KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 6 oktober 2013

VÄLKOMMET BESÖK

Igår hade Santos - och jag - det riktigt trevligt. Vi fick nämligen efterlängtat besök av Anna och Leo på eftermiddagen!


Leo är också en Podengo Portoguese, fast en strävhårig hane på tre år. Dom har nu träffats ett antal gånger och gillar varandra väldans mycket. Vi hade försökt få till en träff i somras, utan att lyckas men nu så.....
Vi har ju "innertomten" inhägnad, vilket känns skönt för det gör att dom kan få rusa runt hur mycket dom vill utan att man måste hålla kollen på dom hela tiden.

Och rusar, det gör dom! Fast Santos är rolig, han ska hela tiden jaga sina besökare. Han gillar det tydligen. Jag har faktiskt aldrig sett honom bli jagad!?

Men...nu är Leo en ung och pigg krabat, så Santos hinner inte riktigt ikapp honom. Fast då är han smart, då genar han.....
Till slut hade dom sprungit av sig det mesta och då gick vi in och värmde oss och "fikade". Alltså åt lite snacks och vegetariskt (Anna). Hundarna fick ingenting, man ska ju inte utmana ödet. 
Dom for runt en hel del inne också, men då blev det mer brottningsmatcher. Men det är inga som helst problem att ha dom ihop. Ingen avundsjuka alls, man kan klappa den ena utan att den andra blir sur - vilket är skönt. Dom trivs verkligen ihop!
Efter det här så blev kvällen extra lugn. Efter middagen och en kvällsprommis med husse så sov Santos bredvid mig i soffan hela kvällen. Jag fick t.o.m. väcka honom inför sista kvällsrastningen. Sen rusade han in och la sig att sova igen...och i morse fick jag väcka honom vid halv nio och faktiskt tvinga ut honom! 

Visserligen brukar Santos gilla att ligga och dra sig i våra sängar på mornarna, men normalt fram till halv åtta ungefär. Då brukar han börja "pussa" på oss och vifta med svansen i våra ansikten för att vi ska vakna. När vi då går upp så brukar han krypa ner under täcket och sova en stund till. Snacka om "sybarit"!
(Sybarit = njutare - ett ord jag lärde mig när vi hade tax!!)
Idag när vi kom ut så var det riktigt skönt, tyvärr dock ganska fuktigt men i alla fall hela +13 grader. Skönt!
I förrgår sa jag till min käre gubbe att jag skulle ta bort fler sommarblomskrukor, dom började se lite malätna ut. Som tur var gjorde jag inte det.....nu är alla fina igen. Jag hade inte vattnat dom på ett par dagar och dom som sitter utmed väggen klarar ju inte det! Nu har dom alltså fått vatten och hämtat sig!!

Luktärtorna här ovan sitter däremot i pallkragarna, så dom har hela tiden varit fina och klarar nog någon vecka till - om det inte fler hemsk frost förstås!
Likaså rudbeckian, den bara blommar och blommar och blommar.....

På jakt efter motiv i morse så hittade jag den här höstanemonen som äntligen börjat blomma.....

...och ovanför den hade klematisen börjat blomma om. Bör vara "brittsommarens"påverkan!?

Det mesta är fortfarande grönt, men nu börjar det i alla fall bli lite höstfärger på en del av våra växter.

Det rödbladiga lilla trädet t.ex. är numera mera brunbladigt och alla funkior är gulbladiga...
...och höstsilveraxets blad har också blivit bruna. Men det blommar fint och doftar helt otroligt när man går förbi! Så det finns ett och annat  i trädgården att glädja sig åt fortfarande!!

4 kommentarer:

Gunilla Teckenberg sa...

Så roligt att se bilder på lyckliga hundar!

..och så mycket trädgård ni har kvar. Vi har nog mera höst men torkan har förstås påverkat.

Monica sa...

Härligt med hundvänner, våra har också lite vänner och jag känner igen det där att dagen efter är de helt slut.. Ozzie jagar alltid med, har funderat på varför ? trodde att de hade med åldern att göra äldst jagar, men jag vet inte... härligt mkt hos er som blommar fortfarande..här hade vi några frysnätter förra veckan så Luktärterna är väck och ja alla ettåringarna.
Steinbeck skrev du om , möss och människor oh fin klassiker som jag med läser om ,,den tillhör mina måste äga böcker ,,så jag kan njuta den eller delar av den om och om igen...HA en go vecka ska ju bli varmt kram Monica

Anette sa...

Vad roligt för Santos med en kompis. Så olika varandra de är. Fast så är det ju med människor också förstås. /Anette

Anonym sa...

Ja, det är väldans roligt att hundarna får träffa varandra ibland.
Och det är lika trevligt att få en pratstund under tiden.
(Tack för gott fika,)
Fina bilder på busfröna, det är ju inte så lätt att fånga de där två på bild.
Och fina höstbilder från trädgården.
Häls. Anna o Leo