KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 12 juni 2013

VILKET ÄMNE...

...ska jag blogga om idag!? Jag är faktiskt så slut i kroppen efter att varit ute sen sju i morse till fyra på eftermiddagen, att t.o.m. knoppen sagt upp sig - kan inte ens tänka!!
"Lyrrabatten" - kallad så beroende på den lyrformade lilla spaljén jag gjort med nät mellan två stammar av en död rönn. På nätet klänger det två Clematis som idag har blivit riktigt höga. Dom här första bilderna är tagna för en vecka sen.....

Och vad har jag gjort för "kul" idag då? Jo, rensat och kantskurit halva "långrabatten"! Inte speciellt roligt eftersom jag rensade ordentligt där bara för några veckor sen. Nu är det nästan lika mycket ogräs igen!!

Den här skylten är så otroligt riktig! 
Men...jag har inte bara gjort det, utan jag har också vattnat. Precis hela dagen och hela innerträdgården, så nu blir det säkert regn i morgon! *fniss*

Blåblommande klint med gult bladverk i lyrrabatten, mmmmm!

Så har jag planterat alla perennplantorna jag fått (7 stycken), alla busk & trädplantorna jag köpt (7 stycken) samt den uppstammade ros och två hängverbenor jag köpte igår i Klintehamn på Suderviljans Trädgård. Tittade på en  uppstammad ros i Visby på Linds, där kostade dom 698:- den jag köpte kostade 200:-. 
OK, det kanske var väldigt märkvärdiga rossorter hos Linds, men den från Klintehamn var faktiskt sötare!
Bild kommer så småningom om jag får fart på min kamera igen. Tappade den i golvet i lördags och nu går det inte att låsa batteriluckan och därmed inte starta den med mindre att man klämmer till locket och fotar samtidigt!!

Ibland bara måste man vila sig. Även min gubbe som har var så duktig idag att han nästan är klar med att rensa ogräs i "stenslänten". Ett mycket obehagligt och extremt jobbigt arbete!
Eftersom jag bara älskar att möblera om, både ute och inne, så hade jag naturligtvis flyttat en massa stora krukor och växter på altanen. Så därför behövde jag något stort att ställa bredvid matbordet. Tidigare hade jag min New Zeeland flax där, men den står nu allra längst bort på altanen i den stora hemgjorda krukan (spirorör). Dom andra två rören där har ett gulgrönt gräs i det minsta och en stor illröd pelargon i det mellanstora. Så det gjorde sig verkligen med flaxen där!

Det är alltså slänten till vänster som Rolle ägnat sig åt idag - samt varit iväg och köpt täckbark åt mig. Jag har rensat och planterat i "kohagsrabatten" till höger, men täckbarken räckte inte riktigt. 
Nej, nu orkar jag inte sitta upp längre. Jag ska gå och lägga mig framför TV´n, det kanske finns nått kul eller spännande att se ikväll!?

Men först så återkommer jag till den "underliga" lilla lönnen. Här ser man hur bladen skiljer sig från bladen på en vanlig skogslönn. Men ingen...inte ens mina kunniga trädgårdsvänner - kan förklara varför bladen ser ut som dom gör. Alltså bladet till höger! Kan någon där ute hjälpa mig.....!?

6 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Så sant så sant, det som står på skylten! =)

Marit Helene Gåsland sa...

Hei Susie.
Så flink du har vært, det er litt jobb for å holde hagen i orden men så ble det fint og det er så deilig å kunne væte ute.
Du har mange fine planter i den fine hagen din, flotte bilder.

På merkelappen til Alunroten står det
,,Heuchera sanguinea,,
Jeg håper det hjelper deg.
Maritklem.

samson sa...

Även jag var ute och rensade mest hela dan igår och det känns
Just så är det, som det står på skylten
ha det så bra
maggan
och du det regnar idag

Margot sa...

Visst är det så, har man en trädgård behöver man aldrig gå sysslolös! Skylten stämmer på pricken! Idag får det bli inomhussysslor här eftersom det regnar ute!

Sonja Lydahl sa...

Haj Susie!
Lönnbladet liknar sykomorlönnens blad. Så det kan vara ett sånt träd.

GladiGrönt sa...

Duktig gube du har, ja du är duktig också!