KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 7 november 2013

SÖMNPROBLEM & ENTUSIASTTRÄDGÅRDAR

Idag har jag inte stuckit ut näsan en enda gång, trots att det varit fint väder. Visserligen lite kallt, men strålande sol. Så det blir inga nytagna bilder alls, utan jag kommer att visa dom jag hade förstorat och hade med på trädgårdsmässan i Roma för ett par månader sen. Det är alltså bilder från Trädgårdsentusiasternas trädgårdar och så lite stilstudier på några egna blommor.
  

Anledningen till att jag inte varit ute tidigare är att inatt sov jag inte en enda blund! På hela natten!!
Så eftermiddagen spenderades inrullad i ett par filter framför TV´n - normalt sett ett osvikligt sömnpiller. Och visst somnade jag, men jag vaknade efter en alldeles för kort stund när Santos trodde det var någon som ringde på ytterdörren. Det var i programmet på TV´n..... 
Men yrvaken som jag var for jag upp och rusade till dörren och öppnade. Fanns en kotte utanför. Inte heller vid kontorsingången eller på altanerna! Rolle hade åkt till Hemse och jag trodde inte han hade hunnit hem, men han hade smugit sig in och låg i sovrummet och läste för att jag skulle få sova ifred. Men han som hör allt sämre (jodå, jag tjatar på honom om hörapparater), så han hörde ingen ringklocka och reagerade inte ens när Santos skällde!? Jag har alltid haft lite problem med att sova, men eftersom vi varit egna företagare dom sista 20 åren har det inte stört mig speciellt. Kunde ju alltid sova lite på morgonen istället och så jobba hela kvällarna om jag ville.Men nu har jag kommit in i en konstig cirkel. Jag sover uruselt 2-3 kanske 4 nätter, sen sover jag jättelänge och bra men bara en enda. Så där håller det på..... 
Fast inatt var det nog rekord. Till slut fick jag gå upp och sätta mig framför datorn för att inte störa gubben min alltför mycket med att tända och släcka - och att prassla "högt" med boksidorna. *fniss*Nyss skulle jag titta på ett crimeprogram på Viasat, men naturligtvis somnade jag då. Är ju helt uttröttad och dessutom, ju mer spännande och bättre programmen är desto fortare somnar jag. Bra musikprogram och bilrace - som jag älskar - är helt klart värsta sömnpillren. *fniss* 


Alltså kanske jag ska flytta ut till vardagsrummet och sova!? Visserligen har vi en TV i sovrummet men den är i ganska dåligt skick - en tjocktv-  så nu pratar gubben min om att skaffa oss en ny dit.


Så det var bara att gå och sätta mig här framför datorn igen för att hålla mig vaken tills jag ska gå en runda med Santos!

18 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Så trist när man inte kan sova, tiden går väl aldrig så långsamt som när man ligger vaken...
Fina härliga trädgårdar du visar, ja jag har ju varit i alla (ja din med!) utom en och det är Pionträdgården, det är en brist hos mig det inser jag...
Hoppas du kan sova gott i natt!

Marit sa...

Å det gjorde godt med så fine blomster og bilder i tåka Susie.

Nydelig, ha en fin kveld.

Nora sa...

Usch, va jobbigt att inte få sova! Hoppas du sover bättre inatt.

Vilka underbara bilder du visar idag!

Kram!

Yvonne Blom sa...

Känner igen mig i ditt sömnproblem. Det är pest! Tar insomningstablett för att kroppen ska få vila och orka leva ett hyfsat normalt liv. Hoppas att du får sova! Kram

Our photos sa...

Beautiful photos.
Greetings, RW & SK

Gunborg Uhno sa...

Va trist att inte kunna sova.Men sova framför TV det är skönt.Tror att det är då jag sover allra bäst.
Ha en skön helg.

Helens trädgård sa...

Ja, det är verkligen tufft då nattsömnen är ofullständig och man är till största del vaken.
Hoppas det ordnar till sig för dig.

Ljuvliga bilder!

Önskar dig en trevlig helg!

Ercotravels sa...

Beautiful garden and flowers!
Nice post.

Ingrid sa...

Det är ett elände när man inte kan sova. För tillfället somnar jag kvickt när jag lagt mig, men sen vaknar jag vid 2-tiden och det är inte roligt. Sen blir resten av natten lättsömn med massor av knasigt drömmande.
Hoppas att du fick sova i natt i alla fall.
Kram, Ingrid

lavendia sa...

Sömnproblem är verkligen trista problem. Du var tillräckligt vaken för att ha ögonen öppna för det lila iallfall. Nu får man ta till bilder man tagit tidigare under året.

mammi sa...

Ligga vaken är pest och pina, men jag har insomningstablett, så jag slipper ligga och tänka, med tanke på hur det är här. I dag har jag och Elvis kört massor av skottkärror med de vidriga eklöven vi får, bort till en gärdsgård trots att sådana är kulturminne. Men skall de göra en ny väg, såsom här, då går det utmärkt att riva en dem.
Om vädret tillåter blir det fönsterputsning i morgon (hela butiken 2 vån. spröjsade fönster)
Har köpt ett sånt där fönsterputsargrej får se om det är så bra som reklamen säger.
Ha det gott alla tre
Kramar från oss tre

Evas Kvarnaro sa...

Att inte kunna sova fast man är trött, ja det är ett helsike.
Jag kan ha samma problem och man vet att jobbet väntar kl 7 på morgonen, usch och tvi . . . .

Vi har läst de två andra inläggen,Rolf är nöjd, hi hi . . .
Vackert i Alstäde skog, mycket intressant berättat, vi hängde med på hela rundan och hängde med
in i bilen också. För om Santos är nöjd den lille filuren då är vi det med. Vaddå korta ben, han är ju en Podengo och om du nu skulle lägga dig på marken för att 'fota' vill vi gärna ha en bild på det också, ha ha ha . . .

Traktorn var fin tyckte Rolf,
hmm ja om Rolle skulle se Rolfs traktor när den varit ute på 'uppdrag'skulle han väl svimma då, men den tvättas också några gånger om året, till ingen nytta,
*fniss*
Den där björk stumpen ni har i trädgården är ju verkligen häftig.
Fiffiga idéer ni får, ja varför kan man inte göra lite busiga saker ibland.

Tro det eller ej men idag har jag
(fick hjälp) planterat lite vår-lökar som han hittade i ett skåp
De har jag letat efter tidigare hoppas det blir nåt till våren,
det som sker det sker . . .

Trevlig helg/ Eva

Evas Kvarnaro sa...

Plask i plurret?! Hjälp vad modig du är tänkte jag, bada mitt i vintern. Men sen förstod jag att 'plurret' blir till våren. Jätte kul för er att det blir en pool till sist. Håller tummarna att vädret blir på er sida.

Jodu det där med kommentarer är lika här, en av mina svägerskor läser allt men har aldrig sagt eller skrivit ett enda trevligt ord om nåt inlägg.
Men man kan som du också berätta något ur sitt egna liv som hänt,när man läst någons inlägg och blir påmind om nåt liknande.
Det är mkt trevligt tycker jag.
Men vi är ju alla olika, som tur.

Knatten sa...

Hej du. Vad trist med att inte kunna sova. Jag har lite samma problem. Vaknar varje gång jag ska vända på mej. Det gör ju så jäkla ont i kroppen så jag behöver all min mannakraft för att orka ta mej ett varv.
Ha det gott i novemberrusket. /Knatten

Evas Kvarnaro sa...

En 'kortis' från mig också,
vad modig du är, eller vad modig du kunde bli. *fniss*
Aldrig jag !

Monica sa...

oh detta med och sova, vi konstaterade i onsdags på jobbet att vi är otroligt många 60 procent av mina kollegor som från och till har sömnproblem,,jag har lite strategier ibland är huvudet fullt av jobb då sover jag ej,,då måste jag upp och skrva av mig och oftast somnar jag efter det,,men ibland går det ändå inte sova,,då är det bara att stiga upp och pyssla med något som inte väcker maken,,fniss,,jag hade ett tag en ljudbok om Egyptenspyramider den var otroligt trist då brukade jag somna efter tio min,,ja ja,,sova är nödvändigt sägs det..så alla bra sovperioder mottages tacksamt.

Vilka härliga bilder från olika trädgårdar får ju mig att längta till sommaren,,här har det regnat hela dagen vi som tänkt ut och räfsa idag,,men jag har ju varit i verkstaden hela dagen så det är mysigt de med. ha ett gott kram!

Ölandsvindar sa...

Sova,ja! Här har vi två probem. Jag har svårt att sova och maken har svårt att hålla sig vaken. I går kväll somnade jag gott efter ett glas konjaksspetsad varm glögg. Vad kul med dina charterresor till Öland. Då kan jag redan nu utgå ifrån att ni inte får plats i min lilla tvåbädds gäststuga.
Kram /Kerstin

Carina sa...

Vilka sommarbilder!.....och utanför står regnet som spön i backen....ingen sol här inte...inte än.
Ha det gott.