KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 18 oktober 2013

RETNING & slutet på HÖSTFÄRGER

När en del av er berättar om att ni fått snö idag, så tänkte jag retas lite med dagsaktuella bilder - på blommor! Njae, ta nu inte retandes så allvarligt - jag vet ju att det snön snart är här också!!

Rosorna dom blommar och blommar trots att det är styv kuling idag.  Fast vi som bor i en liten skog, vi har inte så mycket känning av det inte. Det här är den uppstammade jag haft på altanen och nu grävt ner i långrabatten. Jag får bara inte glömma bort att jag måste skydda ympstället innan vintern!
Dom här hade dessutom några grenar som ränt iväg ett par meter upp i luften. Alltså så klippte jag helt sonika av dom. Det är ju ett tak ovanför, så risken för att dom annars skulle brytas av när snön kommer är stor.

Fast rosor vet ju alla att dom är tåliga och klarar lite kallt väder, även snö. Därför visar jag också min verbena som hänger på väggspaljén.  Och när man ser den här bilden så ser det faktiskt inte speciellt höstlikt ut, men dom flesta löven ligger nog på backen nu - i alla fall känns det så!

Även bergormrotens blommor börjar se lite ankomna ut, varannan är helt torr.
Kolla in så mycket torra katsuralöv det ligger runt den lilla "falska vilda solrosen" jag köpte i somras. Och vad uppäten den börjar bli. Jag hoppas verkligen den klarar sig till nästa år.....


Men det finns ju annat som ser tristare ut, min rosenflockel t.ex. Om man inte råkar gilla brunt förstås!


Däremot miscanthusgräset som växer bredvid, det är desto snyggare!


Likaså vårolvonet som varit extra fint i år - och nu t.o.m. fått höstfärg för första gången! 


För att inte tala om min allra äldsta smällspirea, som är så vacker HELA växtsäsongen.  Jag bara älskar smällspireor och jag tror att jag har 8 olika namnsorter. Det här är den vanligaste och största; `Diabolo´.
Tänkte avsluta inläggen "Höstfärger" med en bild på den normalstora vingade benveden som nu är i sitt esse. Alla dom här senaste växer i långrabatten, så det är väldans mycket färger att njuta av när man står i köket och lagar mat - vilket jag tänker göra nu! Så jag får önska er alla en riktigt skön och mysig helg, med god mat & dryck samt många tända ljus!! 

8 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Önskar dig detsamma, en riktigt skön och mysig helg! Härliga bilder på alla höstfärger! Nu åker väl allt av...med den blåsten som vi har nu!
/Gunilla

Gunilla Teckenberg sa...

Fina bilder som vanligt Susie!

En god middag önskar jag er!... och hoppas att det dröjer länge än innan snön täcker allt det vackra!

mammi sa...

Härliga färger, men man är väl lite "hemmablind" för när jag tittar mig omkring här hemma, så har vi också lite blandat. Tyvärr ser jag mest det som skulle varit borttaget, typiskt.
Kram

Anette sa...

Fy på dig Susie! Fast mig retar du inte på det sättet för snö har jag inte fått nåt. Att det sen ser helt annat ut hos mig beror väl mer på frosten. Ha en fin helg. /Anette

Ingrid sa...

Det är så mycket vackra färger på alla löv nu och det gäller att njuta, för snart är det slut på fägringen.
Kul att se en benved hos dig också. De kan visst se väldigt olika ut.
Det blev ju ganska skönt väder idag. Jag var ute en promenad på eftermiddagen och det var riktigt behagligt.
Sonen har kopplat bort min spishäll, så jag var tvungen att skaffa mig någon mikromat. Tikka Masala blev det och det tycker jag är gott. Kyckling och ris är aldrig fel.
Trevlig lördagskväll!
Kram, Ingrid

Marit Helene Gåsland sa...

Så fine bilder og blomster, du har så flott gress og strå også.
Vi får nyte siste rest for nå er det snart over for i år.

Ha en fin helg.

Gitsan sa...

Så härligt att få njuta av färgerna ett litet tag till.

Knatten sa...

Jo, lite kanske du retade upp mej men annars tycker jag det är ganska skönt att slippa det där "måstet" ute. Jag ska täcka ett par rosor idag men sen känns det som att det kan kvitta där ute=)). Mina sista rosor gick för ett par dar sen bort i frosten o är alldeles bruna o vissna nu. Och inte en enda färg kvar därute. /Knatten