KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 8 augusti 2013

RÅDGIVARE!?

Dagen började med värme och sol, men alldeles nyss så började det regna - så nu håller man tummarna att det kommer ordentligt med vatten!
Pallkragsrabatten med klematis i förgrunden.
Visserligen är jag jätteduktig på att vattna - som syns på bilden ovan - men det vore kul att få göra lite annat i trädgården också!
Echinacea `Magnus´
Härom dagen så skulle det regna. Vi var i Hemse och det vräkte ner på vägen hem. Ungefär 1 km från oss så duggade det bara lite försiktigt - det kom "hela" 0,5 mm..... *snyft*
Från vänster; Silverbuske, Gleditsia `Sunburst´, rostfärgad alunrot, den underbara  långblommande nävan `Rozanne´, en mörk kärleksört och en rödbladig alunrot.

Idag hann jag i alla fall med att rensa några rabatter, bl.a. den f.d. "gräs- och bamburabatten" som jag håller på att förvandla till en perennrabatt.
Synd att det inte är våra döda träd som växer bakom stenslänten  - då skulle jag såga ner dom döda smågrenarna! Men...själva träden skulle få vara kvar, det bor nämligen massor av fåglar i dom!!
Stenslänten rensade jag klar igår morse, så nu är dom tråkigaste (= största) rabatterna på baksidan klara. Nu är det bara Susie´s  rosfolly och dom tre trekantiga rabatterna nedanför klematispiedestalerna kvar.


Efter det kan jag ägna mig lite åt "långrabatten" på framsidan som börjar se väldigt igenvuxen ut.
Förutom att rensa har jag idag också haft besök av en väninna. Hon ville ha några plantor av mig, så jag grävde upp en japansk bambu (vansinnigt invasiv - så den måste planteras med omsorg), ett litet prydnasgräs och så i morgon blir det också en solhatt av dom jag satt i våras. 

Den nyaste rosen =  Bonita TM Renaissance.
Så i morgon ska jag till henne och "glo i trädgården" och dessutom komma med lite råd. Inte för att hon behöver odlingsråd precis, däremot ville hon ha lite hjälp med att "designa" sin trädgård. 
Staketdruvan `Himrod´ (utan druvor) och kaskadpelargon.
Hon flyttar nämligen runt sina växter upp till ett tiotal gånger innan hon hittar rätt plats för dom. Kanske inte så där jättekul. Anledningen är att hon inte haft någon plan tidigare på hur hon ska göra vissa partier. Nu har hon börjat planera, men känner att hon fastnat lite och inte har några roliga idéer. 
Rosenspaljén med nävan `Rozanne´ under.
Det ska bli jättetrevligt och riktigt roligt...det är ju helt klart betydligt lättare att ha idéer i andras trädgårdar än i sin egen! *fniss*7 kommentarer:

Ingrid sa...

Så fint och välplanerat som det är i er trädgård så kommer hon säkert att få många goda råd.

Det är väldigt vackra bilder, precis som vanligt!

Nu regnar det väl hos er också hoppas jag?

Kram, Ingrid

Ruben sa...

Vad kul det skulle vara att läsa om den trädgården du skall hjälpa till med och dina tankar kring omdaningen! Säkert kommer den att bli toppenfin bara du får en hand med i spelet!!

Ha det gott!
/Ruben

Rosor och ruiner sa...

Säger som Ruben - vi vill se ett inlägg om dina råd o dåd i hennes trädgård!

Evas Kvarnaro sa...

Lite goda råd och tips med trädgården det säger man inte nej till. Att få den äran måste väl kännas kul och intressant.
Jag gillar ju att få glo i andras trädgårdar för man får ju lite nya goda tips. Ibland förundras jag hur vissa hinner med allt jobbet.
Den som ingen trädgård har, den fattar inte hur mkt jobb det krävs. Sen gör man det frivilligt
fast svetten rinner i floder, hi hi

Nu har vi äntligen fått regn, hela ca 50 mm, det första på 5 veckor just över oss.

Ha det så trevligt med rådgivningen
Kram/ Eva

IreneL sa...

Du kommer säkert kunna ge henne en massa goda råd! Du har ju själv en jättefin trädgård och det syns att du har blick för det där!
Ha en fin kväll!

Ruben sa...

Vad har du för sorts gräs? Vissa, som randgräs, kan vara invasiva, medan andra håller sig snällt inom rimliga gränser. Hoppas att det inte blir jättejobbigt att få bort gräsen och bambun. Det kan säkert vara lite problematiskt att få bort dem helt eftersom de trivs så bra.

Ha det gott!
/Ruben

Veronica sa...

Japp!
Dokumentation vill vi ha:)

Lyckliga vän som har en bra rådgivare.... Och du....
Jag hoppas regnet vräker ner hos dig med ikväll :)