KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 14 oktober 2013

HÖSTFÄRGER del 4 & PROMMIS

Eftersom jag gnällde i förrgår om det här med färgen på dodong-rönnen och lovade återkomma, så gör jag det. Men inte trodde jag att det skulle gå så här snabbt.....


Den här röda perukbusken hade växt upp till c:a 2,5 m förra sommaren beroende på att den aldrig frusit ner sen jag planterade den. Men...det visade sig i våras att det hade den gjort! 
Den var helt livlös ända ner till marken. Först tänkte jag ta bort den, men så tänkte jag att jag skulle såga ner den grova stammen och se vad som hände. Och jodå, den växte som bara 17 och är nu faktiskt vackrare än tidigare!


Att rosor är vackra när dom blommar håller väl alla med om, men man pratar sällan om att dom får vacker höstskrud - men det här den här Rosa rugosa `Rugspin´ fått. Och visst gör den sig extra bra mot den rostiga gamla traktorn och ruinen.....


Eftersom det var ännu bättre väder, det var lite varmare, än igår så var vi naturligtvis tvungna att ge oss iväg ner till havet.
Vi åkte ner till Ekstakusten som inte bara ligger nära, utan också är väldigt vacker.

Vi är lite fräcka här, vi är ju Ekstabor, så vi åker ner en väg där obehöriga inte äger tillträde. Sen promenerar vi utmed havet alldeles ensamma - för det är många som åker den vanliga vägen en söndag. Det är nämligen ett typiskt turiststråk.....
Enda nackdelen med att gå här är att det är otroligt med får. Inte för att varken vi eller Santos har något emot får, tvärtom. Men det är så vansinnigt med fårskit. Man får faktiskt "kryssa" mellan högarna! *fniss*

Här ute på udden finns det en gammal fiskestuga som är inhägnad så att djuren inte ska förstöra den. Men...titta på alla hålen som rabbisarna underminerat huset med. Det är nog så att numera så bor det nog små söta kaniner i hela det förfallna huset!

Efter den alltför korta prommisen utmed havet, så tog vi även en liten prommis mera inåt också. Det var så fint så vi ville inte åka hem direkt. Här hittade Santos något kul att titta efter - förmodligen något djur - medan Rolle och jag hittade fina blommor. Vad det var för sorter förutom prästkrage och klöver, det har vi dock ingen aning om!


Nej, nu är klockan halv ett och det är dags att krypa till kojs - efter det att Santos fått en sista rastning.

SOV GOTT!

5 kommentarer:

samson sa...

ja nu är det verkligen vackert med alla höstfärger
här har tyvärr många träd och buskar tappat sina löv nu
ha det så bra
maggan

mammi sa...

Verkligen härliga bilder. Blomman jag visade växer ju på en murgröna, haft såna i 20-25 år, aldrig sett nåt liknande. Veckan började bra, 40 min. försening av färdtjänsten. Som "kompensation" skulle de hämta honom 10 min senare, så han hinner bli klar ???? Hjärnaktiviteter verkar inte finnas. Ringt in och fått besked att JAG skall ändra tiderna för hämtning om de är för sena !!!!! Det är bara att avsluta dialysen innan den är klar och så får han hoppa över middagen. Idioti på hög nivå. Vet inte hur länge jag orkar. Men en sak är de bra på: att få en att må så dåligt det bara går. Känner att ett sammanbrott är nära, för nu orkar jag inte med fler motgångar.
Kram

gunsan sa...

Gotland är så otroligt vackert.Blir lite avis på era promenader.Inte kul att gå samma väg jämt.
Hoppas du följer med till min nya blogg.

www.vorgarden.blogspot.se

Ha det fint./Gunsan.

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Vilka fina höstfärger på perukbusken. Himla tur att den kom tillbaka efter att den frusit ner!
Ni gör alltid så mysiga promenader i fina miljöer. Var så sugen på en promenad med kameran idag men tyvärr inte alltid man orkar efter jobb... det får bli en annan dag.
Ha det gott. /Ingela

ormbunke sa...

Härligt att vi kan glädja oss åt att naturen fortfarande glöder. Det är nästan att jag skulle skaffa hund när man ser hur fina promenader ni tar. Detsamma hände med min perukbuske för två år sedan. Trodde den var död så jag grävde upp den och satte den bakom plommonträdet. Men upptäckte förra året att den börjat växa och satte fram den i rabatten och i år har den blivit en fin buske. Så man skall aldrig ge upp.Ha de gott. Kramar.