KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 7 oktober 2013

ROSOR OCH NORRLAND!?

Idag är inte den allra roligaste dagen precis. Vi fick nämligen äntligen offerten på poolbygget - vilket mer eller mindre chockade oss. Trots att vi räknat med en mycket hög kostnad så  blev den betydligt värre - den blev faktiskt nästan ENORM! Så nu fick gubben min kalla fötter så det kanske inte blir någon pool!! Snyft!!!
Alltså får jag nu trösta mig med att igår, då var det riktigt trevligt och mysigt. På eftermiddagen och kvällen var det ju bilrace, först Formula One och sen Nascar. Så hela den dagen var räddad. Och på förmiddagen hann vi med en prommis i ovanstående område i Lojstaskogen. Tycker faktiskt att naturen här liknade mer Norrland än Gotland, så jag testade med en ny "höstheader". Få se hur länge jag står ut med den.....

Det fanns en del att titta på, men vi såg inte till några vilda russ - dom går i det inhägnade jätteområdet bredvid. Men vi har ju sett dom massor av gånger förr, så det gjorde inte så mycket.
Jag blev väldans förtjust i det här gräset och tog ett antal bilder - fast den första har faktiskt Rolle tagit. 
Men det som är snyggt i verkligheten är inte alltid så tjusigt på bild, så jag visar ett öppet område mitt emot istället.
Visst 17 ser det lite norrländskt ut!? Och väldans "höstigt" också!!
Och det börjar det göra hemma på tomten också. Tulpanträdets vackra blad har börjat gulna men rosorna i lådan vid vattentappen är fortfarande mycket vackra.
Rosbuskarna har växt otroligt, så nu börjar jag fundera på om jag ska knipsa av dom allra längsta grenarna redan nu i höst. Risken är att dom bryts om det kommer en massa blötsnö på dom i vinter.
Bonita TM Renaissance
Under dom här stora buskarna satt jag ju några lägre buskrosor och dom är nästan ännu vackrare.
Heidi Klum
Bilderna gör tyvärr inte Heidi riktigt rättvisa - färgen är mer vinrödlila - och doften från båda sorterna kan jag ju tyvärr inte överföra! Den är helt fantastisk!!
Och på tal om doft så kom gubben min in precis nu efter att ha tagit bort dom två stora flugfällor vi haft vid garaget - och det doftar inte precis. Det stinker.....vad ska jag inte gå in på!!!

Klängrosen Penny Lane
Nej, då kan man helt klart säga att det är betydligt roligare att ägna sig åt väldoftande rosor. Här är det några från "förträdgårdens" långa rosenspaljé.
Här är det buskrosen William Shakespeare 2000 som har varit väldigt fin i år och som fortfarande gläder mig med både sin skönhet och sin väldoft! 

14 kommentarer:

Gunilla sa...

Fantastiskt vilken rosblomning.
Synd att det inte är doft dator:o)

Många fina sorter har du också.

Ja nog förstår jag att poolkostnaden blir skyhög, det är så otroligt dyrt.
Även om man får rotavdrag, nästan så att kostnaderna har blivit högre sedan det infördes.

Ha det gott

Ninne sa...

Vilka ROSOR Du fortfarande har... Och inte var det Gotland du visa på "kalhygget".. Men Ni är så fantastiska att ha fina platser att promenixa på.. Är lite ledsen för att jag -vi gick miste om besöket av Er Hade gärna plockat fram lite gott käk till Rolle- ja till Er alla tre... Du förstår jag är född på en "bonnagård" o Mor hade alltid något som hon kunde fixa till om det kom ett hungrigt besök.... Det har jag ärvt så jag blir såå jätteglad om ngn vill komma hälsa på.. Ni var ju SÅÅ NÄRA....Du måste lova att NÄSTA GÅNG sviker du inte mej?? Ja jag förstår att det INTE går att fixa allt- även om man ibland tror det när man planerar!!
En sak till VARFÖR ska det vara så förbajat dyrt o göra det som man verkligen vill?? Hoppas det löser sig-- Kram på ER ALLA TRE...Ingrid=Ninne PS. lägger in lite oftare på FB än här. Ska nog leta fram dej? Ds

Gunborg Uhno sa...

Å så fina dina rosor är fortfarande.
Så trist att polbygget blir så dyrt.Hoppas att ni kan lösa det på något vis.Man blir ju så besviken när man glatt sej så mycket.
Kram.

Ruben sa...

Gamla, härliga Norrland – nu blev jag nostalgisk!
Otroligt många fina rosor du har. Lycko!!!

Ha det gott!
/Ruben

samson sa...

vad många fina rosor du har
och vist liknar det Norrland och även Småland
ha det så bra
maggan

Nora sa...

Oj, va många fina rosor du har fortfarande! Tulpanträd är så fina - det skulle jag vilja ha också. Undrar hur det skulle trivas här i blåsiga Trinntorp?
Kram!

ormbunke sa...

Visst är det lite Norrland över din header. Passar prefekt. Har du så fina rosor som blommar? Synd med poolen men det kanske är fler som kan lämna pris.Ha de gott. kram.

Berit sa...

Vilka helt underbara rosor du har!!
Ja den naturen på minner om mina skogar här uppe.
Ha en underbar dag!!

Evas Kvarnaro sa...

Nu blev Rolf nöjd i förra inlägget jag hann ej skriva kommentar.
Har varit 'urkass' av förkylning som tärt på mig, men på bättrings-
väg nu.
Ja de där vovvarna hade verkligen roligt, man blir glad själv av att se dem springa runt av iver och glädje. De är ju som barn som ska jaga varandra, hi hi, kul att se.
Leo har vi ju sett innan på besök.
Alla djur vill ha någon att leka och busa med.
Sedan gillade vi dina så kallade
Norrlandsbilder, fräckt fint gräs,
Rolle han kan 'fota' också, inget fel på den första bilden, ge honom kameran och säg att nu får han sköta kameran, på eran nästa
'prommis' med Santos.

Men vad ledsamt Susie om den där poolen. Ja vad ska man säga mer än att 'de som säljer' vet minsann hur de ska suga ut vartenda öre av folk. Man känner själv vad
'gränsen går'. Jag förstår att du är ledsen och att luften gått ur er av chock summan. Men hoppas att ni kan hitta på något annat istället.

Må väl kram/ Eva

Evas Kvarnaro sa...

Måste ju också nämna om alla vackra rosor som fortfarande blommar. Vad är nu detta, inte kan ni ha höst på Gotland när rosorna är så fina. VAD ORÄTTVIST !
Mina rosor kämpar med överlevnad men det är tyvärr 'för sent'.
Frosten gav dem också en rejäl omgång. Ja då har ni en lång vacker sommarhöst hos er.

Grattis till den !

mammi sa...

Ge dig INTE skaffa poolen. Man vet ju aldrig framtiden. I det h-te jag lever i är det nu ännu värre. Var på Magnetröntgen förra veckan (skallen) skall i nästa vecka till ett annat sjukhus, för en kontraströntgen Något upptäcktes!!! Tur vi har underbara Elvis.
Kram till er alla

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Jättefina höstbilder och visst är din nya Header fin.
Synd att ni blev överraskade åt det negativa hållet med offerten. Det finns kanske någon annan firma att fråga.
Snuvhälsningar från Österlen

Veronica sa...

Mmmm, nu har hösten kommit på riktigt och man ska vara glad att man har rosor i trädgården!
Din header ser verkligen ut att ha blivit fotad i Norrland och absolut inte på Gotland...

Ha en fortsatt bra vecka!
I morgon kommer jag skicka tillbaka boken jag lånade av dig!
Tack så mycket... :)

Kram