KOMMENTAR

Klicka på KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du måste - och det här gäller alla - markera rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


VIKTIGT - har du inte någon egen blogg MÅSTE du klicka på ANONYM, då först publiceras den!torsdag 10 oktober 2013

HÖSTFÄRGER del 3

Idag ska jag börja med ett litet träd jag köpte i våras på Öland av just den anledning att det skulle få så otroligt vackra höstfärger; en Dodong-rönn!
Ja, ni ser ju själva - än så länge så ser den inte mycket ut för världen. Jag hoppas verkligen att den ändrar sig och bättrar på sin höstfärg. Jag återkommer om utvecklingen. Här följer i alla fall några växter som har desto mer färger!!

En rödbladig asklönn (Acer negundo `Sensation´) som jag tyvärr inte hann fota innan den tappade nästan alla sina blad.

Den roliga - den blommar på hösten -  Mahonian jag köpte i våras från Holland.
En av mina otaliga smällspireor, den här gången en gulbladig som fått lite röda skiftningar.

En rödblommig azalea jag planterade i våras. Bredvid den en japansk lönn, som tyvärr för en tynande tillvaro!

Här däremot en japansk gulbladig shirasawalönn som verkligen trivs. Och i år har den dessutom fått röda blad - har aldrig hänt tidigare!

Sen måste jag bara ta med det här japanska olvonet, som visserligen bara har några enstaka blad som skiftar i lite brunrött - men...vilka blad! Det här är en buske jag kan rekommendera alla, i alla fall upp t.o.m. zon 3-4. Hade en i Stockholm och den var lika fin där, fast den blev lite lägre. Den är vacker hela säsongen och när den blommar i juni är den helt fantastisk. Den blir helt vit av alla flockblommor!!2 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Min dodong har riktigt vackra färger nu. Boel har höstrea vecka 42 och 43 så jag måste verkligen tänka efter om jag "behöver" något. De vilda olvonen ute i markerna är riktigt vackra nu med mörkröda blad och knallröda bär. Jag ska ta en bild på rönnen om det blir sol idag.
Kram /Kerstin

Nora sa...

Så bra att du visar fina buskar och träd just nu när jag funderar på nya träd och buskar:-) Här får jag många fina tips!
Tack för svaret om Rönnsumaken. Jag har noterat mig namnet, är ju som sagt väldigt sugen på en Rönnsumak:-)
Ha en fin helg! Kram!