KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 28 juli 2013

HALVT MISSLYCKAT FIRANDE

I förrgår - alltså i fredags - så fyllde jag år och dagen innan det var det exakt 10 år sen vi flyttade hit till Gotland. Alltså så skulle vi fira lite genom att åka till nått trevligt ställe och äta en lyxig och god lunch. Gubben min fick två alternativ att välja mellan; Holmhällar längst söderöver (dit vi åker minst en gång varje sommar) eller Mavens Diner långt norröver.
Vi är ju visserligen ganska mycket ute och åker för att hitta nya roliga prommisställen, men långt norröver blir det inte ofta. Alltså tyckte gubben min att vi skulle äta på Mavens Diner. Det är ett ganska dyrt men roligt ställe i Kappelshamn där allt är inrett i amerikansk stil och där det alltså serveras amerikansk mat - vilket man inte äter så ofta nu för tiden. Vi var där för två år sedan med våra amerikanska vänner och då var det verkligen kanonbra!
Vi tog en varsin BBQ-hamburgare som kostade 165:- styck...så vi hade stora förväntningar. Det kom in en jättetallrik med massor av mat, så det hela slutade med att Santos fick smaka en massa av min burgare och pompe. (Han gillar potatis!) Visserligen var burgaren jättestor, men den var så torr och hård att jag inte kunde äta den. Salladen - eller om det var rödlöken - var besk. Det enda som var riktigt bra var pompen, men det kan ju inte jag äta så mycket av. 
Alltså blev det en stor besvikelse - så nu har vi ätit där 3 gånger; Första gången, nu i fredags som också blev sista gången.....
Efter lunchen gav vi oss iväg till Hall-Hangvar där vi åkte den pyttelilla skogsvägen utmed kusten - och den turen blev istället desto trevligare.
Vi stannade först till vid en gammal ruin som konstigt nog inte skrivits något om någonstans. Det är en mycket vacker plats som Santos tyckte det var jättekul att springa runt. Vad han sen gjorde på baksidan vet vi inte, det var så mycket ris och sly att vi inte kunde gå där - och Santos kom direkt när vi kallad in honom!

 Sen åkte vi vidare och parkerade precis ovanför den steniga stranden. Här har vi faktiskt badat en gång för länge sen - så vi var beredda och hade tagit med badväskan med ALLT. Badskor, badkläder, handukar, nått att stå på - och så två stolar!
Men inte 17 blev det nått badat inte! Det är väldans stenigt här (men vi har ju badskor) samt långgrunt och så  var det en otroligt massa sjögräs - vilket inte jag gillar att klafsa omkring i. Så vi avstod.....

Däremot så tog vi en lång prommis utmed den vackra och öde kusten - där det enda liv vi såg var två segelbåtar långt ute till havs och så en massa skarv. 

Det är faktiskt några fåglar jag inte gillar. Tycker dom ser lite skrämmande ut. Speciellt när dom fäller ut sina vingar. Vilket dom gör eftersom dom inte har en vattentät fjäderdräkt trots dom är en "sjöfågel" och dyker efter fisk. Så dom måste sitta och torka sig emellanåt. Försökte få med det på bild, men naturligtvis så fällde dom ner vingarna precis när jag fotade!
Efter det här så påbörjade vi "resan" hem. Vi åkte bl.a. en pytteliten väg förbi Elinghem - en väg vi aldrig åkt tidigare - och hittade den här vackra ödekyrkan som vi naturligtvis måste kolla.  


Sen passade vi på att åka förbi Fole den fina gårdsbutiken där vi inhandlade lite färsk potatis.  Det blev totalt 22 mil som vi bilade runt på småvägar och vi hade startat 09.30 och kom hem 16.00. En perfekt utflykt - så när som på lunchen!

Nu var det ju tänkt så att vi skulle fira dom två högtidsdagarna med champagne och en härlig krabbmacka, men...varken Rolle eller jag kände för det utan sparade skumpan tills i går kväll. Men då blev det både champagne och rosévin...men det återkommer jag till i nästa inlägg!

12 kommentarer:

IreneL sa...

Grattis i efterskott! Synd att maten var så dåligt! Härligt att hitta såna där fina ruiner!
Ha en fin söndag!

Nina/Stjärnkraft sa...

Se där, man får lov att gratulera i efterskott - till båda tilldragelserna! En flytt till Gotland, då för tio år sedan, var väl inte världens sämsta present när det begav sig?

Det är alltid trist att bli besviken på den [dyra] mat man sett fram mot på restaurang. Jag utgår från att ni i all vänlighet gjorde personalen uppmärksam på missförhållandena, för det ska man göra. Hur ska de annars kunna reparera sina missar?

Wow, vilka stränder det finns på din ö! Åtminstone ser det på dina bilder ut som man kan ta sig en rejäl promenad utan att behöva ägna sig åt bergsbestigning light eller hala fram macheten för att komma fram i strandkanten. Såna strandpromenader är svåra att uppbringa här på Åland.

Ödekyrkan må vara i behov av ett visst mått av renovering, men inte tycks den ju vara helt öde, av bänkarna att döma ;o) Det är fint med ruiner! En sån skulle man ha i sin trädgård, haha! Ja, en till, förutom sig själv, hehe.

Ruben sa...

Grattis får jag säga så här i efterskott! Ni är ju så gott som Gotläninngar nu, tio år är ju ganska mycket! Jag undrar för övrigt hur många Gotlänningar som känner sin ö så väl som ni.

/Ha det gott!
/Ruben

Nora sa...

Grattis i efterskott!

Nästa gång vi skall till Gotland skall jag lusläsa i din blogg, du bjuder ju verkligen på många fina tips!

Ha en fin söndag!

Kram!

Rosor och ruiner sa...

Grattis i efterskott! Härlig dag du fick, förutom lunchen då, det är så trist när man inte blir nöjd när man väl är ute på restaurang!
Ruben har så rätt, ni känner nog till Gotland bra mycket mer än gotlänningarna själva, inklusive mig...=) Nog för att jag har varit runt en del, men det är ännu mycket som jag har outforskat.
Men i fredags blev det faktiskt Ekstastranden, som inte blev av i torsdags. Det var en ljuvlig kväll, ja det hade ni väl uppe hos er också!
Ha det gott!

mammi sa...

Att bli snuvad på en dyr lyxig måltid är alltid tragiskt, blir ju så himla arg när sånt händer. Grattis i efterskott. Då hade vi nog en bättre måltid och det kostade inte en spänn!! Grillparty hos ett barnbarn som fyllde år, att sen kvällen var vädermässigt kanonbra, gjorde det ännu bättre.
Ha det så gott
Kram

Evas Kvarnaro sa...

Dålig mat kan förstöra humöret,
det är ett som är sant.
Men du Susie ser strålande ut, passar bra i 'aprikos' jag gillar den färgen också. Man kan heller ej tro att du fyllde 69,(rätt,fel) Sen är ju din Rolle en riktig snygging till karl.
Den bilden ger honom en ålder på 50 håll hårt i honom.
Din profil-bild måste du byta, den ger dig inte rättvisa, du ska le.
Ska bli spännande se din nya frisyr
ser att luggen är för lång, *fniss*
Jag är hemsk, men ärlig.
Mitt hår var 'raggigt' lång för ett tag sen, blev förbaskad, tog saxen och klippte mig själv riktigt kort, då kunde jag inte klaga på 'frissan' är aldrig nöjd när jag är kommer från 'dem', väljer olika nästan varje gång.

Tack för den fina trippen, fattar inte att Gotland är SÅ stor.
Fantastiska platser, fin ödekyrka
någon måste väl sköta om 'stället'.

Duktiga Santos! tänk vad han trivs med nya platser att nosa på.
Jag fattar att han är snabb in i bilen när ni ska ut på äventyr.

Det har regnat i natt första gången
på juli månad över oss här.
Men det behövs mer och nu ser prognosen ut att regn är på gång.

Ha det gott, kram/ Eva

Ps du såg väl mitt försenade grattis förra inlägg.

ormbunke sa...

Först en stor KRAM till dig i efterskott på födelsedagen och en till Rolle och Santos Tack för den härliga utflykten. Det är så mycket jag få se av Gotland där vi inte varit på länge.Synd på maten särskilt när du själv lagar så god mat.Min trädgård börjar tyvärr förfalla på vissa ställen då jag inte har så mycket ork när det är varmt. Ha de gott med kramar.(Tycker också du skall byta profilbild som Eva skrev .Du är jättesöt på bilden i inlägget)

Ingrid sa...

Grattis i efterskott!
Det var väl trist att de där hamburgarna blev en sådan flopp, men gott för Santos förstås. ;)

Jag gillar inte heller skarvarna och tycker att de är riktigt fula. En del fattar inte varför jag tycker så, men nu vet jag ju en till som inte uppskattar dem. Tack för det!

Varm kram, Ingrid

Karin sa...

Hejsan! Då ska vi inte åka dit och äta! Men den lilla söta ödekyrkan vill jag verkligen besöka, där har jag inte varit någon gång så tack för det tipset. Ha det fint Karin

Ölandsvindar sa...

Grattis till allting i efterskott! Här skålade vi också i den ädla drycken i helgen. Min bror och svägerska kom direkt från mäklaren, där de undertecknat köpet av ett eget hus på ön. Det ligger på södra Öland och det tycker vi är perfekt. Vi har redan fått en egen nyckel och kan övernatta där om vi vill när vi ska ner och fågelskåda vid södra udden.TRIST när det serveras dålig mat. Det är nonchalant mot gästerna. Tyvärr överlever många ändå på "engångsgästerna" på sådana här turistorter.
Kram /Kerstin

Anette sa...

Vad trist att middagen inte blev som väntat! 165 kr för en hamburgare borde ju betyda "smaskens". Vilka härliga miljöer det är på Gotland. Förstår verkligen att det är en älskad Ö :-) Kram Anette