KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 14 juli 2013

LILJOR HOS ANDRA

Den här gången tänkte jag börja med att visa "några" liljor från mina väninnors trädgårdar i Stockholm. Det första är en MASSA krolliljor i Örby hos min f.d. granne. Här låg tidigare ett stort hallonland, men numera är det alltså ett "liljeland"!

Skulle faktiskt inte ha något emot att det såg ut så på "yttertomten". Ska kanske plantera några krolliljor och sen vänta ett antal år.....fast jag har nog inte tid med det!

 Nästa bild kommer från Älta där min kusin bor. Hon berättade att hon hade satt några liljor i en stor kruka förra året och att dom i år var helt otroligt många och jättefina! Och det är dom verkligen!!

Jag brukade alltid sätta liljor i krukor när jag bodde i Örby. På så sätt slapp jag alla hemska liljebaggar. Man kanske skulle börja med det här också..... Fast jag kan ju inte gräva upp ALLA liljor ute i rabatterna, så det är väl för sent nu! Jag får lära mig stå ut med baggarna!!

Nyss tog jag ett fotovarv i trädgården och då hittade jag den här "nästan" vissna passionsblomman. Får passa på när nästa blommar så jag får en fin bild!

Under passionsblomman i en "lila" pallkragslåda växer den här starkt lila luktärten - som jag inte har en aning om vad den heter!

En bit längre bort har vi en eldsröd daglilja i en "röd" pallkrage.

Sen har jag en cremevit daglilja med gult svalg i en "vit" låda.


Ni får räkna med att det blir många bilder på mina dagliljor nu, fast det finns ju annat också. T.ex. dom här temyntorna i "långrabatten". Det är en mörkt vinröd och en karmosinrosa och dom matchar varandra perfekt.  Jag köpte dom på Fagerhults Handelsträdgård förra året när vi var på en liten semestertripp till fastlandet.
Sen slutar jag dagens inlägg med en översiktsbild över pallkragsrabatten - och Santos som ser rätt nöjd ut med att bara sitta där och njuta av livet! Han med!!

2 kommentarer:

Ruben sa...

Nu får du berätta lite mer om passionsblomman! Jag har hört, att det tar fyra år innan den blommar. Hur gammal är din, och tar du in den över vintern? De fröer jag sådde i våras har artat sig väldigt bra, men att hoppas på blomning i år, är väl inte att tänka på, antar jag.
Vacker krolliljeäng, men krolliljor vill väl helst ha lite fuktigt?!

Ha det gott!
/Ruben

Susie på Stjärnarve sa...

Nej, jag sparar inte passionsblommorna - har två stycken - utan köper en fröplanta varje år. Och dom verkar inte vara så gamla när jag sätter dom - och dom blommar varje sommar!!