KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 23 september 2013

EN MASSA FRUKT

Den här veckan som varit har verkligen varit upp och ner. Till att börja med så har jag tagit rätt på en massa frukt och grönsaker som jag fick plocka hos en bekant. Jag har gjort både äppel- päron- och plommonkompott och frusit in. Jag har dessutom gjort vindruvsgéle på 3 liter vindruvor, samt vinddruvssaft (som jag fryst in för framtida vinddruvskräm till min käre gubbe) på 10 liter. Det var vad som blev skörden på mina två vindruvsstockar i år. Förra året fick jag 3-4 stycken druvor med, resten åt fåglarna upp!
Sen igår så gjorde jag tomat- och chilisalsa och så kokade jag äppel-, mango- och chilichutney. Jag har enormt med chili som jag bara måste göra nått kul av. Jag vann ju 6 olika sorters chilifrön här på bloggen i våras - och alla har tagit sig och bär massor av frukt.
Det första receptet är mitt alldeles eget som jag hittade på i slutet av 60-talet när vi varit i USA och ätit mexikanskt. Då fanns inga såna godsaker i Sverige! Det andra är efter ett alldeles nytt påhittat recept och det blev också jättegott!!
Sen har jag ägnat mig åt att fundera, rita, planera och rita, fundera lite till och så gjort ett antal fler ritningar runt det här med poolen. Jag skulle tippa på ett 50-tal ritningar totalt. Nu älskar jag att planera och rita, så jag kan inte klaga - tvärtom. Jag har haft jättetrevligt!
Men...så i lördags kom vi så äntligen iväg och kunde titta på en pool "live", vilket var en otrolig tur. För det visade sig att den var i största laget för vår lilla altan. På bild - se ovan - så ser den visserligen pytteliten ut, men det var den alltså inte alls.
Så nu har vi bestämt oss - och det var faktiskt nästan redan bestämt innan - att vi tar den som är snäppet mindre. Nu är det bara att börja gräva bort grästorvorna - som ska läggas ut snyggt på yttertomten - och sen också ytterligare c:a 20 cm jord. Men...vi kanske inte gräver det senare själva, vi får se hur jobbigt det blir med grästovorna!

Efter poolkollen i Tofta åkte vi söderöver igen och stannade till vid Vivesholm och tog en skön och lång prommis med Santos bland alla fåren.

Utsikten norröver...

...och utsikten söderöver ...
...och utsikten bredvid oss. Det var massor av får därute, så Santos fick vara kopplad. Inte för att han bryr sig om fåren, han är van med grannens, men det fanns en skylt där man uppmanades att koppla hunden - vilket vi alltså gjorde!
Sen åkte vi hem och satt oss på altanen för att njuta av sommarens sista riktigt varma och mysiga lördagseftermiddag.

 Först blev det lite skumpa - flaskan var alltså inte till Santos - och sen blev det grillning. Jättemysigt och man kunde sitta ute riktigt länge! Idag däremot är det blåsigt och isande kallt. Bara 13 grader!!
Men...det var ett bra väder att jobba i, så vi har börjat att gräva bort grästorven där poolen ska vara och flytta den till yttertomten. Dessutom har jag skördat lite fröer som jag ska ha med mig på Entusiasternas lunch på lördag. Jag hann också med att ta bort lite överblommade sommarblommor samt en massa döda  perennblommor så nu ser det hyfsat ut igen. Men jäklar vad det blåser.....man är helt genomblåst och iskall, så nu ska jag vara inne för idag och värma mig!

"Sen har det kommit till min kännedom" som det så fint sägs ibland att Knatten har en "Hemlig Tävling" 
- så du som är tävlingsintresserad får genast gå in där och kolla!

11 kommentarer:

mammi sa...

Du verkar ha fullt upp. Jag också !!! Skall gå ut och hämtare en hammare och slå den sönder och samman (datorn alltså) Adrenalinet pumpar för fullt. Skulle bara ändra lite på bloggen, jo pyttsan!!
Kram till er alla tre
från oss alla tre !

Ingrid sa...

Vilken flit! Du samlar verkligen i ladorna för vintern, men har man en massa frukt och annat godis, måste man ju göra någonting av det.

Så skönt att du/ni bestämt er för hur stor poolen ska vara. Det är skönt när man kommer till ett beslut. Lycka till nu!

Kram, Ingrid

Rosor och ruiner sa...

Vad härligt med en egen pool, jag blir riktigt avundsjuk! Vi har ju våran "portabla" eller vad man skall kalla det, som vi tar bort varje år, ett riktigt bestyr, nej man skulle väl satsa på en riktig nedgrävd sak, men men.... skall bli kul att följa ert bygge i alla fall!

Monica sa...

oh vad du varit duktig som tagit hand om en massa godsaker, själv tänkte jag lämna chili och gröna tomater till svärmor, så får jag grovsaltschilitillbaka det är så gott, hon gör ngt mackelmang på tomaterna med men det äter inte jag , finns de som gillar det,
Duktig Santos som inte jagar får,
Ha en go vecka kram Monica

Carina sa...

vilken energi du/ni besitter! Hälften hade jag varit glad om jag haft....
Ser att du också tar bilder med hunden och flaskan, så brukar mina också bli, trots att jag då aldrig i livet skulle ge lille vovvsingen något starkt att dricka....
Härligt med all frukt och alla bär, det är lycka och rikedom,det .
Ha det gott och tack för söta hälsningen till lille Kasper.
Du får allt ta och pussa på Santos lite extra från mig och Kasper.

mammi sa...

På onsdag, när jag varit på röntgen, skall jag hämta ett "dataproffs" som skall hjälpa mig. En kompis till vårt ena barnbarn.Har lovat mig själv att inte "sabba" mer.
Kram

Ölandsvindar sa...

Ja, här får man hålla i hatten idag!Jobbigt att göra något utomhus när allt bara blåser runt.Har fryst in lite gröna bönor idag. Jättebra till mina "2"-dagar då jag bara ska äta 500 kalorier.
KRam /Kerstin

Anni sa...

Alltid lika roligt att titta in till dig och se vad du har för projekt på gång! Hittade dig plötsligt i en trädgårdsbok också, det var extra kul ;-) Någon gång kanske jag berättar vilka böcker jag finns i :-D

Din idé om stolpar tycker jag låter toppen, mycket roligare än ett lusthus. Satsa på den, då har du säkert inte "dåligt samvete" om platsen inte nyttjas så mycket ett år. Jag tycker att man använder olika sittplatser olika mycket, det beror ju främst på väder och vind var man vill sitta!

Jord under naglarna sa...

Vad mycket gott du tagit vara på!

Tänk att ni är på gång med en pool nu. Det är bra att ni funderar hit och dit för det är ju viktigt att det blir som ni vill ha det.

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Oj, vad energisk du varit!!! Blir helt matt... Jag som tyckte jag gjorde bra idag när jag kokade äppelkräm ;-) Fast å andra sidan så har jag förkylning med värk så det var väl ganska bra ändå hihi.
Så det blir en pool, gud vad roligt och spännande!
Ha det gott. /Ingela

Anni sa...

Nej, det var precis det vi kände i Rom - för mycket folk! Kontrasten mot huset och trädgården vi bodde i var så stor. Ja, du vet, inlägget om trädgården kommer nog också vad det lider ...