KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 7 februari 2014

NY "LEKSAK"

Idag har vi varit nästan 10 mil norrut på ön. En riktigt trevlig tripp faktiskt och vi hann med att göra ett kort stopp på vägen hem för att shoppa lite förnödenheter. Det blev några buntar med servetter (gillar att duka med olika varje dag), tre tjocka LED-ljus (som jag tänkte skulle vara praktiskt, dom kan man ju lämna brinnande när man går ut ur rummet), hushållspapper (går alltid åt), åtta läskedryck och så blev det lite grönsaker. För trots att vi var till Hemse igår och handlade så kommer man alltid underfund med att man glömt att skriva upp nått - för utan skriven kom-ihåg-lista får jag aldrig med mig det vi egentligen behöver! Men det gäller ju att skriva upp ALLT man behöver, inte bara nästan allt!! *fniss*

Igår lyckades jag också äntligen komma hem med lite tulpaner. Det blev rosaröda med vita toppar, 
riktigt söta!


Men det var om dagens "utflykt" till Gerungs på norr jag skulle berätta. Det är ju så att Rolle nästan till 100% är klar med den andra renoverade traktorn. Nu har han alltså två stycken riktigt snygga som bara står och tittar, för köra dom är han inte intresserad av. Det är själva renoveringen han tycker är kul.
På bilden så har han inte fått på bakhjulen, men dom är på plats nu och det är bara lite kabeldragning han har kvar - och det är ju ingen match för en gammal bilelektriker!!

Alltså måste han skaffa sig någon annan "leksak". Han var inne på att köpa en finsk traktor, en Valmet, men dom stod så högt i pris att han inte tyckte det var kul. Istället började han prata om en Mazda Miata, en japansk sportbil i klassisk engelsk stil (Lotus Elan). Han har snackat om det tidigare, men tyckte inte då att vi  hade så stor nytta av en sån, men suget har väl funnits där länge och nu slog det ut i full blom. 
Och jag är ju också en stor bilfantast, så det hade jag inget emot precis!

 Han hittade en i Sävjsö som han var ganska intresserad av, men så hittade han en här på Gotland - vilket gjorde det hela betydligt enklare. Vi slipper åka till fastlandet med kvällsbåten till Oskarshamn, bo där en natt för att sen köra bilen till färjan mitt i vintern och ta båten hem igen på natten. Både omständligt och dyrt, skulle väl gått på c:a 3000:-. 
Istället kunde vi köpa bilen här på ön - och sen köra dom 10 milen hem när vädret tillåter det! Idag t.ex. hade det gått bra, eftersom det var barmark hela vägen upp. Men...Rolle ville titta lite först innan affären gjordes upp och det verkar inte som om det ska bli något större väderomslag nästa vecka, så någon gång i början på den är vi alltså nyblivna sportbilsägare!


Förutom att säljaren var mycket trevlig, hade hon en lika trevlig f.d. man (det var där bilen stod) och så hade dom en jättestor rottweilertik på två år som Santos kunde leka lite med. Fast han blev lite harig när hon kom springande i full fart mot honom, men hon var så snäll och stannade snyggt innan hon sprang omkull honom. så han hade det jätteroligt den timmen vi var på platsen.
Säljaren var tvungen att göra sig av med bilen eftersom hon skall flytta tillbaka till Stockholm efter ett antal år här på ön - och där kan man ju inte härbergera två bilar om man bor i lägenhet. Det skulle kosta en förmögenhet! Säkert dyrare än vad en lägenhet kostar i månaden!!
Bilderna är har vi fått av säljaren, så jag hoppas att hon inte blir ledsen när hon får se dom här (hon fick bloggadressen och sa att hon skulle titta in). Vi har också lovat henne att ta hand om bilen ordentligt och vara rädda om den. Och bättre hem kan Miatan inte få med tanke på hur petig Rolle är med sina fordon!!

TREVLIG HELG

11 kommentarer:

Anni sa...

Jahaja, här är det till att bli sportbilsägare! Då vet jag vem det är som susar fram så cikorian fladdrar i sommar!
Men du, vad mycket snö ni har! Länge sedan jag såg så mycket på Gotland! Här har det töat bort, gjorde det redan förra helgen och det är SÅ skönt!
Har hittat din utmaning och ska försöka få ihop lite svar, men nu ska jag iväg till en dags kladd med lera.

(Och så håller jag tummarna hårt, hårt för underbare James i Hela England bakar - har haft honom som favorit sedan första programmet)

Nina/Stjärnkraft sa...

Men jädrar i min lilla låda! Det var ingen dålig bil, det måste jag säga. Och nu gav du mig en idé till den eventuella uppföljaren till ”60+ och singel”. Tror du inte att det skulle passa Solveig som hand i handske att susa omkring i någonting liknande?

Tur att du skrev att bilderna kom från bilsäljaren, för jag hade nästan på tungan att ondgöra mig över de vädermässiga skillnaderna mellan våra öar ;o) Här är det grågrågrå som gäller :o/

mammi sa...

Man kan ju bli avundsjuk för mindre.
Här är det livsfarligt att gå ut. Behöver ju inte gå precis under taken, men hur sjutton gör man vid köksaltanen. Den mesta snön har jag tagit bort, men når inte ända upp, på vårt nya tak, som vår son och ett av våra barnbarn la nytt, halt och fint.
Solen skiner och snön smälter, toppen
Tyvärr kommer ogräset fram också.
Tack för det du gjorde i går.
Ha en trevlig helg
Kram till er alla tre

Anja sa...

Det är märkligt hur vissa ägodelar inte alls känns som döda ting utan blir till nästan "familjemedlemmar" så som en kär bil. Damen som sålde bilen till er gjorde den dock frivilligt, även om det kan svida i henne, men jag misstänker att hon inte precis "skänkte" bort den...;-))!Snygg i alla fall! Grattis! /Anja

Ingrid sa...

Jag trodde att det var du som fått en ny leksak, men det var ju Rolle. Jag antar att du också kommer att få glädje av det här tjusiga åket när solen och värmen kommer och vägarna är torra och fina.

Ha en skön söndagskväll!
Kram, Ingrid

Carina sa...

Kikar bara in för att önska en fortsatt skön helg! Tur det finns leksaker även för vuxna,fniss...
Kram

Evas Kvarnaro sa...

MEN SÅ ROLIGT ! GRATTIS ! ! !
Det var väl det roligaste i år och snart även pool-ägare.
NÄ vi avundas er inte (bara lite)
det är ni båda väl unnade.
Har man jobbat och slitit hela livet ska man väl få glädjas och köpa något kul för sina pengar!
Jaha jag kan se er när ni 'chishar' fram där på Gotlands vägar . . . . .

Har 'de' börjat gräva ännu ?!

Nu tar jag 'helg', ledig 2 dar.
Må gott kram/ Eva

Evas Kvarnaro sa...

Det kanske skrivs SWICHAR fram....

Rosor och ruiner sa...

*vissel* vilken läcker bil!

Jotack, maten gick att äta! ;) Det var riktigt gott till och med, yngsta dottern sa till och med att det var det godaste hon hade ätit i hela sitt liv, och det var väl ett bra betyg!
Hm, engelska eller svenska scones, har ingen aning faktiskt, vi pratade inte med varann ;) Nej men det var såna där vanliga med mjöl, havregryn och bakpulver. Gott var det i alla fall!
Ha det fint!

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Grattis till nya "leksaken" :-)
Härligt med en cab. Nu kan ni glida fram på era utflykter till sommaren och njuta ordentligt.
Ha det gott. /Ingela

Mercury sa...

GRATTIS! Vad roligt, attans snygg är den också.Vad förvånad jag blev när jag tittade in efter så lång tid.