KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 12 november 2013

STENFLYTTNING

Idag blev det en riktigt rolig dag fast samtidigt väldigt jobbig - i alla fall för gubben min! Ja, faktiskt för mig också!!
Det ska ju snart byggas in en liten, verkligen pytteliten, pool vid altanen på baksidan. Alltså framför den smala delen som syns ovan. Tyvärr kan vi inte ha den i samma nivå som altanen, vi har alldeles för högt grundvatten och har ju haft problem med det för några år sen. Så man får bara acceptera läget..... 

Istället kommer poolen att sticka upp en bit, så man får kliva upp några steg innan man kan doppa sig. Så trädäcket som ska byggas runt poolen kommer alltså också bli i två nivåer, men jag tror det kan bli riktigt bra. Har väl gjort ett 100-tal ritningar innan jag blev nöjd!
 För rätt länge sen nu så började jag ta bort dom växter som fanns nedanför. Som tur var så var faktiskt dom flesta krukade, så dom var ju enkla att flytta. Resten grävde jag upp och planterade på andra ställen. Rolle tog sen bort dom cementplattor som låg där krukorna stått.

Men som du ser så hade vi en massa kalksten som Rolle lagt dit för massor av år sen för att få bort insynen och framförallt möjligheten att krypa in för Penny (vår förra hund) under altanen. Men nu kommer dom vid smala delen  inte längre att fylla någon funktion.
Så vi hade redan för flera veckor sen bestämt att vi skulle flytta dom. Vart visste vi inte riktigt, men jag kom först på att vi kanske skulle lägga dom under trädgårdsboden. Skulle både bli snyggt och så blev vi av med dom!
Men igår kom Rolle på den lysande idén att varför inte lägga dom under den lilla altanen på framsidan!?
Visserligen var det inte alltför fult där tidigare, vi hade ju lagt småsten under hela när den byggdes - men med kalkstenen skulle det säkert bli snyggare och framförallt mer praktiskt. Santos gillar nämligen att krypa in där, förmodligen är det väl en del möss-paddor-igelkottar som håller till där ibland!
Så det var bara att börja kånka sten idag. Ja, Rolle fick ju dra det tyngsta lasset (precis som vanligt *fniss*), men jag var faktiskt med och lastade dom mindre stenarna i skottkärran. Dessutom hjälpte jag Rolle att lyfta när han kom till dom riktigt stora och extra tunga stenarna. Fast det huvudsakliga jobbet för mig var att vara hjälpreda och  leta efter och visa på lämpliga stenar till Rolle.
Santos var också med ute, men han satt under altanen där det förmodligen var lite mysigare - det stänkte lite till och från - och så kunde han kolla ordentligt vad vi höll på med.
Innan vi började så sa vi till varandra att vi skulle bara göra en liten bit idag. Vi skulle förmodligen inte hinna göra klart i alla fall eftersom det skulle börja regna på eftermiddagen. Dessutom så skulle väl Rolles rygg säga upp sig...och kanske min också! 
Men gissa om vi båda blev förvånade när vi upptäckte att vi faktiskt hann med att flytta och lägga ut alla stenarna INNAN det började regna ordentligt!
Så nu är jobbet helt klart - och det vräker ner ute! Snacka om bra timing.....!!


14 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Bra tajming, och snyggt och prydligt blev det med!
Men hade inte ni grävt bort gräs till poolen redan, har jag för mig...eller jag kanske minns fel =)
Härligt med pool blir det i alla fall kan jag tänka!

Nora sa...

Va snyggt det blev! Bra jobbat!
Kram Nora
P.S. Jag gjorde som du rekommenderade - jag gick med i HIH förra veckan:-)

Ingrid sa...

Ni är verkligen duktiga!

Det blev ju jättesnyggt med stenen som utfyllnad under den lilla altanen.

Och vilken tur att ni hann gör färdigt innan det började regna. Nu gäller det verkligen att passa på när det är fagert, för det regnar varenda dag tycker jag.

Kram!

Nina/Stjärnkraft sa...

Duktigt jobbat och vad fint det blir med såna där flata kalkstenar som "grundmur"! Ni glömde väl inte Santos därunder bara när Rolle petade sista stenarna på plats? ;o)

Ert poolprojekt ska det bli spännande att få följa här på bloggen, för det får vi väl när det blir så dags ..?

Ni är så innovativa och flitiga hela tiden, du och Rolle, att man blir helt grön av avund över allt ni får gjort. Jag börjar allt mer sakna det där extra paret händer - för att inte tala om muskelstyrkan - som skulle vara av nöden för allt arbete med hus och trädgård, så det blir lite si och så med att genomföra saker och ting.

Men nu är i alla fall de två stora granar som nyligen fälldes både sågade, kluvna och instaplade i "Rucklets" nya vedförråd. Alltid något!

Our photos sa...

You have make beautiful photos!
Greetings, RW & SK

lavendia sa...

Vad mysig altan ni har. Det blir säkert jättefint med en liten pool. Det ser så mysigt ut, men eftersom jag inte gillar att bada, blir det nog ingen här. Jättefina stenar. En gång funderade jag på sådana att ha som en låg mur runt trädgårdslandet. Men det var en gång det.

MastHoliday sa...

All photos are beautiful!
lovely house and front..

ormbunke sa...

Här har vi två som inte ger sig i första taget. Härligt med samarbete.Tyvärr är det jag som får dra tyngsta lasset numera får bara dra ner på ambitionerna. Det blev ursnyggt.Ha de gott. Kram.

Carina sa...

Vilket jobb! Att ni bara orkar! Men snyggt blev det....det var det ju innan också, men eftersom de nu inte behövdes där så....Kan gott tänka mig att du skissat och ritat mycket innan du blev nöjd....så fint som du alltid får det :)

Marit sa...

Oy som dere jobber, men så ble det veldig fint.
Så flott dere har det, deilig hage og fint hus.

God kveld fra Marit.

Helens trädgård sa...

Bra jobbat eftersom lyfta/bära sten är ett tungt jobb. Resultatet blev superfint så ni kan verkligen känna er nöjda.
En liten pool vid altanen låter härligt. Sola sig varm och sedan bara kliva i och svalka av sig.

Då jag ser dina härligt gröna bilder och flera krukor fylld med blommande växter blir jag avis.
Här ligger snön och allt är bara vitt, vitt, vitt.

Önskar dig en fin dag!

Jord under naglarna sa...

Det är bra med träning, men stenträning brukar inte göra gott för ryggen.
Ni får alltid till snygg finish, det där lilla extra som gör att det ser prydligt ut. Snyggt!

Le petit jardin sa...

Så hittade jag in till dig och din fina sida. verkar vara riktigt mysigt där ni bor och en liten pool...låter ju hur bra som helst

Kram kajsa

Ölandsvindar sa...

Vi grattar Rolle både till födelsedagen och till ett bra utfört arbete (ta åt dig lite du också).Rostbiff, härligt! Jag gjorde portergryta på rostbiff förra veckan och det måste jag göra snart igen. Porter, svart vinbärssaft, lök och vitlök och sedan lite grädde i såsen på slutet. Så gott!!
Kram /Kerstin