KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 29 december 2013

SANTOS & LEO

Idag har det alltså varit Santos dag. Han har nämligen haft besök av Leo (och hans matte Anna), en annan liten Podengo Portoguese. Leo är några år yngre, vilket märks. Han är betydligt snabbare än Santos, men Santos är rätt smart. Han tar genvägar när han jagar Leo - för det är alltså Santos som jagar. Det är ju hans hemmarevir.....
Men snabba är dom faktiskt både två, så att hinna med att ta några "bra bilder" är inte att tänka på. Man får vara glad över om dom över huvud taget fastnar på nån bild alls!
Och man ska ju inte tro att bara för att dom stannar upp en stund emellanåt, att dom står stilla! alltid är det nått som rör sig, för det mesta svansen!!
Sen är det ju så att det är en viss fördröjning på kameran från det man tryckt på knappen tills bilden blir tagen - och då hinner dom ganska långt faktiskt. Men den här blev på grund av det rätt kul! När vi gick in för en sen lunch för oss tvåbenta så for dom ännu mer, fast inne blir det mer brottning att språngmarscher. Så vi försökte locka dom på olika sätt att hålla sig stilla lite grann så man kunde fota dom, men det var inte lätt!
 Först tänkte vi stänga till vardagsrummet så att julgranen inte skulle rivas ner, men det gick riktigt bra. Ända tills dom hade varit ute på en kissrunda innan Anna & Leo skulle åka. Då kom dom hysteriskt infarande i hallen och så rusade dom vidare till vardagsrummet där dom hoppade upp och ner i sofforna (vilket är helt OK, dom får vara precis var dom vill), under och bakom julgranen - och då ramlade naturligtvis en kula i golvet. Men det var en plastkula tydligen, för den höll.....
Snacka om tur, för såna skärvor är inte skönt att få i små hundtassar! Nu sover "busråttan" glad och nöjd bredvid husse i TV-soffan och lär nog göra det ett par timmar till!!

4 kommentarer:

Nora sa...

Åh, va fina de är! Det syns verkligen hur kul de har ihop!
Kram!

Yvonne Blom sa...

Så underbart med de fina hundarna! Härliga bilder!
ha ett gott slut! Kram

Knatten sa...

Å vad roligt med en kompisdag.
Här har det oxå gått några kulor i golvet men som sagt, plastkulor är mer djurvänligt.
Önskar dej ett gott nytt år. /Knatten

Ingrid sa...

Så roligt för Santos med en lekkamrat, men de ser inte riktigt likadana ut, för Leo är långhårigare. Det finns tydligen olika varianter?

Ha en fin måndag och ett gott slut på det här gamla året.
Kram