KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!lördag 26 oktober 2013

BILÅKAREN SANTOS & STRÖMMAÅN

Det gäller ju att njuta av dom fantastiskt vackra höstdagar det är just nu, så vi försöker ta en skogs- eller strandprommis med Santos varje dag. Naturligtvis får han långprommisar hemmavid också, men då är det bara en av oss som går iväg med honom. Inte lika kul tycker han. 
Här sitter han och väntar  på att vi äntligen ska komma iväg. Så fort bilen startas kryper han självmant in i sin bur som står fastspänd i baksätet till vänster på bilden. Åker vi i "pickisen" som inte har något baksäte eller bur, så kryper han direkt ner bakom förarsätet och lägger sig på en handduk. Han är alltså väldigt säkerhetsmedveten! *fniss*
Idag tog vi oss till ett ställe vi inte varit på massor av år; Strömmaån nära Lye. Då var det en otroligt vacker start på leden med en stor uppdämd damm med en ö mitt i och massor med fåglar. Men av någon konstig anledning har det inte blivit att vi åkte dit igen på en  5-6 år.


Vi misstänkte att leden blivit upprustad eftersom det kommit upp en fin vägskylt vid stora vägen till den lilla stickare som går fram till parkeringen vid dammen. Och det stämde, det fanns information och utmed leden fanns nya spångar och massor av roliga och informativa små skyltar. Men.....var hade själva ån och dammen tagit vägen!?
Den stora dammen hade förvandlats till en liten, nästan helt igenväxt öppen plats. 
Och visserligen var väl just den här sträckningen av ån nedanför fördämningen antagligen till för att avleda det eventuella överskottsvattnet, men det såg inte speciellt kul ut!
Men det var inte speciellt mycket vatten uppströms heller. Kolla på den lilla smala rännil som är mer som en bäck än en å. Och det såg faktiskt ut som om åbankarna varit torrlagda väldigt länge. Alltså inte bara sen i våras!
Vi har haft en extremt torr vår och sommar och inte fick vi - till skillnad mot landet i övrigt - en massa regn förra året heller. Så man ska kanske inte bli förvånad att ån nästan torkat upp helt. 
Men trots allt fick vi en trevlig prommis i det härliga vädret. Det fanns som sagt många små skyltar med upplysningar om dom lokala träden och om djurlivet - och också en del berättelser och gamla sägner. Kul!


På ett ställe på väg tillbaka så skrämde vi upp en fågel utmed stigen, nån typ av duva. Så när vi sen läste skylten om att det skulle häcka en ovanlig duva här, så kan man ju misstänka att det var en sån vi såg. 
Som tur var sprang Santos inte efter, utan stannade kvar på stigen med oss. 
Bysen såg vi dock inte till.....*fniss*
Däremot fick Rolle till sin glädje se en gammal traktor som han naturligtvis måste kolla lite extra på. Det var visst nån tysk modell, han sa namnet men det har jag redan glömt!
Här har vi precis kommit fram till parkeringen och har den igenväxta dammen bakom oss. Nu var det bara att sätta oss i bilen, åka och handla i Stånga och så hem och laga middag. 
Kvällen har vi spenderat framför TV´n. Först tittade vi på 1:a träningen av Formula One som vi spelat in, sen blev det Idol för mig (min favorit är NATURLIGTVIS Kevin - alltså inte för han sjunger bäst, men vilket leende.......) medan Rolle lekte lite på verkstan med sin traktor. Sen blev det 2:a träningen av F1 och nu snart är det time att gå en vända med Santos och sen gå till sängs.  
I morgon är det "loppisdags" (det är väl en 3-4 stycken vi ska besöka) och sen är vi bortbjudna på middag. Ska bli riktigt trevligt!

TREVLIG HELG

3 kommentarer:

Carina sa...

Förståndig liten vovve du har :) Kasper är också duktig på att hoppa in i buren, ffa i mattes bil, fniss....
Idol hade jag inte en aning om att det börjat, blir nästan inget TV-tittande alls för min del just nu, den lille spjuvern kräver all ledig tid.
Ha en skön helg.
Kram

Maria Thorbjörnsson sa...

Hejsan svejsan..back on track..

Charlotta sa...

Fina bilder från en trevlig utflykt. Ha en bra helg!