KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 29 januari 2014

UNDERBARA ONSDAG: Vinterpyssel

Det här temat passar faktiskt perfekt en dag som den här. Det är blåsigt, kallt och allmänt ruggigt så för att få dagen att bli "underbar" så måste man göra något man tycker är riktigt kul. Och det som följer tillhör faktiskt ett av mina allra största intressen!
Jag älskar att RESA på kartor och jag älskar att PLANERA och ARRANGERA.
Det är faktiskt underbart kul!
Till att börja med så är det växtinköpsresan till norra Öland som är aktuell. Där är själva grundplanerandet  som avresedag, boende, medresenärer osv. helt klart. Men jag har skaffat ovanstående mycket detaljerade karta, så nu är det detaljerna som finslipas!
Sen har jag också redan också grundplanerat inför semestern på sensommaren. Alltså bestämt - i samråd med min väninna som ska med i år igen och med Rolle - exakt vart vi ska åka och när. Så i år blir det återigen ett kort besök i Skåne (Marianne och Ingrid, vi tittar förbi!) och sen blir det en sväng in i Blekinge eftersom vår väninna Christina aldrig varit där!
Hotellrum är bokade (vi behöver 2 rum + att vi har Santos med oss) och det är kanske det senare som är det knepigaste. Hittar man bra ställen så är det oftast så att man inte får bo där med hund.
Sen får det inte bli alltför dyrt heller och så ska det ligga i det området vi vill till. Fast ibland får man faktiskt glömma det senare och kanske ta sig till nått helt annat ställe för att få ett bra boende!
Men jag bara ÄLSKAR att planera och gör det här med stor glädje! Så det här är verkligen ett UNDERBART VINTERPYSSEL!!
Sen när jag planerat resorna klara så kan jag alltid ägna mig åt att planera kommande små utflykter här på Gotland. Den här lilla boken får man gratis. Den brukar ofta finnas vid parkeringarna vid naturreservaten. Jag har lagt rabarber på två stycken, en har vi i bilen och en har vi inne. Kollade precis och det är 41 reservat som presenteras och vi har besökt 19 av dom, så vi har många kvar.
OK, en del av dom har vi faktiskt åkt förbi och upptäckt att dom inte är något för oss. T.ex. en massa sankmarker, det är ju inte så kul att plaska i kanske. Vi är ju inte några fanatiska ornitologer, utan vill bara hitta trevliga och vackra ställen för våra hundprommisar!

För att läsa mer om hur vi bloggare spenderar den här UNDERBARA ONSDAGEN, 

gå till Lindas blogg


15 kommentarer:

lavendia sa...

Absolut ett roligt pyssel. berätta mer om växtinköpsresorna på Öland! När och var på Öland?

Evas Kvarnaro sa...

Ja jag vet att du gillar att planera in i minsta detalj, det gör att du inte kan sova på nätterna, *fniss*
Som tur är vi alla olika . . .
Jodå visst är det trevligt, men inte riktigt som du Susie.
Jag kan köra på direkten dit näsan pekar och det blir oftast bra.
Men till Gotlandsresan blir du nog tvungen att ge mig ett handtag
i planerna, vi vill se allt det vackra på en vecka ungefär,*fniss*
Och du vet precis vad vi vill ha, detsamma som du, vi slukar allt.
Ja ja jag får skicka mail med lite olika frågor m.m.

Ha det så trevligt med planerandet.
Kram/ Eva

lavendia sa...

Jag gick in på Trädgård, men hur går jag vidare för att hitta Träd och buskar?

Yvonne Blom sa...

Trevlig vintersyssla du har! Är inte själv så planerande, men våra somrar på Öland är ju lite självgående efter många år.
Ha en fin sommar med härliga resor! Kram

Anja sa...

Synnerligen allmänbildande hobby du har Susie.

Kul med intressen som gör att man aldrig har det tråkigt. /Anja

Marlise sa...

Das kann ich gut verstehen,
Karten und Reiseführer lese ich auch so gerne.
Gibt es das Buch über die Naturreservate
auch in deutsch (oder englisch)?

Jag kan väl förstå
Kartor och guider jag läst så mycket
finns boken om naturreservat
även på tyska (eller engelska)?

LINDA sa...

Så härligt det låter! Var på norra Öland hittar du växter?

Solsken
//Linda

Anita sa...

Det där var ett pyssel jag gillar. När jag reser på trädgårdsresor så söker jag upp kartor och ritar ut alla trädgårdar vi ska besöka. Numrerar dom och tar fram info som jag tar med som bilagor. Jättekul pyssel! Växtinköpsresa till Öland låter som en härlig vinterpysselplanering!

Lycka till med planeringen och ha en fin onsdag kväll!

Marit sa...

Så spennende hobby eller pyssel,
reise og planlegge tur er moro og spesielt hagebesøk.

God kveld Susie, Maritklem.

Meta sa...

Ohh vad ljuvligt att ha resor att planera hoppas väder och allt fungerar för dig
Lycka till
ha en fin kväll i lampans sken med dina kartor.
Kram Meta

Annika sa...

Å ja, planerandet och drömmandet är halva nöjet med resor och semestrar! Och visst är naturreservaten extra trevligt att spetsa in sig på vid småutflykter, de ger ofta stora naturupplevelser! Vi har också främst fokus på fina promenader med vovven vid dessa tillfällen. Fast visst är det lite kul med fåglarna också, börjar jag att upptäcka!
Ha det gott!
Annika

Grön skön passion sa...

Så kul att göra ordentliga turer runt sitt eget land. Ibland glömmer man lätt bort att njuta av sin närhet men när det gäller utomlands så lägger man ner mycket kraft på att se allt. Extra kul att du även får med alla dina nära och kära, som vovven, väninnan och mannen. Hoppas nu bara att vädret vill vara till mötes och visa sig från sin bästa sida.

Kram / Therése

Anni sa...

Jag håller med dig! Att planera resan är nästan lika roligt som att göra den! Jag är i full gång med en av sommarens resor - måste lugna mig lite så att inte all tid går åt, det är ju trots allt ett tag kvar ...

Ölandsvindar sa...

Oj, den översta kartan är välbekant. Men det är inte 2013 års upplaga med min bild på omslaget. Du får spana efter Norrbödagatan. Här i huset ligger alltid en gammal skolatlas på bordet vid TV-n. Maken följer noga var allting i programmen utspelar sig.
Kram /Kerstin

Ingrid sa...

Planerandet är halva resan brukar man väl säga och nog är det så. Och att sitta här i vinterrusket och planera inför sommaren är väl en alldeles utmärkt sysselsättning.
Kram, Ingrid