KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 20 november 2013

PLANERING & POOL

En av mitt absolut största fritidsintresse är att PLANERA! 

Det kan antingen vara att planera nya rabatter, en resa, en fest, en middag eller planera lekar osv. Det spelar egentligen ingen som helst roll vad det är, jag går in för allt planerande med mycket stor iver. Jag sätter mig in i alla små detaljer och gör tusentals varianter. Sån är jag bara!


Men ibland kan det kanske gå till överdrift. Åtminstone så tycker min käre gubbe det, fast han har vant sig och tycker också att det är mycket bekvämt. För han behöver inte tänka på så mycket när vi ska bygga till - som vi gjorde i Stockholm - eller ge oss ut att resa. Även andra stackare som åker med på mina detaljplanerade resor eller spelar spel eller leker med mig tycker ibland - innan dom har varit med - att jag överdriver! Efteråt brukar dom vara mycket nöjda!!


Och - OK - jag kan väl förstå dom. Jag tycker ju själv att det kanske blir lite mycket ibland. Men jag skulle inte kunna leva om jag inte fick planera - och arrangera - en massa. För det är ju så att om man planerar får man finna sig i att arrangera det hela också. Alltså ta på sig allt ansvar för att planeringen går i lås. Men...det gör jag så gärna!!


"Folk" brukar fråga mig varför jag t.ex. gör upp så detaljerade resplaner för våra små fastlandssemestrar. Det är ju bara att sätta sig i bilen och åka iväg dit näsan pekar och ta in på ett lämpligt hotell framåt kvällen, men det fungerar inte alls för oss.
För det första har vi ju hund som ska med, vilket gör att 75% av alla hotell faller bort - man får alltså inte bo där med djur. Sen vill min gubbe - och även jag - bo bra med alla faciliteter, men utan att det blir alltför dyrt. Alltså måste hotellen bokas i förväg, långt i förväg!


Jaha, men sen räcker det väl med att bara planera in att man ska ta sig från hotell A till hotell B under dagen. Men, nej, det är där planerandet verkligen kommer till sin rätt. Jag vill absolut inte "bara" åka från ett ställe till ett annat. Jag vill titta på intressanta saker eller vacker natur - och det vill ju mina medresenärer också har jag märkt!


Så jag slår i turistböcker, jag letar på nätet, bekanta får ge mig tips - och så gör jag sen MASSOR av varianter på resrutten. Så när vi till slut är på väg och det visar sig att det var inte så fint i området som jag räknat med, då finns det åtminstone ett antal andra resvägar med fina sevärdheter att välja på!Just nu är det planeringen av Trädgårdsentusiasternas lilla inköpsresa till Öland i vår som är på tapeten. Det gäller ju att få in så mycket som möjligt för c:a 8-10 personer under dom två dygn vi ska vara borta. Inte lätt, jag lovar!
Men jag tror nu att jag har lyckats att få både med sånt som har med trädgård att göra, plus ett par timmar i Kalmar för annan typ av shopping. Rolle t.ex. vill ju gärna åka både till Biltema och Jula. Dessutom har jag hittat ett  fint B & B som kan härbergera oss alla till en billig penning - även Santos - så jag lägger ner planerandet av Ölandsresandet ett par veckor!


Istället är det det här med vår lilla pool (2,6 x 4 m) som jag haft mycket att planera runt och fundera på. Först var jag till att börja med tvungen att övertala Rolle om att vi verkligen BEHÖVDE en pool *fniss*, sen var det problemet med att vi har så högt grundvatten.
Ovanpå det så ville gubben min absolut ha en glasfiberpool - vilket gjorde att kostnaden steg i höjden helt otroligt. T.o.m. jag började dra öronen åt mig lite!


Men till slut så hittade jag en firma som gör pooler här på Gotland och då blev priset ett helt annat. Efter det var det bara rätt placering och problemlösning runt det. Det hela har dock rett ut sig - efter lite prutande på det mycket höga slutpriset - så ska "byggandet" nu sättas igång. Vi ska alltså ha poolen monterad och klar, samt altanens trädäck utbyggt. Tyvärr har vi inte plats - beror på alla mina planteringar - med så stort trädäck som det ovan, men å andra sidan gillar vi att bada, inte att ligga i nån vilstol och sola!

Nu tror jag dock att jag har kommit till vägs ände, så här som ritning ovan visar ska det bli. Det kommer säkert bli bra, även om tillbyggnaden av trädäcket blir förhöjt i två plan. Och poolen inte ligga i golvplanet, utan bli upphöjd tyvärr. 
Nu väntar jag bara på att "poolkillen" ska sätta igång att bygga och montera. Jag längtar redan vansinnigt till april när det hela ska stå klart - och då måste jag också planera om trädgården runt poolen. Inte dumt.....!!!

11 kommentarer:

Marit sa...

Oi så fint med ett basseng, det er en drøm jeg har også.
Det er lurt å bruke litt tid på å lete i priser og muligheter, en kan spare mange penger på det.

Fine bilder, ha en fin dag fra Marit.

Anonym sa...

Det viktigaste är som du skriver att de blir nöjda efteråt.
Jag känner verkligen igen mig i ditt planerande av ex, lekar, resor, boende och annat. Det är ju en del av tjusningen, som jag absolut inte vill vara utan, av många skäl. Samla in information, lägga ett pussel/schema. Sedan kan jag även var spontan när man väl är på plats. Det måste finnas utrymme om det dyker upp något oväntat som förgyller tillvaron. Jag är noga med att ta hänsyn till resekompisars intressen. Annars kan man dela på sig en stund. Alla är vi olika. Tur är väl det. Poolen ser läcker ut med belysningen under. Förstår att du längtar. Kram

Rosor och ruiner sa...

Planera kan absolut vara en del av nöjet, även om jag inte är alls i samma klass som du! Och ibland tycker jag det är jätteskönt när någon annan har planerat, det beror nog lite på vad det gäller också förstås...
Åh, så skönt med egen pool, förstår att du längtar!!

Evas Kvarnaro sa...

Intressant läsning av dina tankar.
Du är ärlig, vågar se sanningen i vitögat om vissa saker.
Du och Rolle vet vad den andre vill ha och inte ha, så blir det efter många år tillsammans.
Ni samarbetar bra ihop, det har jag förstått länge.Sen är ni noga bägge två, (ordning o reda).
Jag gillar också att planera men tror ändå att du slår mig med flera 'hästlängder', *fniss*
Att planera är halva nöjet, så det sköter jag, men vi har gjort många oplanerade bilturer dit vad
näsan pekar. men det är bara över dagen typ.De blir också mycket lyckade men visst med en Santos måste man veta innan, så är det.
Men så spännande det blir med poolen, vilket mastodont jobb de blir även om 'jobbare' kommer.
Det blir kul att följa detta Susie
Då är det fler än jag som längtar till april och våren.
Kram/ Eva

Marta sa...

Jag är också svag för att planera - rabatter! Vilka fina vykort du gör av dina bilder! Mycket snyggt!
Hälsar
Marta

Gunilla Teckenberg sa...

Att det är ordning och reda som gäller har jag förstått från dina trädgårdsbilder - som jag verkligen gillar! Men var får du all energi ifrån?

Jag gillar också att planera - i trädgården! Då kan jag sitta i timmar och njuta och kläcka idéer - och det är absolut halva nöjet. Blir inga spontana planteringar mera tack och lov!
Men i övrigt blir det inte så mycket planering, känns bara som något nödvändigt ont ibland.

Hmmm...undrar varför?

Anonym sa...

Oj! Det tråkigaste jag vet är att planera (och är urusel på det)! Däremot drömmer jag gärna om hur jag skulle vilja ha det! Är nog en "lay back" person, om det inte skulle vara något alldeles speciella situation. Härligt att det finnas som gör min tillvaro lättare! (Sagt med en glimt i ögat och lite sanning också) ;-)

Ölandsvindar sa...

HAhaha!Kom att tänka på dig när jag skrev min blogg nu på morgonen.Finns det någon tid över på Ölandsresan måste ni besöka Skäftekärrs park.Du förstår kanske att jag också är en sådan som planerar hela tiden.
Kram /Kerstin

mammi sa...

Jag är tvärt emot en planerare. Bara pang och sen (nästan) iväg. Numera behövs ju inget sådant, tyvärr.
Ha det så gott ni alla tre
Kram

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Jag är en sån som kan göra spontana utflykter och tycker det blir jättebra men gillar också att planera, både i det lilla och det stora. Ibland behövs verkligen planering för att få uppleva eller hinna allt man vill på t ex resor.
Åh, så roligt för dig att pooldrömmen nu ska bli verklighet! Förstår att du längtar.
Ha det gott. /Ingela

Mamasnest sa...

Vad heter företaget du köpte poolen från? Jag letar också efter en liten glasfiberpool.