KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 3 november 2013

TRIST HÖSTVÄDER

Jag märker att det blir lite långt mellan inläggen nu, men det är ju en så trist årstid. I alla fall när gråvädret ligger tungt över ön. Det är inte ens kul att ge sig ut i markerna på prommisar! Fast det har blivit ett par sen sist, både i torsdags och lördags - och i fredags var vi till Visby och "storshoppade"!!
Ett fint naturområde i Lojstaskogen.
Vi gör allt för att slippa åka dit så ofta, så vi samlar ihop en lång lista på saker vi behöver. Sen gör vi tabben att åka dit en dag före helgdag, dessutom så var det ju Gotland Grand National i helgen så det hade kommit hit flera tusen deltagare och deras polare från fastlandet. Gissa om det var folk överallt!
Vriden stam.
Men som sagt i torsdags hann vi med en prommis i Lojstaskogen, men helt plötsligt hade det kommit upp skyltar om att hundar inte var välkomna in i hagen - som man måste gå igenom innan man kommer till naturreservatet vi brukar besöka. Varför vet jag inte, för grindarna stod öppna så det var inga vilda gotlandsruss just där då. Men förbudet kanske bara gäller när hästarna är på plats.....
Vi chansade dock inte, det stod redan en bil på parkering också, utan åkte vidare. På vägen till Alstäde Skog så såg Rolle det här festliga trädet. Trots att det helt klart var dött, så var det väldans vackert med sin vridna stam.
Santos i skogen.
Här var det dock ingen fin liten skogsväg att gå på, men en ganska hyfsad stig i alla fall. Santos var lite misstänksam - varför vet jag inte - så han höll sig nära oss hela tiden. Förmodligen var det så att han inte riktigt kände igen sig.....Han är en liten försiktig figur!
Världens mysigaste hund!
Rolle bad mig att lägga mig ner när jag skulle ta bilderna på Santos, men där går gränsen. Nån måtta på fotografering får det väl vara!?
Men...han påpekade att Santos för otroligt korta ben när jag fotar honom ovanifrån, så jag får väl göra så att jag ställer honom på en sten eller nått nästa gång. *fniss*
Ruin av något militärt.....!?
Så igår gav vi oss iväg till Ljugarns Höstmarknad - där vi var inne i 2 minuter! Rolle är inte ett dugg trakterad av tomtar, handarbeten, bullar och krimskrams - men vi hade det som mål för vi hade tänkt ta en prommis i raukområdet Folhammar.
Rolle måste naturligtvis klättra upp och titta på nära håll.
Men inte 17 kunde vi ta en prommis där inte! Det regnade!! Alltså öste ner!!!

Det var 2 meter djupt ungefär i mitten - och där hade naturligtvis "folk" kastat en massa skräp som burkar, papper och flaskor. Tänk att dom inte kan låta bli.....
Så vi åkte åt det håll som det såg ljusast ut, alltså inåt ön. Och som tur var så lättade molnen lite grann och vi kunde parkera i skogen nära Ala. Där finns en gammal ruin utmed vägen och så går det en stig rätt in i skogen. 
Här ser naturen väldigt norrländsk ut och det var väldigt tyst och ödsligt. Men vi är alltid ganska högljudda av oss så att vi inte ska skrämma upp nått djur. (Sitter kvar sen Stockholmstiden då man inte vill råka på älg.)
Så vi gav oss iväg på den lilla stigen, men till slut var den nästan oframkomlig eftersom det ramlat ner så mycket grenar och kvistar under stormen. Så vände jag och det verkade som om dom andra två inte hade något emot det heller!

Som tur är har Rolle en jacka som gör att han inte kan tas för ett rådjur. Själv har jag ju inte rådjursformen precis, så trots svarta och grå kläder tror jag inte att någon jägare skulle kunna ta fel!
Tillbaka till bilen igen så hoppade Santos direkt in i sin bur och la sig att sova, så både han och vi blev nöjda med prommisen. Men nu ser jag fram mot en solig strandpromenad nästa gång.....!
Nej, nu är det snart dags för kvällens Nascar-race och jag ska hinna ta en tur med Santos först, så det här får bli allt för idag!

4 kommentarer:

mammi sa...

Vilken vacker natur ni har. Apropå vårt strömavbrott, så har vi ett elverk, men vår son fick komma och sätta igång det. Köpte det efter Gudruns framfart, då fanns det bara detta som vi köpte samt ett som kostade skjortan, hade räckt åt en storbonde. Det räcker inte till all ström, men till belysning och TV, sen har vi ju en gasolkamin som är toppen.
Hade räfsat ihop en enorm mängd eklöv, innan Simone kom, som skulle fraktas bort, nu är det spritt överallt.
Kram till er alla
från oss alla

Ingrid sa...

Vilka jättefina bilder du tagit från era promenader. Det behöver minsann inte vara sommar och sol för att det ska bli vackra kort!

Men nu längtar man verkligen efter en vacker solskensdag, för det har varit så dystert den här helgen.

Kram, Ingrid

Carina sa...

Trädet var ju helt makalöst grant!
Så häftigt, vad naturen kan :)

Gunilla Teckenberg sa...

Jag läser alltid om era promenader Susie för jag tycker du tar så fina bilder. Inte alltid jag har något vettigt att kommentera men något som jag alltid tänker -vilken tur lille Santos har haft i livet som fått en matte och husse som erbjuder så mycket gott för en vovve!