hända en del i trädgårdarna. Ha en fin weekend/Carita