måndag 27 januari 2014

VECKANS TEMA...

...är LJUSGULT I TRÄDGÅRDEN! Och det har man ju en hel del visade det sig!! Och jag som trodde det skulle bli svårt, men det svåra var att välja exakt vilka växter och vilka bilder man skulle ta.
 Jag börjar med att visa mina botaniska krokus (som jag faktiskt inte är så förtjust i ärligt talat), sen är det en ljusgul ros, en ljusgul lupin och så en rugge med en gul (limegrön?) julros.


Sen är det en del av mina gula dagliljor. Här skulle jag kunna visa nästan hur många bilder som helst på MASSOR av olika blommor, men jag har försökt hålla mig till dom riktigt ljusgula - även om det har smugit sig in en del andra färger också!


Till sist har vi en gul chili (en frövinst på bloggen förra året), en gulvit syren, en blomställning på busken gul try och så lilla Santos vars pälsfärg faktiskt kallas gul!


Vill ni se fler "gula bilder" gå till Charlottas blogg där det 

finns massor av trevliga länkar!

10 kommentarer:

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Du visar många härliga ljusgula men jag tittar lite extra på de ljust gula dagliljorna. Så läckra!

Ha det gott! Carina

Anonym sa...

Det sista var en riktig söt katt bland herm.... Min första tanke var annars att detta blogginlägg hade min älskade mamma älskat. Att få se dina gula bilder. Hon var riktigt förtjust i gula blommor. Så vid den här tiden på året brukade jag köpa gula tulpaner till henne. Kram Bosse

Charlotta sa...

Den ljusgula färgen verkar omtyckt men många är förvånade att de har så mycket. Det är kanske så att vi inte tänker så mycket på den som en egen färg med tema i trädgården. Precis som du visar så känns det som om den kompletterar och fyller upp. Fint är det i alla fall. Och lilla vovven är ju ytterligare ett exempel på hur fint det gula och det gröna är tillsammans. ;) Vilken söt pälskling!

Kram Charlotta

Marlise sa...

jetzt fehlt noch eine gelbe Glaskugel
mit Frosch

nu saknas en gul Glasbollar med groda
*fniss*

Ingrid sa...

Så många fina ljusgula växter det är i din trädgård. Just nu känns den där prakten väldigt avlägsen, men man vet i alla fall att det går åt rätt håll.
Kram

Evas Kvarnaro sa...

Gult som solen på dagen, det är precis vad man behöver i min gråa vardag, det lyste upp.
Den vackraste var Santos med sina klotrunda pigga ögon som tittade rätt på mig, javisst är du stilig med grön kravatt.
Må gott kram/ Eva

Ps. jag har varit stört förkyld med rinnande ögon, näsa ont i öra huvud, urinvägsinflammation m.m.
Skulle opereras i underkäke (titan) fick ställa in. Jag är skit sur, men vad hjälper det.Nu får jag vänta ytterligare 1 mån.

samson sa...

mycket fina gula blommor i din trädgård
men jag tycker nog åxå att den sista blomman med 4ben är snyggast
kram
maggan

LINDA sa...

Vilken snygg chili! Vet du vad sorten heter?

Solsken
//Linda

Meta sa...

Så fina collage du har gjort det är många fina ljusgula blommor hemma hos dig.
Ha en fin dag
kram Meta

Martas rike sa...

Vi har alla gjort en fin insats för att rättfärdiga denna färg, men du leder ligan! Så många fina blommor! Jag håller med dig om att de där botaniska krokusarna ser trötta ut för att vara vårblommor. jag har inte ens bild på mina. Din dagliljesamling måste vara fantastisk!
Äntligen helg!
Hälsar
Marta