KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 6 mars 2014

DET ÄR VÅR...!

Idag har jag haft lite problem med att kommentera hos en del av mina bloggvänner. Det funkar helt enkelt inte! Först trodde jag att det var något hos er som krånglade, men när jag upptäckte att det var andra som hade kommenterat när jag gick in och försökte igen - då förstod jag ju att det är nått hos mig. Vad har jag dock inte en aning om! Så ni som undrar varför jag inte tittar in hos er, nu har ni förklaringen!!
I morse var det riktigt grått och trist, det var helt genomdimmigt. Så jag blev lite sur för vi hade blivit lovade solsken av SMHI. Men...det styrslade till sig framåt förmiddagen, så vi gick ut för att såga ner lite vissna prydnasgräs. Rolle tog fram motorsågen - det går inte att klippa för hand, då hade vi varit där ute fortfarande!


Här ser man hur det såg ut innan till vänster och efter nerklippning till höger. Man ser inte bara hur skräpigt det blir av prydnasgräs utan också att vädret bara blev bättre och bättre.....


Men...det känns lite fel att göra det här redan nu. Därför har jag bara klippt ner perennerna, inte räfsat bort alla täckande löv - det kan ju bli svinkallt igen. Såna bakslag har man ju varit med om förr.....
Sen skrev jag igår att jag skulle börja på baksidan, men eftersom jag inte vågade släppa lös Rolle utan uppsikt (då vet man ju aldrig vad man får nerklippt *fniss*), så var jag tvungen att börja på framsidan. Fast pallkragarna har jag inte gått över ännu - där finns det jobb för fler dagar!
Jag passade på att få Rolle att såga den den stora knöl som fanns nedtill på min vintergröna cotoneaster. Det blev så när den grövsta grenen blåste sönder. Nu kom han åt ordentligt med sin nya smala såg och imorgon ska han måla över såret så det inte lyser i mina ögon!
När jag såg den här bilden så glodde jag länge på den eftersom jag inte kände igen byggnaden i bakgrunden. Men det var så att jag stod vid ingången och tog bilden genom att zooma, så perspektivet blev väldigt konstigt. Till björken är det ungefär 100 m och huset är visserligen grannens - men det ligger 300-400 meter bort!

ETT RIKTIGT VÅRTECKEN!
Det enda som inte var kul idag var att Santos skulle naturligtvis sitta precis bredvid där jag höll på att klippa. Det var ju skönt och varmt att sitta där i solskenet på dom torra löven. Rätt var det var så såg jag att det kröp något på honom (det är skönt att han är ljus) - på TVÅ ställen. Några små svarta prickar! 
Jodå, det var två fästingnymfer, pyttesmå och hemska. Jag HATAR fästingar!!
Den ena fick jag tag på och kunde döda, trots att jag hade arbetshandskar på mig. Den andra smet ner i gräset - och där ligger den väl och lurpassar. Usch! Men OK - jag tröstar  mig med att det är faktiskt ett riktigt VÅRTECKEN!

12 kommentarer:

lavendia sa...

Grattis till fint väder. Skönt när något är gjort. Riktigt färdig blir man nog aldrig.
Fästingar ogillar jag verkligen också. Två stycken - på en hund!

Carita Liljendahl sa...

Hurraaaa för våren och fina bilder med sol och grönt gräs!
FY för fula fästingar!

Ingrid sa...

Ditt vårtecken gillar jag inte!! Är de verkligen igång allaredan? Jag blir mer och mer nojig när det gäller fästingar. Snart vågar man inte gå ut i naturen alls......
Kram, Ingrid

Anette sa...

Hej, nej inga fästingar här ännu. Men de kommer säkert. Hopplöst att hitta på mina, svarta lurv-troll. Men jag brukar ha fästinghalsband på dom och det fungerar jättebra. Förra året lyckades Nitza få en fästing när marken fortfarande till 90% var täckt av snö, så nog är de tåliga de där rackarna. Ha en fin helg. kram Anette

Carita och Bertel sa...

Hu för fästingar, det är ett otyg. Jag har börjat vårstäda lite men vill inte gå för fort fram ännu. Ha en fin helg/Carita

Gitsan sa...

Så fina vårbilder! Här i Stockholmstrakten har man hittat blåsippor redan.

Usch, fästingarna är ett otyg!

Anonym sa...

Det sista vårtecknet "hatar" jag. Mycket värre än tvättbjörnarna de är rädda för ska ta över "vårt land". Stod om det i vår lokaltidning idag. Rasen skulle förstöra hela vår flora enligt experterna.
Ofattbart att det är så långt egentligen till ert grannhus.
Helgkram

Knatten sa...

Usch ja med det fina vädret kommer även ohyran!!
Jag hoppas vi får lite värme i helgen som dom lovat. Ska bli gott.
Hoppas du kan kommentera hos mej för jag har en utlottning. /Knatten

Nina/Stjärnkraft sa...

Men blää, fästingar redan!! Det bådar inte gott inför sommarsäsongen. Den osedvanligt milda vintern lär väl ha varit rena Eldorado för både dessa små, förhatliga kryp och de likaledes avskydda spanska skogsasen.

Efter neuroborreliosen har jag mer eller mindre fått fästingnoja. Förr om åren har jag inte brytt mig överhuvudtaget, men nu är det annat ljud i skällan.

Trevlig helg där söderöver!

Rost och rädisor sa...

Grattis! Du kan vara den mest positiva bloggare jag träffat på länge som till och med lyckas se nåt positivt med fästingar.
Inga dylika vårtecken här än så länge, men med två katter lär det bli en hel del att plocka framöver.

Allt gott
/Anette

Ölandsvindar sa...

Det vore ju för jäkligt om ni inte skulle komma iväg hit. Tur att det ordnade sig. Nu börjar en del politiker här jobba för en snabbåt mellan Oskarshamn och Byxelkrok året runt. Då skulle vi spara 20 mil varje gång vi ska uppåt Stockholmshållet och du behöver bara byta båt i Oskarhamn så är du hos Boel. Det håller vi tummarna för!
Kram /Kerstin

Carina sa...

Ja du har då verkligen fått vår, vi också men först nu, du fick ju sol lite tidigare i veckan här kom den igår, men bättre sent än aldrig...och de där uslingarna, ja de gillas inte här heller, det är verkligen något jag AVSKYR!!!