KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 30 augusti 2013

SEMESTER - RESTEN AV DAG 5

Efter att vi blivit väldigt försenade - beroende på besöket på Jagorstrand - så fick jag välja; Hälsa på hos Ingrid eller Marianne! Det är ju så att när man är fler på en resa så kan man ju inte bara "köra över" medresenärerna och bestämma exakt allt. Nu hade jag gjort det ditintills- det var nämligen jag som planerat resrutten, som valt och bokat hotellen och som läste kartan (är kartfreak). Men...jag försökte hela tiden vara lyhörd för dom andras önskemål och nu märkte jag både på Christina och Rolle att dom längtade till hotellet - fast av helt olika skäl!
Alltså valde jag att åka till Marianne och Uno eftersom jag faktiskt hade lovat Marianne att komma förbi. Men jag lovade också mina medresenärer att vi inte skulle bli långvariga, utan bara "åka förbi och säga hej". Jäkligt trist och något jag ångrar! Men vad gör man när tiden inte riktigt räcker till!?
Marianne och Uno hälsade oss med stora famnen och det kändes faktiskt som om man var gamla goda vänner och hade träffats många gånger tidigare. Dom var jättetrevliga och jag är ärligt talat riktigt ledsen för att vi inte kunde stanna längre än trekvart men...det går nog fler "tåg" till Skåne!
Den som drog till sig allas intresse var den nya - sen två dagar - lilla valpen Elvis. Han var så otroligt söt så Rolle föll pladask och sa att han aldrig sett en så mysig valp tidigare - och dessutom så himla snäll. Han låg i Unos knä hela tiden och var visserligen lite småintresserad av Santos, men gjorde inga försök att hoppa ner. Santos visade sig vara totalt ointresserad, han brydde sig inte alls trots att vi alla kelade och pussade på valpen! Han är förmodligen van vid valpar efter att ha bott på en kennel!!
Så lämnade vi Marianne och hennes familj och fortsatte mot Åhus där vi skulle bo över natten på Lindalundas B & B. På vägen ned till Österlen hade vi åkt förbi stället och jag tyckte då att det såg ut som en typisk hästgård och var inne på att boka om till ett annat hotell. Men som tur var gjorde jag inte det.....
Vi välkomnades hjärtligt av värdparet och visades till våra rum.

Vårt stora luftiga och vackert inredda rum låg innanför ett vardagsrum som i sin tur anslöt till en stor matplats med kök för gästerna.
Badrummet var jättestort vilket kändes skönt efter tidigare små krypin.
Och det bästa av allt, utanför vardagsrummet låg ett stort trädäck med en pool med utsikt över naturen bakom!

Christinas rum gick inte heller av för hackor, det på bilden var bara halva rummet - det var lika stort åt andra hållet och det hade dessutom en altandörr direkt ut till poolen. Och det var naturligtvis till den hon hade längtat hela dagen.....

Så det första vi gjorde - efter det värdparet tagit bort poolskyddet - var att klä om oss och hoppa i poolen. Ja, alltså Christina och jag. Rolle gick in och la sig för att vila ett tag. Det fanns två gäster till på stället, ett yngre tyskt par - men dom hade inte badat någon gång i poolen (eller havet) trots att dom bott där i 5-6 dagar! Konstigt!?
När vi låg där och plaskade så kom vi på att vi naturligtvis skulle tagit kameran med oss. Men då överraskade oss vår "slav" Rolle med att komma ut med min och varsitt glas rosévin! Gissa om vi trivdes!!

Efter det Rolle vilat sig en timme och vi tagit oss upp ur poolen så åkte vi in till Åhus och handlade lite käk. Det blev blandade röror samt sallad med lite olika tillbehör. Sen satt vi i poolhuset i solnedgången och åt middag och bara njöt! 
Så det blev mer rosévin och mycket snack om det vi varit med om under dagen. Rolle som under hela semestern agerade väskbärare, servitör, passopp och hundpromenerare (alltså slav) la sig tidigt och vi var inte långt efter. Sen låg man där i sängen och försökte titta lite på TV, men ögonlocken ramlade bara ner så man sov väl redan vid niotiden! Jag som egentligen är nattuggla!!

5 kommentarer:

Berit sa...

Vilket mysigt ställe, bara en fråga är det Lindalunda som bloggar och gör keramik som äger det??
Ha en underbar dag!!

Ruben sa...

Bra ställen du hittat!

Ha det gott!
/Ruben

Ingrid sa...

Vilket trevligt ställe du hittat. Du är duktig på det där med reseplanering!!
Hoppas vi får en skvätt regn nu i helgen. Det skulle vara skönt att slippa vattna, heller hur?
Kram, Ingrid

mammi sa...

Har som sagt inte haft tid att sitta vid datorn. Men oj va glada vi blev. Lille Elvis gör så att vi "inte hinner" sakna Daddis så mycket, men han gör som hon, skall ligga på hennes plats, plus att en del skor får på nöten, trots nya leksaker. Fördelen är att han inte vill lägga sig vid 6-tiden på kvällen, men går till sin plats när det är dax.
Det verkar ju som er planerade semestertripp blivit lyckad.
Ni är mer än glada över ert besök
Kram

Anonym sa...

När jag längtar tillbaka till semestern med er kan jag titta tillbaka på härliga bilder och text. Tur jag var med

säger
Christina