KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 27 oktober 2013

TEMA LJUSGRÖNT

Man tycker ju att det här med ett ljusgrönt tema skulle vara lätt för oss trädgårdsbloggare. Men...just LJUSGRÖNT visade sig inte vara det allra lättaste faktiskt. Jag fick gå igenom alla årets bilder väldigt noga för att hitta nått som platsade - och en del växter kallas nog mer gula än gröna. Men så här blev det.....
Visst är sälgbladen ljusgröna! Bilden är från vår lilla semester & inköpstripp till Öland i våras. Fast den är tagen i inloppet till hamnen i Oskarshamn. Åh vad jag längtar till nästa tripp i vår.....
Julrosens blommor är visserligen cremevita, men dom är gröna på insidan!
Gulsippans blad är också ganska ljusgröna - duger dom kanske!?

Här är det ett vackert "gräs" som jag haft på altanen i 2 säsonger.  Vinterförvaras i "holken", alltså det ombyggda soprummet.

Sen har vi den limebladiga blåklinten - som en besökare på trädgårdsavisningen trodde var sjuk! Vadå sjuk!? Den är ju underbart vacker.....

Och på tal om lime, vad sägs om den här limefärgade julrosen med vinröda kanter. En liten present från en bloggvän!

Här är det en narrbuske som har ljusa och luftiga blad. Inte min tyvärr, jag har en som är ungefär 3 dm. *fniss* Också en present, den här gången från en av trädgårdsentusiasterna!
Det här vackra trädet är dock mitt, det är en Gleditsia `Sunburst´. Alltså ett korstörne som framåt sensommaren blir mer ljusgrön än gulbladig. 
Vad det här är har jag dock inte en aning om. Som synes hade den små blå blommor/högblad som satt placerade väldigt lustigt. Den hittade vi i somras på fastlandet i en trädgården där vi hyrde ett litet hus under semestern. Det blev en enda natt på det stället - vilket var tur för det blev 500:- i tillägg för hund!
Jag vet, den här släktingen till den vanliga silverbusken (Eleagnus) är inte ljusgrön kanske, men intrycket av den brokbladiga OCH vintergröna busken gör att den ser ljusgrön ut! Den grävde jag i våras ner precis där poolen ska bli, så jag var tvungen att flytta den. Men den har tagit sig.....

Sen har vi ytterligare en limegrön växt som jag tog hem från Esveld i Holland, det är en Choisya ternata som också är mer gul på våren och sommaren, men nu är den riktigt limefärgad!

Den här dagliljan köpte jag av en specialist inom HIH-gruppen i Trädgårdsamatörerna. Den är limegrön och lila, men den har inte blommat hos mig ännu. Nu är den också flyttad så jag hoppas den trivs på sitt nya ställe!

OK - jag vet! Den är inte bara grön, men jag måste faktiskt ha med den. Det gröna bryter så vansinnigt snyggt med det som annars kanske blivit lite för sockersött!

Vill du också delta och lägga in lite bilder på temat


LJUSGRÖNT

                       gå vidare till Charlotta!                         

Så avslutar jag det här inlägget med den bild jag tycker är allra vackrast och som faktiskt också är korrekt LJUSGRÖN - en närbild på ett korstörneblad! 

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blev helt betagen av korstörnebladen. Känner spontant att jag måste ha! :)

Charlotta sa...

Dina ljusgröna bilder lyser upp min höstkväll. Tack för att du delar!

Ha det gott!

Yvonne Blom sa...

Det var inte få vackra bilder på ljusgrönt du hade i ditt arkiv. Härligt att få se! Ha en bra vecka!
Kram

Nora sa...

Va mycket fint! Ett Korstörne är jag också sugen på - de är ju så ljuvliga!

Kram Nora

P.S. Är du med i HIH? Jag har också funderingar på att gå med där. Vi får se hur det blir:-)

Högagärde sa...

Vilka läckra ljusgröna växter du hittat. Det ljust vårgröna är så härligt med ibland tycker jag att det kan vara svårt med det som går mer åt lime gult. Balansen är hårfin och jag har växter bla. en gulbladig oregano, som blir lite för gul och ofta ser vissen ut.

Ha en fin vecka.
Elisabeth

Oljekritan sa...

Så vackert tema Ljusgrönt, verkligen vackra bilder..att det ännu blommar och är inte fel...hösten är ljuvlig Kram Karina

Ingrid sa...

Så många vackra exempel på ljusgrönt!

Nu hoppas jag att stormen inte fäller det stora lärkträdet. Det är ju annars också väldigt vackert ljusgrönt på våren.

Kram, Ingrid

Millas Trädgård sa...

Många fina ljusgröna blad och blommor! Jag tyckte också att det var lite svårare med detta färgvalet och fick bläddra runt ett tag i bildarkivet. Du har fångat det jättebra!
Ha det gott!
Kram Milla

ormbunke sa...

Fastnade direkt på den fina julrosen.Att det kan bli så många blommor på samma planta. Ha de gott. Här börjar det blåsa upp till orkan.Kram.

TantGlad sa...

Jättevackra bilder i grönt.
Ha nu en fin dag på dig.
Tjingeling!

lavendia sa...

Häftigt med korstörneblad. Aldrig sett ett sådant.
Blomman du inte visste vad det var (fast det kanske du vet nu) heter Leanderklocka, ballongblomma osv Nicandra physalodes på latin. Det är en potatissläkting precis som physalis som den är lik. Leanderklockan är dock giftig. Frökapslarna är rätt häftiga , svarta eller gröna. Den sprider sig lätt, men är lätt att plocka bort. Den är ettårig. Tydligen ska den vara bra att ha i växthus om man har besvär med vita flygare.

Our photos sa...

Your photos are beautiful!
Greetings, RW & SK

Freja sa...

Ohh, så många fina ljusgröna växter! Det sista fotot är underbart vackert!