måndag 30 december 2013

SISTA VARDAGEN 2013

Vilken underbar avslutning på det gamla året det var idag - alltså bar det av ut i skogen för en långprommis!


Vi åkte till Mallgård Källmyr i Lojsta Skogen, men den här gången var vi lite tidigare så vi skulle slippa mörkret. Förra året fick vi gå den sista biten väldigt snabbt för att hinna tillbaka till bilen innan det blev kolsvart!
Väl framme vid själva myren så fortsatte vi förbi den en bra bit. Det går ju inte att gå ut i myren, speciellt den här blöta årstiden.....
Trots det fina vädret och hela 6 plusgrader, hade jag både mössa, vinterjacka och mina "halvvantar" på mig.
Det var alldeles förtrollande vackert i skogen. Mossan var lysande grön efter allt regn och just här är skogen gles och väldigt välskött, vilket uppskattas!
På somrarna får man inte ha hund med sig här, för då går dom "vilda" gotlandsrussen i det här området. Men nu när grindarna till området är öppna så vet man att det inte är några hästar där som hundar kan skrämma. Tyvärr har vi inte hittat någon stig som vi kan runda området med, så man var tvungna att vända tillbaka samma väg. Det är dock inte så kul.....
Mitt inne i skogen är ett röse,  förra gången vi gick här så såg vi det inte. Det var för mycket sly uppväxt, men det har tydligen rensats en massa här. Det gjorde att när vi kom tillbaka efter att ha vänt, så upptäckte vi en liten stig som gick in till höger (precis där Santos står). Idag var det visserligen lite sent att ta den, men nästa gång då ska vi chansa och se vart vi kommer!  
På tillbakavägen var man betydligt varmare så mössan åkte av. Santos ville absolut inte sitta still på bordet utan gjorde sig till en liten ål, men matte höll fast honom så Rolle skulle få en fin bild.
I morgon skulle vädret inte alls vara lika fint, så då kanske det inte blir någon skogs- eller strandprommis. Men då har man ju lite annat att pyssla med, så det gör inte så mycket!

MED HOPP OM ETT JÄTTETREVLIGT 

2014

9 kommentarer:

Carina sa...

Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!...och TACK för dina härliga och roliga kommentarer hos mig, både jag och Kasper uppskattar dem,det är till och med så husse får höra lite...han är annars inte så intresserad av bloggvärlden, men det gör inget för det är ju mitt lilla tillhåll.
Pussa nu Santos från Kasper och önska även honom ett gott nytt år med massa bus och annat kul.

Marlise sa...

Hej Susie
Ich finde es sehr schön,das du immer wieder Naturschutzgebiete
auf deinem Blog vorstellst.
2014 werden wir nicht wie sonst nach Öland fahren.
Wir werden unseren Urlaub auf Gotland verbringen.
Und ich sammle schon jetzt deine Tipps.
Danke.

Jag tycker det är mycket trevligt, du alltid skyddade områden
föreställa sig på din blogg.
2014 kommer vi inte att gå som vanligt till Öland.
Vi kommer att tillbringa vår semester på Gotland.
Och jag redan samlar dina tips.
Tack.

Jag önskar dig ett riktigt gott nytt år !
Marlise

Berit sa...

Jag önskar dig en härlig avslutning på året, men mest av allt önskar jag dig ett fantastiskt, enastående och lyckligt år 2014!!!

ormbunke sa...

Så härliga promenader ni hittar. Finns det nåt ställe ni inte besökt? Hoppas ni får lika fina dagar framöver. Här lyser solen idag så vi får passa på att gå ut. Men det blir inga längre sträckor. Gott Nytt År önskar jag dig och Rolle och Santos. Kram.

Anita sa...

Det verkar ha varit en härlig promenad! Nu är det nyårsafton och vi får se fram mot ett härligt 2014.

Ett gott slut och ett Gott Nytt 2014 önskar jag dig!
/Anita

Ölandsvindar sa...

Det känns faktiskt lite roligt att "börja på ny kula" i morgon. Och tänk så mycket kul som nu ligger framför oss med vår, sommar och trädgård. Det kan säkert hända saker somvi inte kan påverka men mestadels får man ju så roligt som man gör sig och det är vi ju ganska bra på. Gott Nytt År till dig, Rolle och Santos från oss på norra Öland.

Gunilla Teckenberg sa...

Ett Gott Nytt år önskar jag er alla tre! Hoppas du vill fortsätta med dina trevliga berättelser och vackra bilder från det sköna Gotland.

Margot sa...

Önskar er ett riktigt Gott Nytt År!

Evas Kvarnaro sa...

Hi hi busige Santos vill ej vara med på bild.

Har vi inte varit vid denna plats innan, låter bekant . . . .
men vaddå något som är vackert vill man gärna återvända till.
Tack för ett härligt trevligt år med dig Susie.
Ser fram emot att få träffa re alla till juni månad.
Det pirrar redan i magen, *fniss*

Nä jag har inte börjat 'skumpa' ännu, ha ha ha . . . .
Det blir lite med behövligt ikväll, ska jobba Nyårsdagen.
Men okej !

Gott Nytt Å och ha det underbart!
Kram/ Eva o Rolf