KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 10 november 2013

HOLMHÄLLAR

Gårdagens väder var hemskt, så då ägnade vi oss faktiskt åt att åka iväg och köpa lite julklappar. Det gäller att vara ute i tid för en väninna kommer ner om ett par veckor. Då tänkte jag vara fräck och passa på att fylla hennes bil med paket, sen får alla vänner åka till henne och hämta klapparna.
Bekvämt för oss, men jobbigt för vännerna. Men dom tänker göra likadant har jag fått höra. Alltså åka till väninnan och be henne ta med julklappar till oss......

Men i fredags var det jättefint väder så då passade vi på att åka ner till sudret (alltså sydligaste änden av Gotland) och där till Holmhällar. Vi parkerade vid pensionatet och sen gick vi en runda. Först ut på udden mot raukarna, vanligtvis brukar vi sen gå till vänster runt själva udden och så den lilla vägen tillbaka till bilen. Den här gången gick vi istället till höger.....
Vi har tidigare alltid åkt hit åtminstone en gång under sommaren för att äta lunch på Holmhällar Pensionat (känt från filmen Pensionat Paradiset med Gardell och Loa Falkman), men i år blev det tyvärr inte av.
Här kan man bo antingen i rum i huvudbyggnaden eller också kan man hyra sig ett litet hus. Ja, så små är dom väl kanske inte eftersom det finns dom med flera sovrum. Dom ligger otroligt vackert, fint utplacerade i den glesa tallskogen, men hur dom ser ut inuti har jag dock inte en aning om.
Det är som sagt väldigt vackert här och inte långt härifrån finns en otroligt fin badstrand. Tar bara 5 minuter att ta sig dit för fot, vilket var vad vi bestämde oss att göra. Vi brydde oss alltså inte om att gå ända ut till raukarna utan svängde av en liten gångstig ner till höger mot fiskebodarna.
Därefter följde vi strandkanten söderut en bit. Det fanns inte en människa i närheten så Santos fick springa precis som han ville. Men rätt var det var så dök det upp en ryttare framför oss som svängde av mot den lilla skogsstig vi också bestämt oss för att ta för att komma upp till landsvägen.

Santos tyckte tydligen att det här med häst luktade väldigt intressant och fick väldigt bråttom att gå i hästens spår. Så när vi till slut kom upp till landsvägen fick vi sätta på honom kopplet för att han inte skulle ränna iväg alltför långt före oss. Det kan ju komma bilar.....
Solen sken hela tiden och när vi väl kommit upp från stranden så blåste det inte heller, så det blev en härlig prommis. Det enda som saknades var kanske en trevlig och god middag på pensionatet efteråt, men det var inte riktigt dags för det. Istället åkte vi hem där Rolle fortsatte att "leka" med sin traktor och jag började lite försiktigt med middagen. 
Men det blev rätt god mat på "Blooms Pensionat" också. Rolle fick först räkcocktail - på begäran, det var många år sen jag gjorde det - och sen rullader med pepparrot & lök samt rödvinssås och bakad potatis. Själv åt jag en sallad och färska räkor. Båda tyckte det smakade mums.....


Så kan jag berätta att jag faktiskt har sovit bra under hela två nätter, men i natt så blev det inte många timmar, så jag får återigen försöka ta en liten tupplur på TV-soffan framåt eftermiddagen. För ikväll är det Nascar på TV och det vill man jag absolut inte missa. Och jag har en viss förmåga att somna till race TROTS att jag älskar att titta på dom! Mycket konstigt!!

7 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Bilden på en sovande Santos är underbar.Så gott han ser ut att sova hos husse.
Er promenad låter så härlig.
Kram.

Gunilla Teckenberg sa...

Underbara naturbilder från ön, du borde utses till ambassadör för Gotland med din känsla för naturupplevelser och fotografiska förmåga.

Men om jag skall välja "bästa bild" så vinner den sista bilden överlägset! Så skönt man kan ha efter en spännande utflykt.

Evas Kvarnaro sa...

Nu fick vi åter en skön prommis
denna söndag, Holmhällar var riktigt vackert, Santos kan inte ha fått bättre 'föräldrar' än er, *fniss*. Promenader varje dag på spännande naturupplevelser.
Sen njuter han i Husses knä allt vad han förmår, gulligt . . . .

Visst kan man 'utnyttja' vänner med att vara 'posten' det har man gjort många gånger. Man hjälper varandra gladeligen gärna.

Idag blir nog vädret en aning bättre än gårdagens hemska regn och halv-stormbyar.

Trevlig söndag önskar vi

Ingrid sa...

Det är så fint på Holmhällar och de där stugorna smälter så väl in i naturen.
Middagen du fixade till skäms minsann inte för sig och så gott Santos ser ut att ha det i Rolles knä.
Ha en skön söndag och njut nu av en skön stund i soffan.
Kram, Ingrid

Anni sa...

Japp, det där är ett höjdarställe! Dit går vi minst en gång varje sommar längs den underbara stranden för att äta lunch bland tallarna och få gå på vattenspolande toa :-P

mammi sa...

Blir lite avundsjuk när jag ser er vackra natur, vi är ju nu tyvärr tvungna att "hålla oss hemmakring" men man vänjer sig vid allt. Skulle ut och rensa hängrännorna från löv, var det tänkt. Tyckte det kändes lite kyligt + 3,5 gr. så löven får ligga kvar ett tag. Ingen risk att nån tar ifrån mig det jobbet.
Kramar till er alla tre
från oss tre.

Our photos sa...

Lovely dog photo!
Greetings, RW & SK