KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 12 december 2013

JULMÅNADENS VÄXT

Det börjar ju närma sig en av dom bästa högtiderna på året, JULEN! Jag bara älskar jul och håller just nu på att i lugnt och ro dekorera hela huset - till min gubbes förtvivlan. Fast efter alla dessa år tillsammans så har han börjat vänja sig, men han ber mig alltid om att inte ta fram ALLT. Och varje år gör jag honom till viljes och låter kanske 2-3 grejor stanna kvar i lådorna och så brukar alltid något slängas. Men har man ett helt garderobskåp fullt med kartonger fulla med julsaker, så märks det inte direkt! *fniss*
Så var det ju det här med "Månadens Växt"och det är ju inte precis lätt nu. Ute har allt som blommade bara för en vecka sen dött av i vintern som kom med Sven. Inne har jag faktiskt inte så mycket - ännu!
Jag hoppade t.ex. över Amaryllis i år, förmodligen för att jag inte hittade några snygga eller annorlunda, så det får bli mina julstjärnor i köket. Dom är starkt rosaröda och jag är extra förtjust i dom faktiskt!
Jag har två vanliga röda också i matrumsfönstren och där står också två av mina andra vinterfavoriter; Hyacinter! Men dom är det dags att byta ut nu ser jag!!
Jag gillar att ändra på dekorationerna varje jul, alltså att sätta dom på nya ställen men det finns några saker som jag inte ruckar på. Det är placeringen av julgranen, den måste stå precis där den brukar stå i vardagsrummet - och den ska helst inte ställas upp och tändas förrän dagen innan julafton - för där ser man den både från matrumsbordet och utifrån. Mycket viktigt!
Kusinen och hennes gubbe är på Kanarieöarna och igår fick den här bilden mailad till mig. Underbart söta små ugglor - undrar om bilden är tagen på öarna eller hemma!?
Men tillbaka till mina juldekorationer. Placeringen av den gamla smidesljusstaken som jag fick av min mamma på den tiden hon hade en presentaffär (jag har många saker från den tiden), är extra viktig. Den måste stå på vitrinskåpet i vardagsrummet.
Sen ska det lilla vitrinskåpet i matrummet innehålla alla mina små juldekorationer.
Har en hel del som synes och alla måste fram och då är det skönt att kunna samla dom på ett ställe.


Och så bara måste jag få höra Mer Jul av och med Adolphsson & Falk - jag bara ÄLSKAR den låten. Kan höra den hur många gånger som helst under julen. Helt klart den allra bästa julsången alla kategorier.....


Trots min förkärlek för juldekorationer har jag inga bekymmer med att det inte är vitt ute längre. Tvärtom, jag föredrar gröna jular, så nu hoppas jag på att det blir en sån i år. Men det är väl ingen större risk.....
Inte är det halt ute och det gör inget att det blir mörkt på kvällarna, har man bara en bra ficklampa och ordentligt med reflexer - jag har en reflexväst  - så går det alldeles utmärkt att ta en prommis med Santos på kvällen. Hellre det än att frysa och att halka omkring på vägen. För några år sen skulle jag hämta posten i brevlådan på andra sidan. Helt hastigt så låg jag pladask mitt på vägen - och kunde in te ta mig upp! Det var för halt!! Jag fick åla mig ner i diket där det var tjockt med snö och sen resa på mig. Fy 17!!!
Santos hälsar att han också tycker det är skönare med barmark, då blir han inte så kall om magen!
 

7 kommentarer:

lavendia sa...

Håller med om att julstjärna är den växt som jag också tänker på först som månadens växt. Fast egentligen tycker jag inte riktigt om dom. Men dom hör till.

Anonym sa...

Vad snäll och omtäcksam du är som låter 2-3 saker stanna kvar i lådan. Hoppas att din man uppskattar det. :)
Kul att se Bertby vitrinskåp. Mycket bra att ha småsaker i. Vi hade flera skåp i vårt museum. Numera har jag CD-skivor i tre stycken.
Jag älskar också den jullåten. Spelar den ofta. Däremot vill jag helst ha en vit jul.
Kram

Ingrid sa...

Så många tomtar du har, smakfullt placerade i vitrinskåpet, det gillar jag. Annars är jag inte så mycket för tomtar, men dina ser väldigt vackra ut.

Det är skönt både för oss och Santos att vi slipper snön.

Nu ska jag ut!
Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Jag fattar att du gillar denna julsången, *fniss* passar dig perfekt, ha ha . . . . mer jul....

Santos du är såå gullig säger vi!

Vad fint du har pyntat, men men vad mycket Susie, att du hinner plocka fram allt, men om man gillar de så hinner man.
Jag är inte riktigt så galen hi hi
Rolf säger som Rolle . . . . .
Men lite vill man ju ha, men
ingen julgran i år det räcker med stjärnor som glimmar här o var.
Den röda julstjärnan passar bra som decembers blomma.
Jag har sett dem växa som träd på Teneriffa, mäktigt!

Idag har solen behagat att lysa på oss efter några grådisiga dagar
det lättar upp i 'järnkontoret'.

Må så gott n alla tre/ Eva

Gunilla Teckenberg sa...

Så fint du gör det - smakfullt!

Själv har jag nog tummen mitt i handen när det gäller att pynta men några julstjärnor är ett måste och kanske några doftande hyacinter.

Här har också snön försvunnit och det är varmgrader ute, t.o.m. katterna vågar sig ut. De brukar vanligen sova sig igenom vintern.
En skön helg till er alla tre!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Ju mer jul desto bättre! :) Jag gillar också julstjärnor men eftersom våra katter tuggar på det mesta har vi fått hoppa över dem... :(

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Ja de hör till! I år blev de vita och flera i en kruka. De rosa var härliga! Ha en fortsatt God Jul! /Carina