KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 9 januari 2014

TRÄDAVVERKNING & BARSHAGEUDD

Idag var det en riktigt trevlig dag, fast egentligen började det redan igår. Trots det ihållande regnet!
Då började nämligen vår "hustomte" Erik och hans son Johan att avverka dom 13 träd vi ska ha bort innan vi kan börja förvandla "yttertomten" till en liten park - eller arboretum som min gubbe gärna vill kalla det!
Dom tog 3-4 träd igår - men då ville jag inte gå ut i ösregnet och kolla - men idag så tog dom ytterligare 3, plus att dom forslade bort allt virke.  

När jag var ute med Santos i morse så tog jag kameran med mig och lyckades få en bild precis när ett av träden föll. Dom är väldigt duktiga på att få träden exakt där dom ska ligga. Johan trycker med skopan på traktorn och Erik sågar, sen faller trädet perfekt utan att skada något! 
Vädret igår gjorde att vi inte kom ut på nått kul alls, så jag försökte mig på att göra nått kul till middagen - vilket inte lyckades alls. Det var en variant på enchiladas, men inte alls lika gott. Så den rätten har jag gjort två gånger nu; Första och sista! 
Kvällen spenderades antingen framför TV´n eller framför datorn, jag håller ju på att gå igenom vilka träd vi ska beställa från  B´Ströös på Öland. Och i morgon kommer en väninna hit för att hon ska få hjälp att besluta om vilka träd hon ska ha! *fniss*
Men så idag var det alltså strålande sol på morgonen och dessutom ganska vindstilla. Så vi bestämde oss för att åka ner till Gotlands allra sydligaste udde; Barshageudd! Det är nog inte många som varit just här - dom flesta tror nog också Hoburgen ligger längst söder ut men så är det alltså inte - eftersom just den här pyttelilla vägen är det förbud att köra på. 
Nu bor ju vi på ön och brukar faktiskt vara ganska olydiga när det gäller sånt!
Som synes hade vädret börjat bli sämre, men det blåste inte och det var varmt så väl nere vid havet så tog vi oss en skön promenad. Först på stranden, sen tog vi en liten skogsväg tillbaka till bilen så det blev en härlig och omväxlande runda!
Vi har varit här nere vid havet endast en enda gång tidigare, men då betydligt längre bort. På andra sidan udden man ser på bilden. Däremot på själva Barshageudd, där har vi varit massor av gånger. Bl.a. första gången vi hade Santos lös - för man ser över hela den stora platta udden och det finns ingen växtlighet där som han kunde försvinna i. Vi visste ju inte då hur han uppträdde i naturen och framförallt inte med oss!

Väl hemma igen så fick vi se att inte nog med att dom 7 träden var nere och allt virke bortforslats, utan allt ris var också uppeldat. Så nu är det fritt fram för dom sista träden att tas. Bl.a. är det en jättestor asp som jag ringbarkade i våras för att den inte skulle sätta rotskott. Hoppas att det fungerade.....
Eftersom middagen igår var misslyckad,  så gjorde jag Rolles favoritkycklingrätt idag. Det är en mycket enkel sak med massor av grönsaker, men jag tror att jag återkommer med receptet en annan gång. Klockan är nämligen halv tre på natten och jag får ju besök i morgon och bör åtminstone få några timmars sömn!

Alltså: GOD NATT & SOV GOTT!

9 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Du verkar vara en riktig nattuggla.Själv trillar jag i säng för det mesta vid 10-tiden.Och vaknar vid 7- halv 8.
Nu har ni roliga tider framför er med att bestämma vilka träd som ska planteras.Lycka till.
Kram/Gunsan.

Anette sa...

Så vackra bilder från er promenad! Till och med så här i vintertid är det vackert. Arboretum låter spännande. En man här uppe på berget hade en jättesamling exotiska träd, som han samlat under sina resor (han var dessutom storviltsjägare så inomhus fanns det alla möjliga troféer samt en uppstoppad björn!!!) Tyvärr blev han sjuk och dog och den som köpte huset tog ned rubbet...../kram Anette

lavendia sa...

Sitter du uppe på natten och skriver! Ja, ibland när man inte sover skulle man ju kunna göra det.
Vilka enormt fina bilder du tagit. Jag har varit en gång på Gotland och allt var väldigt bra där. Utom båtresan som var evinnerlig och vi satt dåligt.

Gunilla Teckenberg sa...

Härligt med stora, fria ytor att planera för, halva nöjet är planeringen tycker jag. Skönt att ni blev av med riset, blir mer än man anar av träden.

Här skall det också bli mera träd på de ytor som frigjordes när vi tog ner träden i höstas, lättare att sköta på äldre dar.

..och nu skall det visst bli vinter ändå.

Må så gott!

Evas Kvarnaro sa...

Det verkar som om både du och jag är nattugglor. Jag har många sådana nätter som jag ej kan sova då blir det datorn. Jag ser en lampa som sitter på din dator, en sådan skulle jag behöva.
Var har du köpt den är den just för att sättas på en dator ?!

Vilka härliga bilder på naturen,
vilka lustiga namn de har, Barshageudd -- Hoburger m.m.
men det är ju Gotland.
Jag begriper inte hur du kan få denna tråkiga tids utebilder bli helt underbara, man bara känner att kliva rätt in och börja promenera. Vi har också många stengärdsgårdar runt omkring här men de ser inte ut som hos er.
Kanske jag måste öppna ögonen bättre, men kan det bero på att jag OGILLAR denna årstid.
Men nu ska det bli kallt och snö då får jag väl så jag tiger, *fniss*
En vinter bör vara med snö (lagom)

En puss på nosen till söte Santos.

Må gott kram/ Eva

lavendia sa...

Vi var på Gotland 2012. Jag har gjort tre inlägg från det 5/6, 6/6 och 8/6. Vi hade bok med oss, men satt så illa och det var rätt mycket liv omkring oss. Ditresan gick dock bättre.

Evas Kvarnaro sa...

Jaha en datorkamera,tack för svar!

Ja du är för rolig med att du måste ha kontollen till max.
Det vill jag också ha, men du Susie tar priset, hi hi hi . . . .

Så fina 'huvudbilder' du gör,
(header) heter det så. Måste lära mig att fixa det själv.
Det är trevligt med lite nya sådana då och då.

Ha de . . . .

Marlise sa...

Neues Jahr.....neues Layout deiner Internetseite.
Arboretum, das klingt spannend.
Warum fahrt ihr extra nach Öland zu "B´STRÖÖ, träd och buskplantskolan i Byxelkrok"?
Ist es nicht möglich die Bäume und Sträucher auf Gotland zu kaufen?

Nytt år ..... nya layouten på din webbplats.
Arboretum, det låter spännande.
Varför tror du rider en speciell resa till Öland
"B'STRÖÖ, Träd OCHj buskplantskolan i Byxelkrok"?
Är det inte möjligt att träd och buskar på Gotland att köpa?

Kram Marlise

Ingrid sa...

Så fint det ser ut där på Barshageudd, där jag nog aldrig varit. Det måste var vackert där sommartid.

Ha en skön fredagskväll!
Kram, Ingrid