KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 29 juli 2013

FORTSÄTTNINGEN PÅ "FIRANDET"...

...av att det i torsdags var 10 år sen vi flyttade och att det var min födelsedag i fredags. Till slut så lyckades vi fira vi det ordentligt - i lördags - och då med betydligt godare mat & dryck!
Det hela började med att jag åkte till Ljugarn och min väninna Margeurite som är frissa där. Jag hade bestämt mig för att låta mig klippas jättekort i nacken och på sidorna och sen låta det vara långt uppe på huvudet - och så permanenta det! Det var nog minst 20-30 år sen jag hade permanent så det var en chansning!!
Både frissan och Rolle tyckte min idé var vansinnig (Santos brydde sig inte sa han, han gillar mig hur jag än ser ut), men jag insisterade vilket inte är lätt mot två så åsiktsstarka personer. När det hela var klart så tyckte dom dock att det blev "skitsnyggt"! 
Och snacka om bekvämt...man bara låter det självtorka och så fluffar man till det lite med fingrarna. Nu kan jag gå ut direkt på morgonen utan att hålla på att fixa med håret. Skööönt!!!
Dagen fortsatte sen med F1-kval på TV och så spenderade vi resten av eftermiddagen och kvällen på altanen där vi först knäckte en flaska skumpa (Tack Peter & Thomas) och sen åt en god sallad med grillad entrecote. Till det dracks det rött och rosé, så man var nog lite vinglig när man gick och la sig - MYCKET tidigt!
Alltså vaknade jag redan före fyra, men jag gick inte upp förrän halv fem och då satt jag mig vid datorn. Sen var jag runt på massor av bloggar och då hittade jag en med fantastiskt vackra disiga bilder. Alltså var jag tvungen att rusa ut i trädgården och fota jag med.

Men jag hade kanske väntat lite för länge, klockan var halv sju och dimman höll på att lätta. Men vackert var det i alla fall.
Här är det spindelväv på rosenfollyn.

Det gulbladiga korstörnet lyser i morgonsolen.
 
Hästkärran gör sig bra i den blivande "parken".
 
Här ser man att vi hade faktiskt grön gräsmatta redan innan regnet idag. Jag har vattnat massor.....

Floxen och dagliljorna kompletterar varandra. 
Floxen - och lite andra växter - hade fortfarande morgondagg på sig.

En mörk "fådd" daglilja från England som växer i "bambu- & gräsrabatten" på baksidan.

Likaså den här "fådda" engelska lysande ljusgula som jag fick för ett par år sen.
En underbar solhatt, Echinaeae `Hot Papaya´ också på baksidan i samma rabatt.

Vad den här solhatten heter vet jag faktiskt inte.

Det här är dock Echianeae `Summer Sky´.
 
Och nu är vi på framsidan i långrabatten där jag i ett "tomt hål" planterade två temyntor förra hösten. Trodde att den främre cyklamenfärgade hade torkat och dött, men den har kommit igen och dom matchar varandra riktigt fint!
Söndagen avslutades med en prommis nere på Ekstakusten i värmen. 
Här matchade det "äckliga" i vattnet blommorna på strandängen, men inte blev man badsugen precis!
Sen bar det av hemåt igen och så var det dags för nästa bilrace; Nascar. Alltså blev det en riktigt härlig, rolig och trevlig helg!!

10 kommentarer:

Nora sa...

Vilka fina bilder! Särskilt Korstörnet - urläckert!

Kram!

Ruben sa...

Häftigt med diset! Trots att du var lite sen i startgroparna blev det ju fina bilder! Bilden med vagnen får en att tänka på en engelsk film som utspelar sig på 1800-talet. En vagn som kommer skramlande fram i diset. Bara Mr. Darcy fattas, eller hur? ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Monica sa...

Grattis lite i efterskott.Fn din frissa blev, bekvämt att bara tvätta och sedan inte mer.Härliga bilder från din trädgård, park så spännande.Ha det gott kram Monica

mammi sa...

Häftig frisyr, skönt att bara torka och "puffa" upp håret. Gör så själv. Den där hästkärran ni har, skulle vi behöva till vår häst Brunte, som står på parkeringen. Kärran vi hade, har rasat i småbitar. När jag var i färgaffären och skulle ha " 1 l brun färg, till vår häst, tittade killen konstigt och sa, va menar du? Ser fram emot er resa.
Ha det gott
Kram

Anja sa...

Grattis , grattis till både födelsedagen och till de tio åren på Gotland!
Fina bilder du har tagit och strandängsbilden är jättevacker./Anja

Nina/Stjärnkraft sa...

Haha, jag gillar bilden på dig, med din nya frisyr! Du ser ut lite så där som: "Vad var det jag sa? Jag visste ju att det skulle bli bra!"

Och du, vackert och soligt väder i all ära, men trädgården - främst färgerna - visar upp sig på ett helt annat sätt när det är mulet och disigt :o)

Det blev lite ha-varning på din ljusgula daglilja ... och 'Hot Papaya' ... och ... *suckar!* Jag borde inte få läsa din blogg, för jag blir alltid så sugen på nya växter, som jag alls inte har plats för för närvarande. Lusten att gräva rabatter måste öka med cirka 500 % innan jag kan tillåta mig att utöka artbeståndet ytterligare.

Sammanfattningsvis måste jag väl säga, att det låter som du/ni faktiskt haft en riktigt mysig helg. Fast motorsportandet på tv skulle allt fått vara för min del, och jag förvånas ständigt över att det finns så många damer som gillar detta.

Ingrid sa...

Vilken härlig frisyr du fick. Du ser ut som en riktig tuffing! Permanentning vet jag inte när jag gjorde senast, men förr gjorde jag det minst två gånger om året. Nu är det bara klippning som gäller.

Jättevackra kort, precis som vanligt!

Kram, Ingrid

Knatten sa...

Ja vad snygg du blev. Man måste våga ibland =))).
Härliga bilder. Gillar din hästkärra. /Knatten

Veronica sa...

Grattis till de 10 åren på Öjn!
Det måste vara härligt att få möjlighet att ta ett sånt steg och flytta till ett sånt ställe!

Och vilka blommor :)

Kram

Evas Kvarnaro sa...

Ja absolut Susie nu blev det kanon bra, både frisyr och nya profil.
Leendet lyser upp hela bilden !

Bilderna i diset gör att det blir lite mystik över det.

Finns det blå höstflox, har aldrig sett det innan, dövackra.

Idag är det den första riktiga regndagen på länge (juli).
Naturen bara stod still i natt, väntade med andakt på detta välkommande regn.
Jag råkade vara uppe då, när stilla
små droppar föll ner på min näsa.
Nu en jämn mulen himmel med härligt
'mjukt' regn. Kanske man slipper vattna nu, ser att Gotland ska få
rejäl blöta.
Ha en skön vecka/ Eva