KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 30 juni 2013

NÄSUDDEN OCH "PÅ STOL"

Så är den här härliga helgen över, fast egentligen behöver ju en annan inte bekymra sig. Man är ju som pensionär ledig jämt. Det känns faktiskt lite konstigt, eftersom vi varit småföretagare i nästan hela vårt verksamma liv så är man ju inte precis van vid att vara ledig!
Vi har bl.a. tagit en härlig prommis nere på Näsudden igen bland vindkraftverken. Just här finns det aldrig en enda människa, vilket är jätteskönt för nu börjar turistinvasionen och då kan det vara svårt att ha Santos lös på strandpromenaderna. Men det finns kor.....som jag inte är rädd för direkt, men har en väldig respekt för. Dessutom är dom alltid så nyfikna när man har hund med sig!
Förutom att man kan låta Santos springa lös, så kan man också ge sig självtillåtelsen att helt osminkad och okammad i trädgårdskläderna ge sig iväg. Man vet att man inte skrämmer slag på några.....*fniss*

Santos spanade in korna naturligtvis, men när husse sa till honom att hålla sig nära oss så lydde han. Han är ju ingen nötkreatursvallare som Penny var, så jag tror faktiskt att han är lite smårädd. Han är inte världens tuffaste hund precis, jätteskönt!
Men när korna började resa sig och röra sig närmare oss, bestämde vi oss för att gå tillbaka till bilen. Sen åkte vi någon km åt andra hållet och tog en prommis till. Vi följde ett par steniga traktorspår över ett fält, där det växte massor av vackra blommor.

Här fanns det bl.a. nästan överblommade ordkidéer, "Perres Nycklar", samt också dom där gula som jag inte vet vad dom heter och så massor av "Pukvete" som jag tyvärr inte tog någon bild på. Men dom är så vanliga att jag glömde det.....
Dom här steniga hjulspåren är det nog väldigt sällan någon kör på, för rätt var det var så ropade Rolle till; Titta, ett fågelbo mitt på vägen!
Och mycket riktigt - där låg det fyra vackra ägg och så hörde vi ett fasligt liv i luften, så vi skyndade oss snabbt förbi!

Väl hemma igen blev det naturligtvis middag på altanen och grillning i den nya, alldeles superba gasolgrillen. Så fick gubben för sig att han skulle ta ett "flygfoto" över den smala delen av altanen och klättrade upp på en stol. Och visst blev det en bättre bild än dom vanliga jag tar. Här ser man hur "utsålt" det är, både med vanliga blommor, bladväxter, tomater och dessutom en massa chili! Jag är höjdrädd, så någon stol eller stege lär ju jag aldrig ta mig upp på!! *fniss*

7 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Jag är inte höjd rädd,jag klättrar
fortfarande gärna och man får verkligen en annan blick 'där uppe'

Verkligen en blomstrande altan-del
du har 'pimpat' suveränt.

Härliga promenad bilder, jag ser att Santos lyder husse.

God natt vi sitter visst uppe bägge
jag ledig måndag, vi ska fortsätta
i trädgården.
Jäsp -----

Ölandsvindar sa...

De där gula blommorna syns lite dåligt men ser ut att vara höskallra tycker jag. Pukvete är minsann inte så vanligt överallt. Vår lilla vovve fyllde 8 år nyligen och det är vi alldeles säkra på. Tänk vad tiden går. Fem år sedan vi hämtade hem henne.
Kram /Kerstin

Ruben sa...

Men ... hur tänker fåglar egentligen - lägga äggen så där öppet.
Så där många vindkraftverk var det inte vid Näsudden när vi var på gotland och turistade. Hur stor det av Gotlands energi producerar dessa tro?
Wow, verkligen fin bild över denna del av altanen! Men, hallå - höjdrädd?!?! Är du även höjdrädd om det rör sig om 30 cm, eller var går gränsen. Jag bara frågar ... Tänk om det kommer en mus, då måste du ju kliva upp på en stol! ;-)

/Ruben

Ingrid sa...

Vilken tur att Santos håller sig ifrån korna, för det kan bli väldigt närgångna när de får syn på en hund.

Vackert är det i alla fall där på Näsudden och lite ödsligt.

Snyggt foto på er terrass som Rolle fixade!

Det typiskt juliväder tycker jag, för här ser det ut att kunna börja regna när som helst.

Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Tack för kommentaren Susie,jag vill
bara säga att när Santos valde sin leksak själv, där hade jag vilja vara med och se,han är en kul kille
den där Santos, hi hi hi.

Jag är inte vidare bra på att 'stila' min trädgård med rätt sorts blommor och färger, som jag nämnt blandar jag 'hejvilt'.
Tager det som jag gillar, du skulle
svimma Susie, men vet vad du skulle
säga > du gör som du vill i din trädgård < och det gör jag,*fniss*

Må gott

mammi sa...

Ja det är fruktansvärt. Går inte i ord att beskriva.Hämta Matte sa Husse och hon kom som ett streck och "bjäftse" När jag var ute sprang hon alltid lös, visste var hon fick vara. Det var fruktansvärt när jag bar ut den vita vackra kistan, en vacker grav har hon också fått. Hon skulle inte lida mer, var väldigt sjuk när vi ringde Djursjukhuset och de sa också att det var det enda rätta. Precis nu kom vår dotter och hennes son, här hördes inget "skäll" Santos får väl acceptera att inte få träffa henne.
Kram till er alla

ormbunke sa...

Vindkraftverken gillar väl inte turister så där får ni säkert va ifred. Det var ju mycket som blommar i hörnan. Ha de gott Kram.