KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 8 september 2013

SKÖRDEFESTIVAL OCH BAD

Idag firar jag mitt femhundrafemtiofemte inlägg med att gnälla!
Alltså inte på blogspot, eller mina bloggvänner, eller på mina inlägg. Oh nej! Utan på dom otroligt dåliga arrangemangen på Lövsta Lantbruksskola där Gotlands första jättestora skördefestival tilldrar sig den här helgen.
Vi - alltså föreningarna Gotland Trädgårdsön och Svenska Rosensällskapet där jag är medlem - fick tilldelat oss ett litet rum mitt i en växthuslänga. I ett stort rum bredvid skulle Trädgårdsamatörerna och Hushållningssällskapets trädgårdsavdelning hålla till. Dom här två växthusrummen gick dock inte att använda eftersom det för det första var så vansinnigt varmt i dom och dessutom otroligt skräpigt. Dom var förmodligen inte använda dom sista åren utan har tydligen använts till att förvara skräp i..... "Jätttekul!"
Vi (alltså Anki, Lisa, Anders och jag) som skulle göra i ordning vår informationsmonter och dessutom var först på plats i av alla trädgårdsutställare i fredags, valde därför att ta det lilla "förrummet" till växthusrummen. Det gick nämligen att öppna upp dubbeldörrar så man fick lite luft och så gick det att städa till det hyfsat. Alltså lyfta bort en massa skräp som säckar med jord, cement, trasiga saker osv. samt sopa golv och torka av hyllor. Ni ser ju hur det ser ut uppe i taket, så såg det alltså ut i hela rummet!
Sen lyfte vi ut dom tre stora bord som fanns i rummet och ställde utanför så att besökarna skulle kunna se oss - och att våra plantsäljare skulle få något så när drägligt. Man klarade nämligen bara av att vara inne i rummet en timme i taget!
Förutom det här så var det en jättelänga med grisar mitt emot oss och dom här husen låg allra längst in på det mycket stora området så det var faktiskt folk som inte hittade till oss. Och när dom frågade efter växthusen så visste inte folk i dom andra montrarna var växthusen låg. Det syntes nämligen inte utifrån! Dom var bara glasade i taket!!
Trädgårdsamatörerna som hade 5-6 säljare var också missnöjda och flyttade ut en massa bord till en öppen plats framför huslängorna, men dom hade ingen "monter" med bilder och informationspapper så det gick ju bra för dom att göra så.
Innanför vårt rum höll Hushållningssällskapet till med sin visning av plommon. Den låg massor av sorter på en långt bord och jag var faktiskt så fräck att precis innan vi stängde igår klockan fem så provsmakade jag några - fast man inte fick! Jag är nämligen vansinnigt förtjust i krikon och det fanns en 3-4 sorter av sådana. Jag tyckte verkligen synd om gänget som stod där, förutom hettan så var det också miljoner flugor där inne (det var ju svin i huset mittemot). Inte kul!!

Totalt sett var nog festivalen en stor succé för det var massor av utställare och restauranger på plats och det var otroligt med folk. Så ska vi vara med fler gånger så får vi nog informera Lövsta om att vi var missnöjda - både med placeringen och att man missat att få med Gotland Trädgårdsön i  programmet - men framförallt  att vi var tvungna att städa och rensa ur lokalerna innan dom gick att använda! Det hade man ju inte räknat med precis!!

Men...nu när jag gnällt färdigt så ska jag skriva lite om det positiva också! Det var faktiskt otroligt roligt, man träffade massor av nya trädgårdsintresserade personer - och dessutom en massa gamla vänner också!!

Och av "järngänget"  Entusiasterna var merparten på plats och vi hade naturligtvis jättekul ihop. Så ett tag var jag lite sugen på att åka dit idag igen, men eftersom jag var ansvarig för att ta fram mesta delen av bilderna till montern så hade ju jag gjort en hel del arbete redan innan helgen. Alltså behövde jag bara vara där igår, så jag ska nog ägna mig åt trädgården idag istället.
Dessutom tror jag faktiskt att min gubbe blir lite ledsen om jag drar iväg idag igen. Igår var han dock själv på en skivmässa innan jag åkte, så då fick ju han också lite kul. Idag vill han att vi ska åka iväg ut och gå med Santos på nått fint ställe. Och det kan vi ju göra, men jag ska ha badkläderna med mig den här gången för säkerhets skull!
Vi tog en nämligen en liten tur häromdagen ner till Näsudden, men vi hade naturligtvis inte badkläderna med oss. Och det hade gått att bada.....även om det just på det här stället var massor med rutten tång.
Men längst ut på den lilla stenbryggan vid nästa fiskehus, där fanns det en badstege längst ut. Tyvärr låg det två tyska tjejer och solbadade precis där, annars hade jag näckat! Vi brukar ofta åka till det här stora området och promenera med Santos och det är absolut första gången vi träffat på några andra besökare. Typiskt att det skulle vara några där den här gången!
Men...glädjande nog har jag - efter att jobbat för det i 10 år - lyckats övertala Rolle att vi ska ha bygga en pool. Så i framtiden blir det inte så mycket tjat om att åka och bada, för då ska jag bada varenda solig dag! Om det blir några då!!

6 kommentarer:

mammi sa...

Va synd att början på ert jobb blev så struligt. Med mitt humör hade det nog blivit minst sagt en livlig diskussion med ansvarig. Ni gör rätt: bygg en pool. En släkting till oss har det, och hon badar 365 dgr/år. Ibland får hon knacka hål på isen för att komma i. Hon påstår att det är det allra bästa, minst ett dopp om dagen.Fina bilder som vanligt.
Kram till er alla tre

Evas Kvarnaro sa...

Jag förstår dig till punkt o prick
man blir riktigt sur och besviken om det jäklas, så att klaga och gnälla har man rätt att göra.
Samtidigt som det senare blev positivt med alla trevliga möten.

Helt fantastiskt vad hösten håller sig fin, det behöver vi alla också.
Då blir vintern mindre lång på något vis, så tänker jag.

En pool blir bra, unna dig det.
Har man slit o släpat hela livet
ska man ha något kul för den mödan.
De lärde säger att liver inte går i repris.

Må gott kram/ Eva

Ölandsvindar sa...

Ibland är det befogat att gnälla. Lägger man ner tid och kraft på förberedelser vill man inte hamna i skräpskrubb.I dag tänkte jag faktiskt försöka dela lite perenner och få ihop en del krukor att sälja på Ölands skördefest i slutet av månaden. Visserligen säljer jag huvudsakligen mina kort men det är alltid trevligt att ha lite plantor också eftersom det nu är en skördefest.
Kram /Kerstin

Rosor och ruiner sa...

Vad trist att det var så skräpigt och dålig placering.. men ni verkar ha haft trevligt ändå!
Åh, en pool, det skulle man ha, en som var fast i trädgården. Vi sätter ju upp våra (fula) runda pool varje år, men det är ett bestyr att få upp den och framförallt att få ner den... men skönt är det bada!

Ingrid sa...

Jag missade hela den där skördefestivalen, för jag hade ju annat för mig i lördags.

Det var ju trist att ni fick ett så dålig utrymme, men det ser ju ut som om ni fixade till det riktigt bra.

Grattis till att ha lyckats med dina övertalningsförsök. Det blir nog härligt med en pool.

Ha en fortsatt fin fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

Jerker sa...

God morgon, töser och, i vissa fall, gamla Triumph-gubbar.
Jag är inget blomsterfreak, men gillar lite färg i naturen ändå.

Och nu har jag har en fråga.

Köpte i somras en låda med vackra, gula blommor av en dörrknackare.
Nu på hösten har dom vissnat ner.
Allihop.
Och jag undrade varför. Har jag vattnat för lite ? Eller vad har jag gjort för fel ?

Såg på webben att blommorna heter Maskum Rosum.Är dom fridlysta ?
Skriv svar. Skriv snart.
/ SkummaSpritgrändJerker