KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!torsdag 15 augusti 2013

OTUR!

Har man otur så har man! Igår när den lyxiga jättebussen med 44 vänner till Bergianska Trädgården i Stockholm kom hit (dom var till två av mina vänner tidigare på dagen) så var det mulet. Vilket det varit hela dagen faktiskt, men det hade inte kommit en droppe regn - ditintills!

Men dom hade bara hunnit gå runt i en halvtimme så började det stänka - och sen kom det ett riktigt ordentligt skyfall.Det vräkte ner så alla fick hastigt - fast mindre lustigt - tränga ihop sig på altanen. Men tyvärr, så är det. Man styr inte över vädret precis!


Trots vädret så var gästerna här i en timme och det var framförallt intresserade och dessutom kunniga, men också lättsamma och mycket trevliga personer.

Inte nog med att det var dåligt väder, det var "kallt" också och så åskade det lite i bakgrunden. Det var bara 15 grader!

När alla var inlastade i den varma och mysiga bussen igen blev jag inbjuden och avtackad och fick en fin present, ett trädgårdsförkläde samt några tidningar som Vännerna ger ut. Jag tror alltså att dom trots allt uppskattade besöket!

Få se om någon går in här på bloggen om några dagar när dom är hemma i stan igen - och då vågar sig på att ge en kommentar. Jag hoppas - det är bara att trycka på knappen ANONYM, sen kan man kommentera även om man inte har någon egen blogg!


På kvällen hade vi bestämt - innan regnet - att vi skulle sitta på altanen och grilla samt dricka vin. Ett glas vin slank ner, men sen var det så pass kyligt att jag visserligen grillade - men vi åt inne!

Det kändes faktiskt lite som början på hösten igår, men idag så är det kanonväder igen och jag sitter just nu på altanen med min laptop och lägger in det här.

Än är det mycket kvar av sommaren, i alla fall här och i Skåne dit vi snart ska på semester. Jag räknar dagarna nu.....

Tills dess har jag bestämt mig för att det enda jag ska göra i trädgården är att klippa gräset - för det måste jag göra var 3:e dag om jag ska slippa räfsa. Och det senare är inte mitt favoritjobb precis. Fast det är om det är uppehåll. Regnar det så går det ju inte att klippa!


Det enda jag gjort idag är att vattna trots regnet igår, men det är bara krukorna jag spillt på lite. Sen har jag också klätt in vindruvsstockarna med nät. Fast jag som är höjdrädd kunde inte få upp hela, så Rolle fick hjälpa mig när han kom hem från Hemse. Förra året fick jag tre (!) druvor med, sen hade fåglarna ätit upp ALLT.....

11 kommentarer:

Gitsan sa...

Jag njuter så av alla dina vackra foton på dina växter. Kan gott tänka mig att besökarna var nöjda även om vädret inte var det bästa :)

Rosor och ruiner sa...

Klart att dom var nöjda, trots regn kan man ju se hur fantastiskt fin din trädgård är!

Gunilla Teckenberg sa...

Suck...vilka vackra bilder du tar. Jag kan inte längre skylla på kameran för nu har jag en fin kamera men det duger inte att köra med autofokus förstås!

Dina besökare var säkert mer än nöjda trots regnet!

Ruben sa...

Jag hoppas verkligen att besökarna tar mod till sig och skriver en kommentar! När du nu ställer upp och visar din trädgård, förstår man ju, att du också vill ha feed-back. Din trädgård verkar vara i toppform just nu!! Så mycket som frodas och blommar!

Ha det gott!
/Ruben

Nina/Stjärnkraft sa...

Jadu, nog var det ju typiskt oflyt att ovädret väntade till preciis det ögonblick när du/ni skulle invaderas av närmare 50 pers! Han där Murphy är en man att lita på och verkar aldrig försitta sina chanser :o/

Men strunt i vädret förresten. Er trädgård är med all sannolikhet en upplevelse oavsett om solen gassar eller regnet häller :oD

Om du INTE får så mycket som en kommentar av någon som var på visit, då skulle jag bli mycket förvånad.

Anja sa...

Hej Susie!
Visst vill man ha lite "feed back"? Ibland kan jag känna riktigt en tomhetskänsla när folk säger knappt någonting ännu mindre att de skulle lämna kommentar.
Men, jag får ibland vykort (jäätteroligt)eller mail.
Nu håller vi tummarna så att du får en välförtjänt återkoppling för allt du har lagt ned av arbete och engagemang så att dina gäster skulle trivas och få en trädgårdsupplevelse - vilket de uppenbarligen gjorde och fick.!
Ibland tror jag att besökare inte alltid förstår vad det skulle betyda med några rader i bloggen/ Vi håller tummarna! /Anja

Evas Kvarnaro sa...

Jag brukar säga, typiskt !
Det är så typiskt att just när något speciellt ska göras eller visas, då händer något som absolut inte ska hända just då.
Jag ser framför mig dina 'gäster' som trängs på altanen, *fniss*
Ja en rolig syn Susie !
Men de var väl mäkta imponerade av din trädgård. Inget ogräs inga löss
välskött till tusen, så de var väl riktigt avundsjuka, va !?!

En sensommar hälsning till er tre.
Snart bär det väl iväg på semester.
:=)) Eva

Ölandsvindar sa...

Du får lägga fram en gästbok så du får lite kommentarer direkt. Men visst vill man gärna ha lite feedback när man gör något, men vi är nog dåliga på det lite till mans. Vad mysigt att åka till Skåne. Härligt landskap det också!
Kram /Kerstin

Gunilla Teckenberg sa...

Hej igen Susie!
Såg att du gjort en kommentar på min blogg i ett inlägg från juni.

Ser ut som om mina inlägg inte uppdateras på din blogglista.

Jag vet inte vad som är fel...

Susie på Stjärnarve sa...

Glömde att säga att muntliga trevliga kommentarer fick jag av gänget när dom var på plats, men jag vill att dom ger mig bloggkommentarer och det jag skrivit i just det inlägget! Jag uttryckte mig nog lite dumt.....

Berit sa...

vilken otur att den regnskuren kom just då, men jag är säker på att de fick se och uppleva din trädgård ändå:)
Ha en underbar dag!!