KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 30 juli 2013

LIVGIVANDE REGN

Igår kom det hela 2,5 mm med regn, men idag har det varnats fört någonting mellan 30-50 mm! Kanske lite väl mycket, men det behövs.....
Vi tog en tripp till Jonas Växthus för att "komplettera" lite igår. Han har visserligen stängt, men det finns lite växter kvar i ett av växthusen som är upplåst och dom kan man köpa och lägga pengarna i en låda. Trevligt!
Jag lyckades få med mig 8 växter hem, så nu på morgonen innan regnet så rusade jag ut och planterade dom. En del sommarblommor har inte riktigt blivit som jag tänkt mig, en blev inte snygga - och en del gillade tydligen rådjuren/hararna. Alltså köpte jag sånt som jag tror blir snyggt och som får växa ifred!
Precis när jag planterat växterna - och hunnit med att rensa 2,5 rabatt - så började det stänka lite så jag gick in. Och det har vräkt ner sen dess! Jätteskönt!
Var inne hos Rosor & Ruiner och hon klagade först på att hennes malva var borta - vilket gjorde mig
jätteförvånad -  men sen visade hon att den bara hade gömt sig! Min gömmer sig inte precis!!

Här ovan är den daglilja som jag visade knopp på för ett tag sen och som jag undrade hur den skulle se ut. Jag fick nämligen en massa dagliljor från en odlare i England när han slog igen och dom har jag inte en aning om hur dom ska se ut! Kanske inte riktigt min favoritfärg!!
Luktärtorna som jag köpte småplantor av i Klintehamn gillar jag däremot väldans mycket.  Både dom lila och dom röda. Naturligtvis.....
Här ser man att det blir många vindruvor i år. Men...jag måste hänga på ett skyddsnät när dom börjar bli mogna - även om jag egentligen inte gillar det. Men förra året, alltså det första för dom, så blev det också många klasar och när dom började mogna (det är röda och svarta) så var jag där och "nallade" några enstaka. Tror att jag fick hela tre stycken! Dagen efter fanns det inte en enda kvar - och det vill man ju inte råka ut för igen!!
Pimpinell

9 kommentarer:

gunsan sa...

Å så avis jag blir när du skriver att det regnar hos er.Vi skulle ju få regn härom dagen och vad fick vi jo 2 mm.Inte mycket att skryta om.Så idag står vattenspridaren på.
PS jag tyckte du bliv fin i håret.Passade dig.DS.
Kram.

Ruben sa...

Den praktfulla malvan lär nog ingen missa! Fin färg på din daglilja, men lite ovanlig form!

Ha det gott!
/Ruben

Annat sa...

Tänk om man hade bott som du och kunnat ha vindruvor!
Lyckos dig :D


Kram
Anna

Evas Kvarnaro sa...

Vatten ger liv, men tyvärr kan det också bli annat. Men nu tänker jag på det positiva vattnet, lagom regn

Pimpinell så söt, den påminner mig om en röd-sådan som jag sett växa i varmare länder som Kroatien, Turkiet m.m. Kan det vara samma sorts släkting. Jag tror jag visat dem på bloggen från en resa.
De är super häftiga!

Kram/ Eva

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Så mysigt att få gå och shoppa i ett "stängt" växthus!
Här har regnet oxå kommit. Välbehövligt men ändå lite trist... Hade nog hellre fortsatt vattna och fått njuta av den fina sommaren ännu lite längre. Fast vattenräkningen hade väl inte blivit av denna världen hihi. Saknar redan att kunna sitta ute och njuta på kvällarna! Ja, i och för sig sitter jag på altanen nu men med filt över mig och en varm kopp te - lite annorlunda än för bara ett par-tre dagar sedan!
Ha det gott. /Ingela

Veronica sa...

Otroligt fin färg på dina luktärter... Har aldrig sett dessa förut!

Det är Inge kul att fåglarna äter upp vindruvorna när man har tänkt att trampa dem till vin!
Näe, se till att få upp ett nät och skydda dem... För det känns verkligen speciellt att plocka sina egna klasar :)

Kram

Ölandsvindar sa...

För några år sedan fick jag lov att skörda vindruvorna hos några sommargäster här. När jag kom dit fanns det inte en enda druva kvar där heller men gott om feta trastar, så häng för nät! Snygg frisyr och snygga dagliljor!
Kram /Kerstin

Helens trädgård sa...

Du har mycket som blommar i dina rabatter och lådor, snyggt!
Spännande att se okända Dagliljor blomma för första gången.

Fina bilder!

Önskar dig en härlig helg!

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Så vackert och frodigt!