KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 4 december 2013

HAV, VIND OCH SOLNEDGÅNG

Sen sist så har vi - naturligtvis - varit ute på några prommisar, en i måndags nere vid havet i närheten av Eke.
Det här fiskeläget är ett ställe som jag inte tror att många varit vid, inte ens så många gotlänningar. Det är nämligen lite knepigt att hitta hit.
Men det är ett härligt ställe och OM jag nu skulle ha ett litet sommarställe (utan el eller vatten) så skulle jag helt klart kunna tänka mig den gulliga lilla stugan som ligger en bit ovanför inne blad tallarna - men med fantastisk utsikt över havet mellan trädstammarna.
Tyvärr var huset väldigt misskött inuti, det såg inte kul ut alls. Dessutom var fönsterluckorna inte fördragna inför vintern och möbleringen var väl av den modellen att den varit färdig för soptippen länge!
Men - WOW - vilken underbar utsikt det var! Och den blev ju inte sämre precis när solen började gå ner!!

Santos var som vanligt överlycklig att få komma ut på nya marker - fast det är inte lätt att få med honom på bild. Han springer glatt runt hela tiden, så när man tror man har honom i fokus så är han helt plötsligen flera meter därifrån! *fniss*
Det som lyser så fint på andra sidan udden är silon i Ronehamns hamn i solnedgången.
Det var väldans kallt i måndags, runt +-0 grader. Som tur var så var det helt vindstilla, men det var skönt ändå att komma tillbaka till bilen och värma sig.
Sen igår då var det återigen milt - runt +8 grader - men lite gråmulet och blåsigt. Alltså bestämde vi oss för att inte ta någon prommis alls. Istället uträttade vi lite ärenden i Hemse och sen åkte vi till Margus som är en trevlig presentaffär på kustvägen ner mot Fidenäs och som dessutom har öppet året runt. Det är man inte bortskämd med här precis..... 
Vi skulle ha lite småklappar till julafton, dom andra är ju redan ivägskickade till Stockholm. Vi gör nämligen så att vi har tre klappar var som absolut inte får kosta över 40-50:-/st. Dom delas ut efter maten och ska öppnas en i taget så alla kan skratta och skoja om dom!
 Vi har kört den här traditionen sen 70-talet och det är mycket trevligt. Speciellt förr när vi var massor av folk på julafton  - numera är vi bara fyra och en hund - och klapparna skulle kosta runt tian. Det tog evigheter att öppna dom och folk fick "fel" saker. Alltså gubbarna kunde få nagellack och kärringarna skruvmejslar osv. Riktigt kul faktiskt och julen blev så där härligt opretentiös, precis som den ska vara!
Ingen behövde bli besviken på sina klappar och byta ut dom efter jul!!
Men...vi kunde naturligtvis inte hålla oss, utan vi åkte till ett litet skogsområde i närheten av Näsudden. Här är det en hel del vindkraftverk och därför också små fina vägar så att man kan ta sig fram i naturen.
Vi åkte till utkanten av ett litet skogsparti och sen försökte vi gå runt, men tyvärr var det för lerigt så vi fick vända och gå tillbaka samma väg till bilen. DET gillar vi egentligen inte att göra, men som nödlösning en dag när vi egentligen inte skulle ta någon prommis så var det OK.
Och det var nog tur att vi tog en prommis igår, idag vill knappt Santos gå ut och göra ifrån sig. Det är hemskt "hundväder" ute, med både blåst och regn - och så varnas det för snö och ännu mera blåst! Usch!!

14 kommentarer:

Marlise sa...

Hej
das Bild mit dem Sonnenuntergang sieht aus, als ob ein Engel oder das Christkind auf die Erde schwebt.
Sehr schön!
bilden med solnedgången ser ut som om en ängel eller Kristusbarnet svävar på jorden.
Mycket vackert!
Marlise

Gunilla Teckenberg sa...

Fina bilder - igen en gång och målande beskrivning av vacker gotländsk natur.

Själv tände jag en brasa i vår kakelugn på eftermiddagen, satte på en CD med Evert Taube(jo, jag har samtliga hans inpelningar) och njöt. När jag förflyttar mig från kakelugnsvärmen till datorn och ser bilden på det lilla huset kan jag inte låta bli att fundera över vad Taube skulle kunna förtälja om denna spännande boning vid havet...

Storm på väg igen, klarar sig elen eller inte???

Anonym sa...

Vilka underbara bilder du bjuder på. Samtidigt som jag läser följer jag med i en atlas.
Kram

ormbunke sa...

Underbara bilder från ditt Gotland. Nästa gång blir det kanske snöbilder. Tänkte på dig när programmet med amerikanarna var på Gotland.Ha de gott.

mammi sa...

Avundas er omgivning, kan man väl inte se sig mätt på. Har precis sett på TV att ytterligare en storm eller värre är på väg hit. Har precis lyckats flytta gasolkaminen dit den skall stå men får kanske snart "konka" in den igen. Hinkarna som jag hade vatten i vid ev. strömavbrott, står fortfarande kvar i "badrummet" 1.90 x 1.90 är s a s ganska trångt, men går tyvärr inte att göra större. Skorsten & yttervägg i vägen
Ha det så gott
Kram till er alla

Anonym sa...

Så fina bilder från Gotlands natur!

De där ljusen med får på skulle jag gärna ha!

Santos har ett härligt hundliv, han, och skönt att han mår bra igen! /Hälsningar Hillevi

Ingrid sa...

Vilka jättefina bilder från det där fiskeläget vid Eke. Inte gör det något att det är höst/vinter-rusk, du tar vackra foton i alla fall.

Det är kul med såna där småjulklappar. Vi firade jul tillsammans med min kusin och hans mormor hade en bror i Amerika som skickade hem julklappar varje år. Småsaker och ganska konstiga, men ack så roligt vi tyckte att det var. Dem fick vi nämligen tidigt på eftermiddagen innan tomten kom.

Ha ett fint slut på veckan, för nu är det ju snart helg igen!
Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Sådant 'hundväder' har vi också nu
och det kommer MERA, inte kul alls
Det värsta är om det blir snökaos
men vi hoppas inte på det såklart.

Det är gott med både en stor eller liten 'prommis' för både folk och fyrbenta.
Näsudden har vi varit med er innan
hi hi du fattar . . . .
Vilka underbara bilder vid havet med solnedgång !

Jo vi är intresserade av allt,
precis som ni, det du visar och vi läser, passar oss alldeles
utmärkt, vi är allätare, gillar all natur och hund-primmissar.
Sen vill vi såklart se de berömda
raukerna (stavning är väl fel)
och de finns ju vid havet och havet älskar vi och . . . . . .

Vilken mysig butik ni varit i, sådant är jätte trevligt!

Ha en trevlig helg, min blir att jobba till.
Kram/ Eva

Marlise sa...

Ja, ganz richtig.....ich war das auf Ölandsvindar.....mit den Kohlmeisen.....die mit Titten übersetzt werden......ich denke, das meinst du in deinem Kommentar

Ja, det stämmer ..... jag var på Ölandsvindar ..... med talgoxar ... som översätts med titten ...... Jag tror att du menar i din kommentar
hälsningar
Marlise

Carina sa...

Så glad jag blev över att se lille Santos på bilderna! Då fröstår jag att det gått bra. Givetvis var ju de andra bilderna och då särskilt över havet vansinnigt vackra, men gladast är jag trots allt över bilderna på Santos.
Kram

mammi sa...

Vi sitter också och väntar på stormen Sven heter den visst. Har kommit ett par riktigare körare, så vi väntar bara på att strömmen skall gå. Har 5 st vägglampor som går på batteri, och vad händer när strömmen går. Virrar runt och letar efter ljus och tändare, när det bara är att dra i ett litet snöre. Fulla batterier, gasol så det räcker både till kamin och spis, vatten upptappat för dryck och 4 hinkar på toan, om man nu behöver det. Full krigsberedskap råder.
Inget är som väntans tider !!
Ha det gott
Kram

Evas Kvarnaro sa...

Dottern säger att lampan över köksbordet är köpt på IKEA.
Ja den var häftig!

Om resan nästa år hade jag tänkt
typ någon vecka innan midsommar.
Eller början på juni, man vill ju också välja bra väder, *fniss*
Helst så jag få se rosorna blomma hos er och i Visby.
Men inget jag spikar ännu.
Kram/ Eva

Ölandsvindar sa...

Vi har också gjort så några år. Köpt varsin liten grej för högst 30 kr och alla har lagt sitt paket i en hög på bordet. Sedan använde vi två tärningar och alla som fick samma belopp på båda tärningarna fick ta ett paket. Så fortsatte det runt, runt till alla paket var slut. Då började rond 2: alla som fick par fick ta ett paket från någons hög. Det innebar i slutänden att en del fick många paket och andra bara ett enstaka, men det var en timmes fnissande och gapskratt med alla plastbarn,barnbarn och vuxna. Men det funkar inte om det är småbarn med eftersom det kan bli ganska "orättvist".
Man har så roligt som man gör sig!
Kram /Kerstin

Monica sa...

Ljuvliga bilder , vilket ljus i dem, jag gillar dem mkt!