KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 13 oktober 2013

UGGARDEROJ, KOR & CHILI

 Igår i det underbara milda och dessutom helt blåsfria vädret tog vi oss till ett ställe - Uggarderojr - som vi varit till två gånger tidigare, men det var många år sen nu.
 Att vi inte varit där dom senaste åren beror på att det brukar gå en massa kor här och sist blev vi mer eller mindre jagade av dom!
 Alltså inte vi egentligen, utan Penny! Dom är otroligt nyfikna så fort dom ser en hund och just den gången slutade det med att en ko rusade rätt in i ett stort slånbärssnår och rev upp juvret. Inte bra!!
 Första gången vi var där började dom följa oss på tillbakavägen mot grinden och parkeringen. Så det slutade med att Rolle fick bära Penny och gå i förväg, medan jag fick mota undan dom med en pinne. Inte heller så kul!
Dom är inte på något sätt aggressiva och dessutom är dom ju vana vid att folk promenerar i deras hage, men hundar.....det är något speciellt med dom tydligen!
Men...det är väldans vackert just här och kul att ha nått spännande att titta på och samtidigt tänka på hur människan i forntiden levde. Alltså tänkte vi göra ett försök igen, men hade korna varit på plats hade inte jag gått med in där igen!
 Nu hade vi sån tur att vi träffade bonden och han talade om att korna gick i en annan hage längre bort. 
Så det blev en underbar prommis i solskenet. Och röset är mycket imponerande, tyvärr kan man inte riktigt få fram dess storslagenhet på bild.
Vädret är fortfarande lika bra, så det blir säkert en naturprommis idag igen. Den här gången tror jag dock att vi ska ta oss ner till havet någonstans. 
I trädgården fortsätter hösten sitt intåg och fler och fler växter tappar sina blad och/eller får höstfärger.
Starkast och vackrast är dock benveden...speciellt den lilla. Jag tror faktiskt att jag ska skaffa mig några fler av just den!
På stora altanen är det inte mycket grejor kvar. Möblerna som ska vinterförvaras är borttagna och jag har nästan fått bort alla dekorationer. Fast dom här ovan ska få sitta uppe till nästa vår, något måste man ju ha där som förgyller utsikten inne från vardagsrummet!
Har visserligen slängt en massa sommarblommor som fortfarande såg hyfsade ut, men dom här får stå kvar till nästa vecka. Krukan i mitten innehåller 2 stycken chiliplantor med massor av frukt på så då kan man ju inte kasta dom!
Lite längre bort har jag ytterligare 2 jättestora chiliplantor med massor av frukt och så har jag en stor kruka  nedanför altanen med 2 plantor i också. Så jag lovar...jag är självförsörjande med chili ett bra tag!
Jag har gjort chilisås, jag har två omgångar som hänger i köket för torkning och jag har gjort syltad chili. 
Det senare testade jag igår då jag gjorde en "potatiskaka med chili" - och herregud vad stark den blev på en del ställen. Detta trots att jag bara tog en halv tsk chili och finhackade och blandade i smeten. 
Men god, det var den.....
T.o.m. Rolle som är en mycket stor potatisfreak som dock inte gillar potatisgratäng (han föredrar kokt eller stekt potatis) åt den och såg nöjd ut. Ja, förutom dom gånger då han fick en pytteliten bit extra stark lila chili i munnen. Då såg han en aning lidande ut.....*fniss*
Som sagt; Vädret är otroligt fint och naturen lockar och både Santos och vi behöver röra på oss - så nu ger vi oss iväg!

TREVLIG SÖNDAG

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Det där stora röset har jag aldrig varit och tittat på. Det borde man absolut göra, för det ser verkligen imponerande ut.

Det är så vackert fortfarande i din trädgård och idag är det ju också så himla fint väder. Vi får verkligen passa på att njuta av den här härliga hösten.

Ha en riktigt skön söndag!
Kram, Ingrid

Karin sa...

Har varit där en gång men det är länge sedan nu så ett nytt besök kunde vara på sin plats, tack för tipset. Ha en fin höstdag Karin

Evas Kvarnaro sa...

Jag läste lite snabbt och galet, tänkte vad i hela friden har ni fått ugglor i garderoben, ha ha ha.
Men Uggarderoj är ändå ett roligt namn, vi tackar för detta o googla
så vi kan läsa mer om detta röset.
Rolf fick en liten minnes-bild om att han läst i skolan om Gotlands
Uggle-röse. Ja det är länge sedan typ i mitten av 50-talet.

Så röd och fin din benved är, köpte
en för tre år sedan men tyvärr tycker jag inte den får den glödande färg som jag önskar.Är det
kanske fel jordmån eller vad.
Ska köpa en till nästa år och hoppas på bättre tur, den ska vara som din knallröd.Ja de ger faktiskt
'mersmak' din passar bra där vid skogkanten.

Dagen igår var strålande solsken
idag mulet men skönt ute ändå.

Må väl kram/ Eva

Silvy sa...

Helt fantastisk färg på den där benveden! Den ser ju nästan ut att lysa där den står, superfint!

mammi sa...

Som vanligt, underbara bilder. Den där "stenhögen" är verkligen imponerande. Apropå det där med hund och kohage, så hände det här nere i fjor tror jag det va, en dam på promenad i just en kohage. Korna blev "irriterade" på hunden och gick till attack. Hunden kom undan, men Matten blev nerslagen av korna, bara ett varnande exempel.Vill inte på något sätt skrämmas.
Ha det gott alla 3
Kram från oss 3