KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 13 januari 2014

HUNDÄGARE, VARNING!!!!!

Idag blir det inget roligt inlägg alls - men desto viktigare. I alla fall för oss som är hundägare!
Jag tror att jag berättat om när Santos före jul fick en allergichock och var jättedålig en hel natt. Vi - och veterinären jag kontaktade - gissade på att det var en reaktion på ett torkat grisöra.
Igår fick jag ett mail från goda vänner med följande utklipp från Facebook. Jag vet alltså inte vem som skrivit det - tyvärr! Men heder åt denna människa som gjort sig en massa besvär att kolla upp det hela!!!

Med tanke på vad sånt här "godis" kostar så är det ett bedrövligt försvar att det "skulle bli dubbelt så dyrt" om det producerades giftfritt! Det kanske fattas att någon djurägare som drabbats stämmer tillverkarna, då kanske dom tog sitt förnuft till fånga!?


När vi bodde i Stockholm och hade vår första hund, taxen Brasse, så gjorde Rolle en liten koll på priset på olika hundgodis. Det visade sig att den färska oxfilén var billigare! Så man kan ju fråga sig vad branschen egentligen har för vinstmarginal på hundgodis!?

14 kommentarer:

Anonym sa...

Så ruskigt!
Och så bra att du går ut och varnar både här i bloggen och på FB.
Ha en skön måndag!
Kram, Ingrid

Ingrid sa...

Äsch, jag skulle ju inte alls vara anonym!!
Det gick lite för fort där med klickandet. ;)

Evas Kvarnaro sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Evas Kvarnaro sa...

Ja vi minns dit inlägg och vi blev förskräckta av det hela.
Tur det slutade lyckligt annars hade jag stämt dem som tillverkar.
Konstigt att ingen har gjort det innan, tillsammans blir man stark.
Att förlora sin käre vän för att man gett dem godis är verkligen mycket frustrerande . . . .

Ja bra gjort av henne !
Hoppas alla uppmärksammar detta.
Kram/ Eva

Evas Kvarnaro sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Evas Kvarnaro sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
mammi sa...

Man tror ju knappt sina öron. Helt vansinnigt. Det blir kanske bättre att gå till en riktig charkuterist, och köpa prima varor. Man skall va tacksam för att man inte själv åkt på något. Numera kan man ju inte ens läsa innehållsförteckningen, med mindre än förstoringsglas. Skrämmande. Det finns ju en lag som säger att det skall vara innehållsförteckning, kunde de inte tillagt LÄSBAR innehållsförteckning.
Vi har kallt och blåsigt här, inte uppmuntrande
Kram till er alla

Rosor och ruiner sa...

Fy vad hemskt, tack för varning!

hm, du ville ha lite mer kött på benen om träden. Nja, det var ingen stor grej, undrade bara om du visste några träd som kunde passa, några som inte blir alltför breda i kronan eftersom det ju blir lite nära tomtgränsen...hade jag vetat vad jag tyckte om hade jag inte behövt fråga....=) Så jag kollar runt lite själv, tack! (är inte ens säker på att jag skall ha nåt träd där, det var bara en fundering)
/Gunilla

lavendia sa...

Usch så otäckt. Nu har jag ingen hund, men hade jag haft en hade jag nog gjort hundmat själv. Det där med oxfilen låter ju inte klokt.

Polargrevinnan sa...

Bra att man blir varnad.
Det är ju viktigt att våra fyrfota vänner inte äter något olämpligt.
Bra idé att göra eget "godis".
Ha det bra.
Kram Viola

Carina sa...

Ja, jag lade ut det på facebook så fort jag fick reda på det (7 januari) och delade det, det kändes som att det var viktigt. Det kanske var precis det här som Santos hade ätit...jag är enbart gla att jag inte givit Kapser detta, däremot blev han dålig av grissvans, så nu är det slut med det också....enbart färskt godis och så leversnittar eller annat torkat "riktigt" godis. Såg du förresten videon jag delade från hans dagis (face-book)...snacka om busfrö....

Anette sa...

Det där godiset tycker jag mig ha sett i någon affär........ska jag alltså undvika att köpa. Tack för varningen. För övrigt går det lika bra med ballerinakex hälsar min damer ;) /Anette

Gunilla Teckenberg sa...

Heja Susie för ett bra och viktigt inlägg. Ja, det är bedrövligt och ytterst lite information når oss konsumenter vilket gör det omöjligt öht att göra aktiva val. Om valet står mellan ett billigt, giftigt hundgodis eller ett dyrt och ofarligt godis är det enkelt att välja - eller avstå men som det nu är myglas det överallt.

Barnens leksaker innehåller för mycket kemikalier, kött utanför Sverige är preparerat med antibiotika och grönsakerna är så besprutade så de är hälsovådliga.

Jag vet inte vad som skall till för att ändra på detta för ingen vill ha det så men vi saknar valmöjligheter.

Har varit utan dator några dagar och håller på att lära mig den nya datorn. Inte mitt val heller att köpa en ny dator, den förra fungerade finfint och var inte överårig på något sätt men webläsaren som jag hade uppdaterades inte längre och datorn var för gammal för att kunna använda en nyare webläsare.

Så är det ...suck!

Kram!

Gunilla Teckenberg sa...

...och tack för ett bra och viktigt inlägg skall det stå. Några ord föll bort.