KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 11 november 2013

GOTHEMHAMMAR & TRAKTOR

Jodå, vi lyckades till slut komma ut på en hundprommis - det var nämligen nästan bra väder idag! 
Men innan det så åkte vi norrut till Fole och köpte potatis. Visserligen är det en bra bit dit, men gubben min är väldigt kräsen när det gäller potatisar och dom har den bästa så.....
Efter Fole så åkte vi österut till Åminne - ett ställe som säkert många känner igen. Där finns en stor fin strand, camping och livsmedelsbutik/kiosk m.m. m.m. Alltså ett typiskt turistställe. 
Men fortsätter man bara 300 m söderut, över den lilla bron,och svänger till vänster så kan man komma ut till Gothemhammar. 
Det är ett mycket vackert område där vi ofta brukade promenera förr. Nu var det dock ett tag sen vi var där, vilket märktes på att man knappt kände igen sig. "Dom" höll på att glesa ut och rensa upp utmed havet, så det var riktigt trevligt. Vi parkerade vid den lilla båtuppläggningsplatsen och så fortsatte vi utåt udden.
Eftersom det regnat ett par dagar så var den lilla skogsvägen väldans lerig så vi var tvungna att gå en knappt synbar stig precis utmed vattnet - trots att Santos inte tyckte det var speciellt skönt att gå på stenarna.
Där vi kunde så gick vi lite högre upp, men när vi till slut kom fram till vägen och det stod flera skogsmaskiner där som höll på med jobbet - då blev Santos lite orolig så vi vände. 
Han är en liten harig sak.....
Men vi var ganska nöjda alla tre med prommisen, speciellt jag som älskar att gå vid havet! Fast det var ju inte badväder precis!!
Men som synes höll sig vädret ganska hyfsat ändå, det var väl runt 6-7 grader. Dom sa på lokalnyheternas väder att det skulle bli +5 grader i natt - men vi har redan kommit ner till bara +2!
Att vi åkte just hit berodde på att vi hade ett ärende till i det här området. Vi skulle alltså inte bara köpa en säck potatis utan också en massa kött!
Så vi hade lite att göra och var glada över att Santos ville vända och gå tillbaka till bilen. Och titta vad jag hittade; Blommande blåeld! Underbart!!
Men innan vi lämnade Gothemhammar så såg Rolle en pytteliten skogsväg som gick rätt in i skogen mot en fornborgsvall. Den måste vi naturligtvis åka. Väl framme så hade vi inte tid att gå utmed vallen och kika, så vi stannade bara till och tog ett kort. Men det kommer väl andra tillfällen.....
Istället åkte vi till Gothems Gårdsbutik där man bara säljer kött. Fast "bara och bara" är det väl kanske inte. Man säljer till restauranger i Stockholm och till Coop, det är ekologiskt och hängmörat av bästa kvalité. Det vi skulle ha var en stor rostbiff och det kunde man inte fixa i mataffärerna i närheten. Nu köpte vi en hel på 2,2 kg och den ska jag göra i ordning på torsdag. 
Rolle vill nämligen ha engelsk rostbiff - fast ingen yorkshirepudding (är som ugnspannkaka) med portvinssås och hasselbackspotatis på sin födelsemiddag. Ja, det blir naturligtvis nån förrätt också och så nått gott efter, men vad det blir har vi inte bestämt ännu. Jag har föreslagit lite olika saker, så jag får se vad han väljer!
Det är nämligen hans enda present, han vill ABSOLUT inte ha något annat. Han gillar egentligen inte alls att fira att han blir äldre! Men kom jag med en sån här upplevelse eller kanske en hel traktor, då skulle han nog inte tacka nej!!

3 kommentarer:

Our photos sa...

You have make beautiful photos!
Greetings, RW & SK

Ingrid sa...

Så fint det ser ut där vid Gothemshammar, ännu ett ställe som jag aldrig besökt. ;)
Det är tur att jag får reda på en massa om Gotland här i din blogg.
Kram, Ingrid

Yvonne Blom sa...

Så vackra bilder! Lyckliga du som bor så nära havet som jag älskar. Härligt med traktormusiken du delade! Ha det gott! Kram